Ero sivun ”Uutiskirjeet” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: == '''Piraattien uutiskirje 2/2018''' == Hei Kesä jatkuu piraattien näkökulmasta aktiivisena, kun heti ensi viikon alussa osallistumme Porin SuomiAreenalle ja lauantaina j...)
 
(Piraattien uutiskirje 2/2018)
Rivi 1: Rivi 1:
 +
 +
 +
== '''Piraattien uutiskirje 3/2018''' ==
 +
 +
 +
'''Hyvää syntymäpäivää Jonna Purojärvi!'''
 +
Puheenjohtajamme Jonna Purojärvi täyttää tänään 30 vuotta. Paljon onnea Jonnalle kaikkien piraattien puolesta!
 +
Jonna kirjoitti tänään blogiinsa siitä, miten kymmenen vuotta sitten joutuessaan asunnottomaksi ei olisi voinut kuvitellakaan olevansa siinä pisteessä, jossa on nyt 10 vuotta myöhemmin. Käy lukemassa lisää:
 +
http://jonnapurojarvi.piraatit.fi/30vee/
 +
 +
'''Uusia jäseniä puoluehallitukseen:'''
 +
Puoluekokouksessa 21.7.2018 täydennettiin puoluehallitusta. Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettumme Arto Lampila valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi ja hän palaa tähän asemaan pienen tauon jälkeen. Puoluehallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Helsingin piraattien puheenjohtaja Ahto Apajalahti sekä Helsingin piraattien hallituksen jäsen Jonna Lähdemäki. Paljon onnea kaikille valituille ja kiitos kaikille ehdolla olleille!
 +
 +
'''Lisäys puolueohjelman kohtaan Huumeet ja päihteet:'''
 +
Puoluekokouksessa käsiteltiin varapuheenjohtaja Petrus Pennasen esitys puolueohjelmalisäykseksi ja puoluekokous päätti lisätä puolueohjelmaan seuraavan osan:
 +
"Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen.
 +
Ns. kovista huumeista riippuvaisille on pyrittävä tarjoamaan terveydenhuoltoa sisältäen turvalliset käyttötilat ja korvaushoitolääkkeiden reseptijakelun. Tavoitteena on huumeita toimittavan järjestäytyneen rikollisuuden ja huumeriippuvaisten harjoittaman omaisuusrikollisuuden vähentäminen tarjoamalla huumeriippuvaisille valvotusti laillisia aineita.
 +
Psykedeelisillä ja empatogeenisillä aineilla on tutkimuksissa saatu lupaavia tuloksia mielenterveyshäiriöiden hoidossa, ja niiden terapiakäytön tutkimusta on syytä edistää."
 +
 +
Tiedote: https://piraattipuolue.fi/2018/07/31/tiedote-piraattipuolue-haluaa-uudistaa-suomen-huumausainelainsaadantoa/
 +
 +
'''Tasa-arvo-ohjelma:'''
 +
Puoluekokouksessa käsiteltiin myös puoluehallituksen esitystä puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi, mutta puoluekokous päätti palauttaa ohjelman valmisteluun. Tasa-arvo-ohjelma palaa puoluekokouksen asialistalle syyskokouksessa. Tasa-arvo-ohjelmaa tulee työstämään työryhmä, jonka muodostaminen on aloitettu. Jos haluat mukaan tekemään uutta tasa-arvo-ohjelmaamme, niin ole yhteydessä puheenjohtaja Jonna Purojärveen: jonna.purojarvi@piraattipuolue.fi
 +
 +
'''Turku Pride 4.8.'''
 +
Varsinais-Suomen Piraatit osallistuvat Turku Pride -kulkueeseen lauantaina 4.8. Piraateilla on oma blokki kulkueessa ja kaikki piraatit ympäri Suomen ovat tervetulleita mukaan!
 +
Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa.
 +
Piraattien FB-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/1722630814481929/
 +
Lisätietoa: https://turkupride.fi
 +
Yhteyshenkilö: Timo Hellman: timo.hellman@piraattipuolue.fi
 +
 +
'''Elomessut Hämeenlinnassa 11.8.-12.8.'''
 +
Elokuun toisena viikonloppuna järjestetään Kanta-Hämeen suurimmat messut. Hämeen piraatit ovat osallistuneet tapahtumaan vuodesta 2015 alkaen ja toivoisivat jälleen järjestelyapua sekä aktiiveja telttavuoroille myös muista piireistä. Jos olet valmis auttamaan tai pääset paikanpäälle Hämeenlinnaan niin ota yhteyttä Aku Talikkaan.
 +
Lisätietoa: https://www.elomessut.fi
 +
Yhteyshenkilö: Aku Talikka: aku.talikka@piraattipuolue.fi
 +
 +
'''Hanko Pride 18.8.'''
 +
Uudenmaan piraatit ovat jälleen mukana Hanko Pridessä. Piraatit osallistuvat kulkueeseen ja paikalla on myös piraattien kampanjateltta. Piraattien Hanko Prideä suunnitellaan 9.8. Lähde mukaan jo suunnitteluvaiheessa ja klikkaa fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/333889440485760/
 +
Kaikki piraatit ovat tietenkin tervetulleita mukaan vain itse tapahtumaankin Hankoon 18.8.
 +
Lisätietoa:https://hankopride.fi
 +
Yhteyshenkilö: Riikka Nieminen: riikka.nieminen@piraattipuolue.fi
 +
 +
'''BIEN 2018 Tampereella 24.8.-26.8.'''
 +
Tampereella järjestetään kolmepäiväinen kansainvälinen ja englannin kielinen perustulotapahtuma 24.-26.8. Piraatit ovat osallistumassa tapahtumaan yhteisellä ständillä Liberaalipuolueen kanssa. Jos sinulla on mahdollisuus auttaa järjestelyissä tai osallistua kampanjointiin ja puolueen esittelyyn ständillä, niin ole yhteydessä Juho Karviseen. Kaikkien perustulosta kiinnostuneiden kannattaa lähteä myös joka tapauksessa paikan päälle seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa.
 +
Lisätietoa: https://events.uta.fi/bien2018/
 +
Yhteyshenkilö: Juho Karvinen: juho.karvinen@piraattipuolue.fi
 +
 +
 +
'''EU:n tekijänoikeusuudistus ja #SaveYourInternet -toimintapäivä 26.8.:'''
 +
Taistelu EU:n tekijänoikeusuudistuksesta ei ole vielä lähimainkaan ohi - kesäkuussa estettiin vain lakipaketin ohjautuminen pikareittiä pitkin suljettuihin trilogineuvotteluihin. Asia tulee uudestaan täysistuntokäsittelyyn syyskuussa, kun europarlamentin kesätauko on päättynyt.
 +
 +
Tarvitsemme aktiiveja osallistumaan mielenilmauksen järjestelyihin ja lisäksi tietenkin kutsumme kaikki mukaan osallistumaan itse tapahtumaan
 +
 +
Päivälle on kaavailtu ns. European Action Day, eli monessa muussakin maassa on suunnitteilla vastaava mielenilmaus. Muutamiin sidosryhmiin ollaan jo oltu yhteydessä, mutta järjestelyapua kaivataan yhä.
 +
 +
Jos olet valmis auttamaan, niin ole yhteydessä Maija Li Raudaskoskeen ja kerro mitä olisit valmis tekemään mielenilmauksen toteutumisen eteen. Järjestö- ja mediakontaktit, organisointikokemus, kyky ilmaantua paikalle itse tapahtumapäivänä, hyvä ja joutuisa kirjoitustaito, ja monet muutkin kyvyt voivat olla hyödyksi.
 +
Yhteyshenkilö: Maija Li Raudaskoski: maija.li.raudaskoski@piraattinuoret.fi
 +
 +
 +
'''Juttele kanssamme verkossa:'''
 +
Tervetuloa keskustelemaan kanssamme aktiivisille keskustelukanavillemme.
 +
https://piraattipuolue.fi/osallistu/juttele-kanssamme-verkossa/
 +
 +
'''Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme:'''
 +
https://www.facebook.com/Piraattipuolue/
 +
https://twitter.com/Piraattipuolue
 +
https://instagram.com/Piraattipuolue
 +
 +
Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan sekä piirien tapahtumat ja tiedotteet välitettäväksi eteenpäin ja tuleviin uutiskirjeisiin voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi, IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta tai suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen janne.uotila@piraattipuolue.fi
 +
 +
Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi
 +
 +
 +
Ystävällisin terveisin,
 +
 +
Janne Uotila
 +
Puoluehallituksen jäsen
 +
Piraattipuolue
 +
janne.uotila@piraattipuolue.fi
 +
https://piraattipuolue.fi
 +
  
 
== '''Piraattien uutiskirje 2/2018''' ==
 
== '''Piraattien uutiskirje 2/2018''' ==
Rivi 74: Rivi 155:
 
janne.uotila@piraattipuolue.fi
 
janne.uotila@piraattipuolue.fi
 
https://piraattipuolue.fi
 
https://piraattipuolue.fi
 
 
  
 
== '''Piraattien uutiskirje 1/2018''' ==
 
== '''Piraattien uutiskirje 1/2018''' ==

Versio 1. elokuuta 2018 kello 19.51


Piraattien uutiskirje 3/2018

Hyvää syntymäpäivää Jonna Purojärvi! Puheenjohtajamme Jonna Purojärvi täyttää tänään 30 vuotta. Paljon onnea Jonnalle kaikkien piraattien puolesta! Jonna kirjoitti tänään blogiinsa siitä, miten kymmenen vuotta sitten joutuessaan asunnottomaksi ei olisi voinut kuvitellakaan olevansa siinä pisteessä, jossa on nyt 10 vuotta myöhemmin. Käy lukemassa lisää: http://jonnapurojarvi.piraatit.fi/30vee/

Uusia jäseniä puoluehallitukseen: Puoluekokouksessa 21.7.2018 täydennettiin puoluehallitusta. Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettumme Arto Lampila valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi ja hän palaa tähän asemaan pienen tauon jälkeen. Puoluehallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Helsingin piraattien puheenjohtaja Ahto Apajalahti sekä Helsingin piraattien hallituksen jäsen Jonna Lähdemäki. Paljon onnea kaikille valituille ja kiitos kaikille ehdolla olleille!

Lisäys puolueohjelman kohtaan Huumeet ja päihteet: Puoluekokouksessa käsiteltiin varapuheenjohtaja Petrus Pennasen esitys puolueohjelmalisäykseksi ja puoluekokous päätti lisätä puolueohjelmaan seuraavan osan: "Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen. Ns. kovista huumeista riippuvaisille on pyrittävä tarjoamaan terveydenhuoltoa sisältäen turvalliset käyttötilat ja korvaushoitolääkkeiden reseptijakelun. Tavoitteena on huumeita toimittavan järjestäytyneen rikollisuuden ja huumeriippuvaisten harjoittaman omaisuusrikollisuuden vähentäminen tarjoamalla huumeriippuvaisille valvotusti laillisia aineita. Psykedeelisillä ja empatogeenisillä aineilla on tutkimuksissa saatu lupaavia tuloksia mielenterveyshäiriöiden hoidossa, ja niiden terapiakäytön tutkimusta on syytä edistää."

Tiedote: https://piraattipuolue.fi/2018/07/31/tiedote-piraattipuolue-haluaa-uudistaa-suomen-huumausainelainsaadantoa/

Tasa-arvo-ohjelma: Puoluekokouksessa käsiteltiin myös puoluehallituksen esitystä puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi, mutta puoluekokous päätti palauttaa ohjelman valmisteluun. Tasa-arvo-ohjelma palaa puoluekokouksen asialistalle syyskokouksessa. Tasa-arvo-ohjelmaa tulee työstämään työryhmä, jonka muodostaminen on aloitettu. Jos haluat mukaan tekemään uutta tasa-arvo-ohjelmaamme, niin ole yhteydessä puheenjohtaja Jonna Purojärveen: jonna.purojarvi@piraattipuolue.fi

Turku Pride 4.8. Varsinais-Suomen Piraatit osallistuvat Turku Pride -kulkueeseen lauantaina 4.8. Piraateilla on oma blokki kulkueessa ja kaikki piraatit ympäri Suomen ovat tervetulleita mukaan! Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa. Piraattien FB-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/1722630814481929/ Lisätietoa: https://turkupride.fi Yhteyshenkilö: Timo Hellman: timo.hellman@piraattipuolue.fi

Elomessut Hämeenlinnassa 11.8.-12.8. Elokuun toisena viikonloppuna järjestetään Kanta-Hämeen suurimmat messut. Hämeen piraatit ovat osallistuneet tapahtumaan vuodesta 2015 alkaen ja toivoisivat jälleen järjestelyapua sekä aktiiveja telttavuoroille myös muista piireistä. Jos olet valmis auttamaan tai pääset paikanpäälle Hämeenlinnaan niin ota yhteyttä Aku Talikkaan. Lisätietoa: https://www.elomessut.fi Yhteyshenkilö: Aku Talikka: aku.talikka@piraattipuolue.fi

Hanko Pride 18.8. Uudenmaan piraatit ovat jälleen mukana Hanko Pridessä. Piraatit osallistuvat kulkueeseen ja paikalla on myös piraattien kampanjateltta. Piraattien Hanko Prideä suunnitellaan 9.8. Lähde mukaan jo suunnitteluvaiheessa ja klikkaa fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/333889440485760/ Kaikki piraatit ovat tietenkin tervetulleita mukaan vain itse tapahtumaankin Hankoon 18.8. Lisätietoa:https://hankopride.fi Yhteyshenkilö: Riikka Nieminen: riikka.nieminen@piraattipuolue.fi

BIEN 2018 Tampereella 24.8.-26.8. Tampereella järjestetään kolmepäiväinen kansainvälinen ja englannin kielinen perustulotapahtuma 24.-26.8. Piraatit ovat osallistumassa tapahtumaan yhteisellä ständillä Liberaalipuolueen kanssa. Jos sinulla on mahdollisuus auttaa järjestelyissä tai osallistua kampanjointiin ja puolueen esittelyyn ständillä, niin ole yhteydessä Juho Karviseen. Kaikkien perustulosta kiinnostuneiden kannattaa lähteä myös joka tapauksessa paikan päälle seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa. Lisätietoa: https://events.uta.fi/bien2018/ Yhteyshenkilö: Juho Karvinen: juho.karvinen@piraattipuolue.fi


EU:n tekijänoikeusuudistus ja #SaveYourInternet -toimintapäivä 26.8.: Taistelu EU:n tekijänoikeusuudistuksesta ei ole vielä lähimainkaan ohi - kesäkuussa estettiin vain lakipaketin ohjautuminen pikareittiä pitkin suljettuihin trilogineuvotteluihin. Asia tulee uudestaan täysistuntokäsittelyyn syyskuussa, kun europarlamentin kesätauko on päättynyt.

Tarvitsemme aktiiveja osallistumaan mielenilmauksen järjestelyihin ja lisäksi tietenkin kutsumme kaikki mukaan osallistumaan itse tapahtumaan

Päivälle on kaavailtu ns. European Action Day, eli monessa muussakin maassa on suunnitteilla vastaava mielenilmaus. Muutamiin sidosryhmiin ollaan jo oltu yhteydessä, mutta järjestelyapua kaivataan yhä.

Jos olet valmis auttamaan, niin ole yhteydessä Maija Li Raudaskoskeen ja kerro mitä olisit valmis tekemään mielenilmauksen toteutumisen eteen. Järjestö- ja mediakontaktit, organisointikokemus, kyky ilmaantua paikalle itse tapahtumapäivänä, hyvä ja joutuisa kirjoitustaito, ja monet muutkin kyvyt voivat olla hyödyksi. Yhteyshenkilö: Maija Li Raudaskoski: maija.li.raudaskoski@piraattinuoret.fi


Juttele kanssamme verkossa: Tervetuloa keskustelemaan kanssamme aktiivisille keskustelukanavillemme. https://piraattipuolue.fi/osallistu/juttele-kanssamme-verkossa/

Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme: https://www.facebook.com/Piraattipuolue/ https://twitter.com/Piraattipuolue https://instagram.com/Piraattipuolue

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan sekä piirien tapahtumat ja tiedotteet välitettäväksi eteenpäin ja tuleviin uutiskirjeisiin voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi, IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta tai suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen janne.uotila@piraattipuolue.fi

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila Puoluehallituksen jäsen Piraattipuolue janne.uotila@piraattipuolue.fi https://piraattipuolue.fi


Piraattien uutiskirje 2/2018

Hei

Kesä jatkuu piraattien näkökulmasta aktiivisena, kun heti ensi viikon alussa osallistumme Porin SuomiAreenalle ja lauantaina järjestämme Lahdessa puoluekokouksen. Tervetuloa mukaan!

Piraatit SuomiAreenalla 16.7.-18.7.2018 Osallistumme ensi viikolla ensimmäistä kertaa Porin SuomiAreenalle. Tapahtuma kestää maanantaista sunnuntaihin. SuomiAreenan kansalaistori on auki piraattien osalta ma 16.7. klo 9-17, ti 17.7. klo 10-17 ja ke 18.7. klo 10-17. Piraattien teltta on tuona aikana Eetunaukion lavan ja MTV-lavan välimaastossa (teltta nro 48A). Kolmen päivän aikana paikalla on runsaasti puolueen johtajia, sekä piraattinuorten ja piirijärjestöjen johtohenkilöitä. Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon myös piraattiaktiiveja, joten lähde kanssamme viettämään mukavia kesäpäiviä Poriin ja tapaamaan myös puolueen ja piirijärjestöjen johtajia.

Piraattipuolueella on oma torivartti MTV-lavalla tiistaina 17.7. kello 10.00-10.20. Lavalla ovat Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi ja varapuheenjohtaja Petrus Pennanen. Torivartin aiheena on "Totta vai tarua tietoyhteiskunnasta?".

Tiistaina 17.7. kello 16-17 järjestämme lisäksi yhdessä Liberaalipuolueen kanssa keskustelupaneelin. Paneelin aiheena on "Maalaisromantiikkaa vai huoltovarmuutta" ja keskustelua käydään luonnollisesti maataloustuista. Piraattipuolueesta paneeliin osallistuu varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen. Muina keskustelijoina mm. kansanedustajat Susanna Koski ja Juhana Vartiainen. Lähde mukaan seuraamaan mielenkiintoista keskustelua ja klikkaa mukaan fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1791815570925804/

SuomiAreenaan osallistuville on luotu Telegram-ryhmä tapahtuman aikaista viestintää ja suunnittelua varten. Pääset mukaan ryhmään tästä linkistä: https://t.me/joinchat/JOa4j0ag903iemFa69pnFA Keskusteluun voi osallistua myös PirateIRC:n kautta kanavalla #suomiareena.

SuomiAreena on meille myös merkittävä taloudellinen ponnistus, vaikka saimmekin SuomiAreenalta stipendin ja saamme järjestää keskustelupaneelin maksutta. Esimerkiksi kampanjatelttapaikka on kuitenkin maksullinen. Voit lahjoittaa SuomiAreenan kulujen kattamiseen suoraan sille kohdennetulla viitenumerolla seuraavin tiedoin: IBAN: FI87 5630 6220 0248 91 BIC: OKOYFIHH Saaja: Piraattipuolue r.p. Viitenumero: 20182018

Puoluekokous 21.7.2018 Ylimääräinen puoluekokous järjestetään ensi lauantaina 21.7.2018 kello 11.00 alkaen Lahdessa. Osoite Niemenkatu 73, 15150 Lahti. Puoluehallitus esittää hallituksen täydennystä eronneiden tilalle. Ilmoittautuminen ehdokkaaksi on päättynyt. Tutustu puoluehallitusehdokkaisiin jo ennen puoluekokousta puolueen keskustelufoorumilla: https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=42&t=1317

Puoluekokouksessa käsitellään myös mm. puoluehallituksen esitys puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi, johon voit tutustua etukäteen myös puolueen keskustelufoorumilla: https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=42&t=1318.

Klikkaa mukaan myös puoluekokouksen Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1661460243971047/

Muista ilmoittautua ajoissa etäosallistujaksi, jos et pääse paikalle! Etäilmoittautumiset puoluesihteeri Pekka Mustoselle osoitteeseen pekka.mustonen@piraattipuolue.fi torstaihin 19.7 klo 23:59 mennessä.

Tarkemmat tiedot puoluekokouksesta löydät erikseen lähetetystä puoluekokouskutsusta.

Uusi jäsenrekisteri: Olemme valmistelleet muutaman viikon ajan uuden jäsenrekisterin käyttöönottoa. Jäsentietosi on siirretty turvallisesti uuteen rekisteriin, joka täyttää myös GDPR-asetuksen vaatimukset ja sisältää siihen liittyvän toiminnallisuuden. Olet jo saanut, tai tulet saamaan viestin Membookilta, jossa kehotetaan rekisteröitymään palveluun, sekä maksamaan jäsenmaksusi. Jäsenmaksun suuruuden voi edelleen valita kuten aikaisemminkin, oman taloudellisen tilanteen mukaan ja maksun voi suorittaa kätevästi suoraan palvelun kautta valitsemassasi verkkopankissa. Jäsenmaksu on edelleen vapaaehtoinen, mutta se on kuitenkin erittäin oleellinen osa puolueen toiminnan mahdollistamista. Kun saat viestin, käy rekisteröitymässä ja tutustumassa uuteen moderniin jäsenrekisteriimme. Mikäli Membookin toiminnallisuus herättää kysymyksiä, voit olla yhteydessä Membookin tukipalveluun.

Piireissä tapahtuu: Turku Pride la 4.8.2018 Varsinais-Suomen Piraatit osallistuvat Turku Pride -kulkueeseen lauantaina 4.8.. Piraateilla on oma blokki kulkueessa ja kaikki piraatit ympäri Suomen ovat tervetulleita mukaan! Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa. Piraattien FB-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/1722630814481929/ Lisätietoa: https://turkupride.fi

Seuraa kalenteria: Muista myös seurata kalenteriamme, josta löydät aina ajantasaisimmat tiedot tapahtumistamme: https://piraattipuolue.fi/kalenteri

Juttele kanssamme verkossa: Tervetuloa keskustelemaan kanssamme aktiivisille keskustelukanavillemme. https://piraattipuolue.fi/osallistu/juttele-kanssamme-verkossa/

Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme: https://www.facebook.com/Piraattipuolue/ https://twitter.com/Piraattipuolue https://instagram.com/Piraattipuolue

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan sekä piirien tapahtumat ja tiedotteet välitettäväksi eteenpäin ja tuleviin uutiskirjeisiin voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi, IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta tai suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen janne.uotila@piraattipuolue.fi

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila Puoluehallituksen jäsen Piraattipuolue janne.uotila@piraattipuolue.fi https://piraattipuolue.fi

Piraattien uutiskirje 1/2018

Hei!

Puolueen sisäistä viestintää parantaaksemme olemme päättäneet aloittaa sisäisen uutiskirjeen julkaisun noin kolmen viikon välein. Uutiskirjeessä kerromme puoluehallituksen toimista sekä ajankohtaisista asioista puolueessa ja sen ympärillä. Tämä uutiskirje on alustavasti noin vuoden projekti, mutta mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan käytäntöä tullaan jatkamaan pidempäänkin. Seuraavan 12 kuukauden aikana tulossa on jopa kolmet vaalit ja siksi tuleva ajanjakso on meille erityisen tärkeä. Tehdään siitä yhdessä menestyksekäs.

Puolueen strategiatapaaminen järjestettiin Jyväskylässä 16.6.2018. Tapaamisessa jakauduttiin ryhmiin ja aloitettiin työskentely eri aihealueiden parissa. Ryhmät laativat suuntaviivat seuraavan 12 kuukauden toiminnalle ja alkavat toteuttaa suunnitelmia vaiheittain. Voit ilmoittautua mukaan itseäsi kiinnostaviin ryhmiin ja lähteä mukaan tekemään tulevia vaalivoittoja kanssamme.

Vaaliteematyöryhmä: Työryhmässä suunnitellaan mm. poliittiset sisällöt tulevia vaaleja varten ja pyritään selkeyttämään identiteettiämme Ryhmän yhteys- ja vastuuhenkilöinä toimivat Ahto Apajalahti ja Petra Salmi Helsingin piraateista: ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi. petra.salmi@piraattipuolue.fi

Brändityöryhmä: Tässä ryhmässä työskentelevät henkilöt toteuttavat mm. vaalimateriaalin (julisteet, flyerit, somekuvat) eli keskittyvät graafisen materiaalin tuottamiseen. Lisäksi luodaan tiedottamiseen ja viestintään toimivat käytännöt. Ryhmän yhteys- ja vastuuhenkilönä toimii puolueen tiedottaja Veera Kontiokari: veera.kontiokari@piraattipuolue.fi

Varainhankintaryhmä: Ryhmä alkaa tehostaa puolueen nykyisiä varainhankintakeinoja ja suunnittelee sekä toteuttaa uutta varainhankintaa. Ryhmän yhteyshenkilönä ja vastaavana toimii puolueen varapuheenjohtaja Markku Brask: markku.brask@piraattipuolue.fi

EU:n tekijänoikeusuudistus, #SaveYourInternet EU:n tekijänoikeusuudistus on uhka vapaalle tiedonvälitykselle ja ilmaisunvapaudelle. Erityisen ongelmallisia ovat artiklat 11 ja 13, jotka sisältävät linkkiveron ja sensuuribotit. Oikeudellisten asioiden valiokunta asettui keskiviikkona 20.6. äänin 12-13 linkkiveron ja äänin 10-15 sensuuribottien puolelle. Seuraava uudistukseen liittyvä äänestys on todennäköisesti 4.7., jolloin äänestämässä on koko Euroopan parlamentti. “Meppimme Julia Reda on aktiivisesti kampanjoinut ja toiminut näitä järjettömyyksiä vastaan. Muihin parlamentaarikoihin voi jokainen ottaa yhteyttä ja se onnistuu helposti esimerkiksi sivuston https://savethelink.org tai https://saveyourinternet.eu kautta, josta löytyy myös kattavasti tietoa uudistuksesta ja sen ongelmista. Lakipaketti sisältää valtavasti myös hyviä ja toivottavia asioita, minkä tähden näinkin isot ongelmat voivat päästä osalta mepeistä huomaamatta läpi. Nyt on aika vaikuttaa ja pelastaa internet!”, kannustaa piraattien puheenjohtaja Jonna Purojärvi. Lue lisää myös piraattimeppi Julia Redan nettisivuilta: https://juliareda.eu/2018/06/not-giving-up/

Uusi kannatustuotekauppa on avattu! Puolueen uusi kannatustuotekauppa on avattu osoitteessa https://kauppa.piraattipuolue.fi. Kaupassa on jo joitakin uusia tuotteita ja uusia suunnitellaan jatkuvasti. Käy tekemässä ensimmäiset ostoksesi ja jaa tietoa uudesta kaupasta verkostoissasi sekä ideoi uusia tuotteita. Tuotetoiveita ja ideoita voi lähettää Petra Salmelle: petra.salmi@piraattipuolue.fi

Uusi jäsenrekisteri Puoluehallitus on valinnut puolueen ja piirien käyttöön uuden jäsenrekisterijärjestelmän. Järjestelmän toimittaa Membook ja se otetaan käyttöön lähiaikoina. Järjestelmä tarjoaa aiempaa enemmän ominaisuuksia ja se tulee tehostamaan toimintaamme. Jäsenrekisteri mahdollistaa mm. automaattiset jäsenmaksulaskutukset. Jäsenmaksulaskutukset alkavat pyörimään heti uuden järjestelmän käyttöön oton jälkeen. Laskutukset tapahtuvat kunkin jäsenen liittymispäivän mukaan tasaisesti ympäri vuoden. Tiedotamme uuden järjestelmän käyttöönotosta lisää lähiaikoina

Tietosuojavastaava Kuten on tunnettua, Piraattipuolue suhtautuu vakavasti tietosuojaan ja yksityisyyteen. Varmistaaksemme jäsentemme tietosuojan ja yksityisyyden parhaalla mahdollisella tavalla olemme valinneet puolueelle myös tietosuojavastaavan. Puolueen tietosuojavastaavaksi valittiin Pauli Eronen. pauli.eronen@piraattipuolue.fi https://tietosuoja.fi/tietosuojavastaavat

Puoluekokous 21.7.2018 Ylimääräinen puoluekokous järjestetään lauantaina 21.7.2018 kello 11.00 alkaen Lahdessa. Osoite Niemenkatu 73, 15150 Lahti. Puoluekokouksessa täydennetään hallitusta ja eronneiden tilalle valitaan yksi uusi varapuheenjohtaja sekä kaksi hallituksen varsinaista jäsentä. Jos olet aktiivinen tekijä ja olet valmis sitoutumaan jatkuvaan työskentelyyn tavoitteidemme toteutumiseksi niin ilmoittaudu ehdokkaaksi 7.7.2018 mennessä puolueen keskustelufoorumilla! Puoluekokouksessa käsitellään myös puoluehallituksen esitys puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi sekä tilinpäätös. Tarkemmat tiedot löydät erikseen lähetetystä puoluekokouskutsusta. Puoluekokouksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1661460243971047/

SuomiAreena Piraattipuolue osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Porin SuomiAreenalle SuomiAreenan kansalaistori on auki ma 16.7. klo 9-17, ti 17.7. klo 10-17 ja ke 18.7. klo 10-17. Piraattien teltta on kyseisenä aikana Eetunaukion lavan ja MTV-lavan välimaastossa (teltta nro 48A). Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon piraattiaktiiveja, joten lähde kanssamme viettämään mukavia kesäpäiviä Poriin.

Piraattipuolueella on oma torivartti MTV-lavalla tiistaina 17.7. kello 10.00-10.20. Lavalla ovat Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi ja varapuheenjohtaja Petrus Pennanen. Torivartin aiheena on "Totta vai tarua tietoyhteiskunnasta".

Tiistaina 17.7. kello 16-17 Piraattipuolue järjestää lisäksi yhdessä Liberaalipuolueen kanssa SuomiAreeenalla keskustelupaneelin. Paneelin aiheena on "Maalaisromantiikkaa vai huoltovarmuutta" ja keskustelua käydään luonnollisesti maataloustuista. Lähde mukaan seuraamaan mielenkiintoista keskustelua ja klikkaa mukaan fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1791815570925804/

Yhteyshenkilönä SuomiAreenan suhteen toimii Satu Immonen, joten ota yhteyttä jos pääset mukaan Porin SuomiAreenalle ja voit esimerkiksi auttaa kampanjateltalla pieniäkin jaksoja: satu.immonen@piraattipuolue.fi

Piireissä tapahtuu: Uudenmaan piraateille uusi upea hallitus. Puheenjohtaksi valittiin Riikka Nieminen. Lue lisää piirin tiedotteesta: http://uusimaa.piraattipuolue.fi/?p=95

Petrus Pennanen valtuustossa: siivouspäiväkin on kulttuuria. Lue lisää Petruksen uusimmasta valtuustoaloitteesta piirin tiedotteesta: https://helsinki.piraattipuolue.fi/2018/06/petrus-pennanen-valtuustossa-siivouspaivakin-on-kulttuuria/

Helsingin piraatit on avannut uuden Youtube-kanavan. Tilaa kanava ja seuraa lähetyksiä: https://www.youtube.com/channel/UC839yltZxXZ-jSeN7u148NQ

Juttele kanssamme verkossa: Tervetuloa keskustelemaan kanssamme aktiivisille keskustelukanavillemme. https://piraattipuolue.fi/osallistu/juttele-kanssamme-verkossa/

Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme: https://www.facebook.com/Piraattipuolue/ https://twitter.com/Piraattipuolue https://instagram.com/Piraattipuolue

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan, piirien tapahtumat ja tiedotteet yms. voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi tai janne.uotila@piraattipuolue.fi tai IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila Puoluehallituksen jäsen Piraattipuolue janne.uotila@piraattipuolue.fi https://piraattipuolue.fi