Uutiskirjeet

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Piraattien uutiskirje 6/2018

Aika: 25.10.2018 20:02

Piraattipuolueen syyskokous järjestetään Helsingissä lauantaina 17.11.2018 klo 13.00

Tarkemmat tiedot syyskokouksesta löydät Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/679403359120124/ sekä erikseen lähetetystä sähköpostikutsusta, joka sisältää kaikki tärkeät tiedot ja linkit puoluekokoukseen valmistautuaksesi. Tervetuloa syyskokoukseen!

Piraateille vahvaa vaalimenestystä Tsekissä ja Luxemburgissa

Tsekin piraatit saavuttivat kuntavaaleissa upean tuloksen. Valtuustoihin ympäri maan nousi 358 piraattivaltuutettua ja pääkaupungissa Prahassa piraatit nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi yli 17%:n kannatuksella. Lue lisää englanniksi: https://european-pirateparty.eu/the-czech-pirates-did-it-again/

Luxemburgin piraatit nousivat myös mahtavaan vaalivoittoon parlamenttivaaleissa. Luxemburgilaispiraatit saavuttivat 6,45%:n ääniosuuden ja kaksi paikkaa maan parlamentista. https://today.rtl.lu/news/luxembourg/1253561.html

Lähde ehdokkaaksi ensi kevään vaaleihin!

Ensi keväänä saatetaan järjestää jopa kolmet vaalit; eduskuntavaalit, euroopanparlamentinvaalit ja maakuntavaalit. Selkeä ja realistinen tavoitteemme on nousta eduskuntaan ensi keväänä. Piraatit ovat menestyneet viime aikoina vahvasti ympäri Eurooppaa, joten klikkaa siis mukaan ehdokkaaksi ja lähde tekemään historiaa kanssamme myös Suomessa: https://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi

Ehdokkaita on jo valittu Pirkanmaan, Uudenmaan ja Helsingin piireissä. Ehdokasvalinnat eduskuntavaaleihin käsitellään ja hyväksytään lopullisesti puoluehallituksessa:

Ilmastonmuutos nousemassa vaaliteemaksi

HS esitti neljä kysymystä kaikille eduskunta­puolueille. Mitä Suomen pitäisi tehdä taistelussa ilmaston­muutosta vastaan? Piraattipuolueen vastaukset HS:n selvitykseen löytyvät facebook-muistiinpanostamme: https://www.facebook.com/notes/piraattipuolue/mitä-suomen-pitäisi-tehdä-taistelussa-ilmastonmuutosta-vastaan-piraattipuolueen-/10156033111553721/

Selvästi ilmastonmuutosta ei voi ohittaa vaaliteemanakaan. Esimerkiksi energia- ja ympäristöohjelmastamme saat tukea mm. vaali- ja ilmastonmuutoskeskusteluihin. Sen löydät nettisivuiltamme osana muuta puolueohjelmaamme: https://piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma/#energiaymppa

Tule mukaan suunnittelemaan Piraattien markkinointia ja viestintää!

Piraattien markkinointi- ja viestintätyöryhmä suunnittelee ja toteuttaa nettisivujen sisältöjä, somemainontaa, vaalijulisteita ja muuta vaaliviestintää, sekä kaikkea muuta aiheeseen liittyvää aina tarpeen mukaan.

Jos sinulta löytyy intoa ja osaamista tekstin tai grafiikan tuottamisesta, webdesignistä, wordpress-kehityksestä, markkinoinnin strategioista, mainoskampanjoista tai viestintäsuunnitelmista, tai olet kiinnostunut oppimaan jotain edellämainituista, ota yhteyttä ryhmän vetäjään Petra Salmeen (petra.salmi@piraattipuolue.fi, irc/pammda telegram/petra.salmi@gmail.com). Tekemistä tulee olemaan enemmän kuin ehdimme saada aikaan, joten jokainen tähän työhön käytetty tunti on arvokas ja tuo lisää ääniä ensi kevään vaaleissa.

Jos mielessäsi on jo nyt asioita joihin työryhmän tulisi keskittyä tai asioita joita tulisi ehdottomasti välttää, ota meihin yhteyttä. Jos törmäät tämän syksyn ja kevään aikana kiinnostaavaan somekuvaan, julisteeseen, hyvin toteutettuun nettisivuun tai mainoskampanjaan, joka herättää ajatuksen “piraattien pitäisi myös tehdä näin”, kerro siitä meille. Kirjaamme ylös kaikki ideat ja kehitysehdotukset, jotta voimme hyödyntää myös niitä suunnittelutyössä. Ideat, ruusut ja/tai risut ovat tervetulleita osoitteeseen markkinointi@piraattipuolue.fi

Seuraa kalenteria:

Kaikki lukuisista tapahtumistamme ja toiminnastamme eivät erikseen mahdu tai ehdi mukaan uutiskirjeisiin, joten siksi tapahtumia kannattaa seurata myös kalenteristamme: https://piraattipuolue.fi/kalenteri. Kaikenlaisia tapahtumia, tapaamisia ja kokouksia järjestetään koko ajan enemmän ensi kevään vaalien lähestyessä. Tule mukaan!

Juttele kanssamme verkossa
Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen, Piraattipuolue r.p.
janne.uotila@piraattipuolue.fi
https://piraattipuolue.fi


Piraattien uutiskirje 5/2018

Aika: 15.09.2018 15:17


Hei Piraattipuolueen jäsen!

Tämä uutiskirje lähetetään vielä poikkeuksellisesti kaikille jäsenille. Uutiskirje lähetetään jatkossa täältä Membookin kautta, ja pyydämme kaikilta kirjeen haluavilta lupaa lähettää kirje.

Jos haluat vastaanottaa näitä uutiskirjeitä ja pysyä mukana pulolueen ajankohtaisista asioista jatkossakin:
 1. Kirjaudu Membookiin, jonka rekisteröitymis- ja kirjautumislinkin löydät tämän uutiskirjeen lopusta
 2. Kun olet kirjautunut Membookiin valitse ylävalikosta Yhteisösi -> Piraattipuolue.
 3. Valitse sivuvalikosta "jäsentiedot". Sieltä pääset muokkaamaan kaikkia jäsentietojasi ja löydät myös "lisätiedot" välilehden, jonka alta löytyy "Haluan vastaanottaa viestintää", josta voit valita "puolueen uutiskirje".
 4. Tarkista myös yhteystietosi ja muut asetuksesi Membookissa

Jos et halua uutiskirjeitä jatkossa: Sinun ei tarvitse välttämättä tehdä mitään.

Suosittelemme kuitenkin, että käyt kirjautumassa Membookiin ja tarkistat kaikki omat tietosi yllä olevan ohjeen mukaisesti. Membookin rekisteröitymis- ja kirjautumislinkin löydät tämän uutiskirjeen lopusta.

Aiemmin lähetetyt uutiskirjeet löydät osoitteesta https://wiki.piraattipuolue.fi/Uutiskirjeet, jonne päivitetään myös aina uusimmat uutiskirjeet.

Vaaliteemojen valmistelu etenee

Puolueella on ollut kesästä asti vaaliteemaryhmä, jota koordinoi varapuheenjohtaja Arto Lampila. Vaaliteemaryhmä valmistelee esitystä piraattien eduskuntavaaliteemoiksi. Teemojen kehittelyä pohdittiin puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä 8.9. Heti kun ryhmä saa valmiiksi selkeän esityksen, jota on mahdollista mielekkäästi kommentoida, se tuodaan avoimiin Facebook-ryhmiin yms. kanaviin keskusteltavaksi.

Puoluehallituksessa on yhteisymmärrys, että:

a) vaaliteemaesitys tulee perustumaan ensisijaisesti olemassaolevaan puolueohjelmaan ja olemassaoleviin kannanottoihin
b) esityksessä huomioidaan Helsingissä ja Jyväskylässä valtuustoissa tehdyn työn esilletuonti
c) tarkoituksena on tavoittaa uusia äänestäjäryhmiä ja siten kasvattaa kannatusta.

Vaaliteemat ja niihin mahdollisesti liittyvät puolueohjelman muutokset tuodaan puolueen syyskokoukseen käsiteltäväksi. Esitykset valmistuvat viimeistään lokakuun puolivälissä.

Nyt toivomme lisäksi teiltä teiltä kaikilta Piraattipuolueen jäseniltä ehdotuksia ja ideoita avuksi. Mitä konkreettisia asioita/tekoja/muutoksia Piraattipuolueen pitäisi teidän mielestänne ajaa?

Haemme siis samalla käytännön poliittiseen työhön aloitemateriaalia. Esimerkkejä konkretiasta kaupunginvaltuustossa saa mm. Petrus Pennasen blogista: http://petruspennanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259201-politiikassa-saa-asioita-aikaan

Kirjoita mahdollisimman konkreettinen, käytännönläheinen asia tai muutosehdotuksesi Facebook-ryhmäämme, jonne tämä kysymys on myös postattu: https://www.facebook.com/groups/9104280748/permalink/10156043528615749/ tai lähetä mailitse osoitteeseen jonnal+arunwyy0qccjlmoyerkw@boards.trello.com

Vastausohjeet
 • Kirjoita mahdollisimman tiiviisti.
 • Muotoile niin selkeästi ja yksitulkintaisesti kuin osaat.
 • Huom! Pysy _konkreettisella_ tasolla eli kerro ehdotuksesi _käytännössä_. Vaaliteemaryhmä kokoaa yhteen, analysoi ja ryhmittelee saaduista ehdotuksista isompia kokonaisuuksia ja teemoja, joita myöhemmin työstetään ja muotoillaan vaaliviestintään.
 • Älä tee täysin puolueohjelman vastaisia ehdotuksia! Tarkoitus on koota yhdessä ajettavia asioita ja puolueohjelma on hyvä viite siitä, mitä me puolueen jäsenet haluamme ja siinä ovat yhdessä demokraattisesti hyväksymämme suuntaviivat. Puolueohjelman ulkopuolelta saat toki ehdottaa, mutta lue ensin koko puolueohjelma.
 • Jos ehdotuksesi yhteys periaateohjelmaamme tai puolueohjelmamme sisältöihin ei ole ilmeinen, kirjoita se auki meille tarkemmin, jotta myös työryhmä ymmärtää tarkoituksesi oikein ilman väärintulkintoja tai turhia arvailuja.

Kaikki vastaukset luetaan, huomioidaan ja tarpeen mukaan jalostetaan vaalityöhön, aloitteiksi tai mukaan muuhun puoluetoimintaamme. Iso kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen!

Lähde ehdokkaaksi ensi kevään vaaleihin!

Ensi keväänä järjestetään näillä näkymin jopa kolmet vaalit; eduskuntavaalit, euroopanparlamentinvaalit ja maakuntavaalit. Ehdokkaiden kartoitus on käynnissä ja ehdokasasettelu on jo aloitettu joissain vaalipiireissä. Selkeä ja realistinen tavoitteemme on nousta eduskuntaan ensi keväänä. Klikkaa siis mukaan ehdokkaaksi ja lähde tekemään historiaa kanssamme: https://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi


Juttele kanssamme verkossa
 • Tervetuloa keskustelemaan kanssamme aktiivisille keskustelukanavillemme.

https://piraattipuolue.fi/osallistu/juttele-kanssamme-verkossa/

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen
janne.uotila@piraattipuolue.fi

Piraattien uutiskirje 4/2018

Lähetetty: 22.08.2018 21:01


Hei

Tämä on Piraattipuolueen neljäs uutiskirje aktiiveille. Tämä ja seuraava uutiskirje lähetetään poikkeuksellisesti kaikille jäsenille. Aktiivikirje lähetetään jatkossa Membookin kautta, ja sitä varten pyydämme kaikilta kirjeen haluavilta lupaa lähettää kirje.

Jos haluat vastaanottaa näitä uutiskirjeitä jatkossakin:
 1. Kirjaudu Membookiin, jonka rekisteröitymis- ja kirjautumislinkin löydät tämän uutiskirjeen lopusta
 2. Kun olet kirjautunut Membookiin valitse ylävalikosta Yhteisösi -> Piraattipuolue.
 3. Valitse sivuvalikosta "jäsentiedot". Sieltä pääset muokkaamaan kaikkia jäsentietojasi ja löydät myös "lisätiedot" välilehden, jonka alta löytyy "Haluan vastaanottaa viestintää", josta voit valita "puolueen uutiskirje".
 4. Tarkista myös yhteystietosi ja muut asetuksesi Membookissa

Jos et halua uutiskirjeitä jatkossa: Sinun ei tarvitse välttämättä tehdä mitään.

Suosittelemme kuitenkin, että käyt kirjautumassa Membookiin ja tarkistat kaikki omat tietosi yllä olevan ohjeen mukaisesti. Membookin rekisteröitymis- ja kirjautumislinkin löydät tämän uutiskirjeen lopusta.

Aiemmin lähetetyt uutiskirjeet löydät osoitteesta https://wiki.piraattipuolue.fi/Uutiskirjeet, jonne päivitetään myös aina uusimmat uutiskirjeet.


Lähde ehdokkaaksi ensi kevään vaaleihin!

Ensi keväänä järjestetään näillä näkymin jopa kolmet vaalit; eduskuntavaalit, euroopanparlamentinvaalit ja maakuntavaalit. Ehdokkaiden kartoitus ja etsintä on nyt aloitettu. Selkeä ja realistinen tavoitteemme on nousta eduskuntaan ensi keväänä. Klikkaa siis mukaan ehdokkaaksi ja lähde tekemään historiaa kanssamme: https://piraattipuolue.fi/ehdokkaaksi

Pirkanmaan piraatit ehtivät ensimmäisenä Piraattipuolueen piiriyhdistyksenä nimeämään ehdokkaita ensi kevään eduskuntavaaleihin. Pirkanmaan piraatit nimesivät jo 31.7. eduskuntavaaliehdokkaiksi seuraavat henkilöt: Juho Karvinen, Harri Kivistö, Mark Stenbäck, Jarno Lattu, Tiina Malinen, Maria Rantanen ja Samuli Kangaslampi.

Puoluehallituksesta haluamme muistuttaa, että myös muissa piireissä on hyvä aloittaa valmistautuminen ehdokasasetteluun ja nimeämään ensimmäisiä ehdokkaita jo hyvissä ajoin.

Perustulotapahtuma Tampereella 24.-26.8.

Tampereen yliopistolla järjestetään 24.-26.8. BIEN 2018 -kongressi: "Basic Income and the New Universalism: Rethinking the Welfare State in the 21st Century". Piraattipuolue ja Liberaalipuolue ovat menossa pitämään yhteistä esittelypöytää kongressiin, ja paikalle tarvitaan aktiiveja esittelemään puolueen toimintaa. Jos pääset auttamaan puolueiden esittelypöydällä, niin ole pikasesti yhteydessä Piraattien yhteyshenkilönä toimivaan Juho Karviseen: juho.karvinen@piraattipuolue.fi https://events.uta.fi/bien2018/ https://www.facebook.com/biencongress2018/

Pelastetaan Internet -tapahtumapäivä 26.8.

Kutsumme #SaveYourInternet / #PelastetaanInternet -kampanjan nimissä kaikkia vapaasta tiedonvälityksestä, ilmaisun- ja sananvapaudesta sekä Internetin tulevaisuudesta kiinnostuneita yli organisaatio- ja puoluerajojen osallistumaan kansalaiskeskusteluun ja mielenilmaukseen Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 26.8. kello 12. Toivomme erityisen suurta osanottoa etenkin piraattien keskuudesta! Tervetuloa mukaan! Fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/380275895840211/ Tiedote: https://piraattipuolue.fi/2018/08/21/tiedote-piraattipuolue-vaatii-sailyttamaan-vapaan-internetin-kansainvalinen-mielenilmaus-eun-tekijanoikeusuudistusta-vastaan/

Piraattinuorille uusi hallitus!

Piraattinuorten vuosikokous järjestettiin 4.8.2018 Piraattinuorille valittiin uusi hallitus, jonka puheenjohtajaksi valittiin Maija Li Raudaskoski. Varapuheenjohtajiksi valittiin Timo Salola ja Riku Martikkala, hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Miro Pulliainen ja Kiti Suupohja sekä varajäseniksi Mikaela Suomalainen ja Timo Levikari. Onnea kaikille valituille Piraattipuolueen puolesta.


Seuraa kalenteria

Kaikista tapahtumistamme ja toiminnastamme ei erikseen mainita näissä uutiskirjeissä, joten seuraa tapahtumia myös kalenteristamme: https://piraattipuolue.fi/kalenteri. Tapahtumia, tapaamisia ja kokouksia järjestetään koko ajan enemmän ensi kevään vaalien lähestyessä. Tule mukaan!

Juttele kanssamme verkossa
Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen
Piraattipuolue, https://piraattipuolue.fi
janne.uotila@piraattipuolue.fi


Piraattien uutiskirje 3/2018

Hyvää syntymäpäivää Jonna Purojärvi!

Puheenjohtajamme Jonna Purojärvi täyttää tänään 30 vuotta. Paljon onnea Jonnalle kaikkien piraattien puolesta! Jonna kirjoitti tänään blogiinsa siitä, miten kymmenen vuotta sitten joutuessaan asunnottomaksi ei olisi voinut kuvitellakaan olevansa siinä pisteessä, jossa on nyt 10 vuotta myöhemmin. Käy lukemassa lisää: http://jonnapurojarvi.piraatit.fi/30vee/

Uusia jäseniä puoluehallitukseen:

Puoluekokouksessa 21.7.2018 täydennettiin puoluehallitusta. Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettumme Arto Lampila valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi ja hän palaa tähän asemaan pienen tauon jälkeen. Puoluehallituksen varsinaisiksi jäseniksi valittiin Helsingin piraattien puheenjohtaja Ahto Apajalahti sekä Helsingin piraattien hallituksen jäsen Jonna Lähdemäki. Paljon onnea kaikille valituille ja kiitos kaikille ehdolla olleille!

Lisäys puolueohjelman kohtaan Huumeet ja päihteet:

Puoluekokouksessa käsiteltiin varapuheenjohtaja Petrus Pennasen esitys puolueohjelmalisäykseksi ja puoluekokous päätti lisätä puolueohjelmaan seuraavan osan: "Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen. Ns. kovista huumeista riippuvaisille on pyrittävä tarjoamaan terveydenhuoltoa sisältäen turvalliset käyttötilat ja korvaushoitolääkkeiden reseptijakelun. Tavoitteena on huumeita toimittavan järjestäytyneen rikollisuuden ja huumeriippuvaisten harjoittaman omaisuusrikollisuuden vähentäminen tarjoamalla huumeriippuvaisille valvotusti laillisia aineita. Psykedeelisillä ja empatogeenisillä aineilla on tutkimuksissa saatu lupaavia tuloksia mielenterveyshäiriöiden hoidossa, ja niiden terapiakäytön tutkimusta on syytä edistää."

Tiedote: https://piraattipuolue.fi/2018/07/31/tiedote-piraattipuolue-haluaa-uudistaa-suomen-huumausainelainsaadantoa/

Tasa-arvo-ohjelma:

Puoluekokouksessa käsiteltiin myös puoluehallituksen esitystä puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi, mutta puoluekokous päätti palauttaa ohjelman valmisteluun. Tasa-arvo-ohjelma palaa puoluekokouksen asialistalle syyskokouksessa. Tasa-arvo-ohjelmaa tulee työstämään työryhmä, jonka muodostaminen on aloitettu. Jos haluat mukaan tekemään uutta tasa-arvo-ohjelmaamme, niin ole yhteydessä puheenjohtaja Jonna Purojärveen: jonna.purojarvi@piraattipuolue.fi

Turku Pride 4.8.

Varsinais-Suomen Piraatit osallistuvat Turku Pride -kulkueeseen lauantaina 4.8. Piraateilla on oma blokki kulkueessa ja kaikki piraatit ympäri Suomen ovat tervetulleita mukaan! Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa. Piraattien FB-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/1722630814481929/ Lisätietoa: https://turkupride.fi Yhteyshenkilö: Timo Hellman: timo.hellman@piraattipuolue.fi

Elomessut Hämeenlinnassa 11.8.-12.8.

Elokuun toisena viikonloppuna järjestetään Kanta-Hämeen suurimmat messut. Hämeen piraatit ovat osallistuneet tapahtumaan vuodesta 2015 alkaen ja toivoisivat jälleen järjestelyapua sekä aktiiveja telttavuoroille myös muista piireistä. Jos olet valmis auttamaan tai pääset paikanpäälle Hämeenlinnaan niin ota yhteyttä Aku Talikkaan. Lisätietoa: https://www.elomessut.fi Yhteyshenkilö: Aku Talikka: aku.talikka@piraattipuolue.fi

Hanko Pride 18.8.

Uudenmaan piraatit ovat jälleen mukana Hanko Pridessä. Piraatit osallistuvat kulkueeseen ja paikalla on myös piraattien kampanjateltta. Piraattien Hanko Prideä suunnitellaan 9.8. Lähde mukaan jo suunnitteluvaiheessa ja klikkaa fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/333889440485760/ Kaikki piraatit ovat tietenkin tervetulleita mukaan vain itse tapahtumaankin Hankoon 18.8. Lisätietoa:https://hankopride.fi Yhteyshenkilö: Riikka Nieminen: riikka.nieminen@piraattipuolue.fi

BIEN 2018 Tampereella 24.8.-26.8.

Tampereella järjestetään kolmepäiväinen kansainvälinen ja englannin kielinen perustulotapahtuma 24.-26.8. Piraatit ovat osallistumassa tapahtumaan yhteisellä ständillä Liberaalipuolueen kanssa. Jos sinulla on mahdollisuus auttaa järjestelyissä tai osallistua kampanjointiin ja puolueen esittelyyn ständillä, niin ole yhteydessä Juho Karviseen. Kaikkien perustulosta kiinnostuneiden kannattaa lähteä myös joka tapauksessa paikan päälle seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa. Lisätietoa: https://events.uta.fi/bien2018/ Yhteyshenkilö: Juho Karvinen: juho.karvinen@piraattipuolue.fi

EU:n tekijänoikeusuudistus ja #SaveYourInternet -toimintapäivä 26.8.

Taistelu EU:n tekijänoikeusuudistuksesta ei ole vielä lähimainkaan ohi - kesäkuussa estettiin vain lakipaketin ohjautuminen pikareittiä pitkin suljettuihin trilogineuvotteluihin. Asia tulee uudestaan täysistuntokäsittelyyn syyskuussa, kun europarlamentin kesätauko on päättynyt.

Tarvitsemme aktiiveja osallistumaan mielenilmauksen järjestelyihin ja lisäksi tietenkin kutsumme kaikki mukaan osallistumaan itse tapahtumaan

Päivälle on kaavailtu ns. European Action Day, eli monessa muussakin maassa on suunnitteilla vastaava mielenilmaus. Muutamiin sidosryhmiin ollaan jo oltu yhteydessä, mutta järjestelyapua kaivataan yhä.

Jos olet valmis auttamaan, niin ole yhteydessä Maija Li Raudaskoskeen ja kerro mitä olisit valmis tekemään mielenilmauksen toteutumisen eteen. Järjestö- ja mediakontaktit, organisointikokemus, kyky ilmaantua paikalle itse tapahtumapäivänä, hyvä ja joutuisa kirjoitustaito, ja monet muutkin kyvyt voivat olla hyödyksi. Yhteyshenkilö: Maija Li Raudaskoski: maija.li.raudaskoski@piraattinuoret.fi


Juttele kanssamme verkossa
Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan sekä piirien tapahtumat ja tiedotteet välitettäväksi eteenpäin ja tuleviin uutiskirjeisiin voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi, IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta tai suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen janne.uotila@piraattipuolue.fi

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen
Piraattipuolue, https://piraattipuolue.fi
janne.uotila@piraattipuolue.fi


Piraattien uutiskirje 2/2018

Hei

Kesä jatkuu piraattien näkökulmasta aktiivisena, kun heti ensi viikon alussa osallistumme Porin SuomiAreenalle ja lauantaina järjestämme Lahdessa puoluekokouksen. Tervetuloa mukaan!

Piraatit SuomiAreenalla 16.7.-18.7.2018

Osallistumme ensi viikolla ensimmäistä kertaa Porin SuomiAreenalle. Tapahtuma kestää maanantaista sunnuntaihin. SuomiAreenan kansalaistori on auki piraattien osalta ma 16.7. klo 9-17, ti 17.7. klo 10-17 ja ke 18.7. klo 10-17. Piraattien teltta on tuona aikana Eetunaukion lavan ja MTV-lavan välimaastossa (teltta nro 48A). Kolmen päivän aikana paikalla on runsaasti puolueen johtajia, sekä piraattinuorten ja piirijärjestöjen johtohenkilöitä. Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon myös piraattiaktiiveja, joten lähde kanssamme viettämään mukavia kesäpäiviä Poriin ja tapaamaan myös puolueen ja piirijärjestöjen johtajia.

Piraattipuolueella on oma torivartti MTV-lavalla tiistaina 17.7. kello 10.00-10.20. Lavalla ovat Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi ja varapuheenjohtaja Petrus Pennanen. Torivartin aiheena on "Totta vai tarua tietoyhteiskunnasta?".

Tiistaina 17.7. kello 16-17 järjestämme lisäksi yhdessä Liberaalipuolueen kanssa keskustelupaneelin. Paneelin aiheena on "Maalaisromantiikkaa vai huoltovarmuutta" ja keskustelua käydään luonnollisesti maataloustuista. Piraattipuolueesta paneeliin osallistuu varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Petrus Pennanen. Muina keskustelijoina mm. kansanedustajat Susanna Koski ja Juhana Vartiainen. Lähde mukaan seuraamaan mielenkiintoista keskustelua ja klikkaa mukaan fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1791815570925804/

SuomiAreenaan osallistuville on luotu Telegram-ryhmä tapahtuman aikaista viestintää ja suunnittelua varten. Pääset mukaan ryhmään tästä linkistä: https://t.me/joinchat/JOa4j0ag903iemFa69pnFA Keskusteluun voi osallistua myös PirateIRC:n kautta kanavalla #suomiareena.

SuomiAreena on meille myös merkittävä taloudellinen ponnistus, vaikka saimmekin SuomiAreenalta stipendin ja saamme järjestää keskustelupaneelin maksutta. Esimerkiksi kampanjatelttapaikka on kuitenkin maksullinen. Voit lahjoittaa SuomiAreenan kulujen kattamiseen suoraan sille kohdennetulla viitenumerolla seuraavin tiedoin: IBAN: FI87 5630 6220 0248 91 BIC: OKOYFIHH Saaja: Piraattipuolue r.p. Viitenumero: 20182018

Puoluekokous 21.7.2018

Ylimääräinen puoluekokous järjestetään ensi lauantaina 21.7.2018 kello 11.00 alkaen Lahdessa. Osoite Niemenkatu 73, 15150 Lahti. Puoluehallitus esittää hallituksen täydennystä eronneiden tilalle. Ilmoittautuminen ehdokkaaksi on päättynyt. Tutustu puoluehallitusehdokkaisiin jo ennen puoluekokousta puolueen keskustelufoorumilla: https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=42&t=1317

Puoluekokouksessa käsitellään myös mm. puoluehallituksen esitys puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi, johon voit tutustua etukäteen myös puolueen keskustelufoorumilla: https://foorumi.piraattipuolue.fi/viewtopic.php?f=42&t=1318.

Klikkaa mukaan myös puoluekokouksen Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1661460243971047/

Muista ilmoittautua ajoissa etäosallistujaksi, jos et pääse paikalle! Etäilmoittautumiset puoluesihteeri Pekka Mustoselle osoitteeseen pekka.mustonen@piraattipuolue.fi torstaihin 19.7 klo 23:59 mennessä.

Tarkemmat tiedot puoluekokouksesta löydät erikseen lähetetystä puoluekokouskutsusta.

Uusi jäsenrekisteri:

Olemme valmistelleet muutaman viikon ajan uuden jäsenrekisterin käyttöönottoa. Jäsentietosi on siirretty turvallisesti uuteen rekisteriin, joka täyttää myös GDPR-asetuksen vaatimukset ja sisältää siihen liittyvän toiminnallisuuden. Olet jo saanut, tai tulet saamaan viestin Membookilta, jossa kehotetaan rekisteröitymään palveluun, sekä maksamaan jäsenmaksusi. Jäsenmaksun suuruuden voi edelleen valita kuten aikaisemminkin, oman taloudellisen tilanteen mukaan ja maksun voi suorittaa kätevästi suoraan palvelun kautta valitsemassasi verkkopankissa. Jäsenmaksu on edelleen vapaaehtoinen, mutta se on kuitenkin erittäin oleellinen osa puolueen toiminnan mahdollistamista. Kun saat viestin, käy rekisteröitymässä ja tutustumassa uuteen moderniin jäsenrekisteriimme. Mikäli Membookin toiminnallisuus herättää kysymyksiä, voit olla yhteydessä Membookin tukipalveluun.

Piireissä tapahtuu:

Turku Pride la 4.8.2018

Varsinais-Suomen Piraatit osallistuvat Turku Pride -kulkueeseen lauantaina 4.8.. Piraateilla on oma blokki kulkueessa ja kaikki piraatit ympäri Suomen ovat tervetulleita mukaan!

Kulkue kokoontuu kello 12 Vähätorilla, josta se lähtee kello 13 jokirantaa pitkin kohti Puolalanpuistoa. Piraattien FB-tapahtuma:https://www.facebook.com/events/1722630814481929/

Lisätietoa: https://turkupride.fi


Seuraa kalenteria
Juttele kanssamme verkossa
Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan sekä piirien tapahtumat ja tiedotteet välitettäväksi eteenpäin ja tuleviin uutiskirjeisiin voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi, IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta tai suoraan allekirjoittaneelle osoitteeseen janne.uotila@piraattipuolue.fi

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen
Piraattipuolue, https://piraattipuolue.fi
janne.uotila@piraattipuolue.fi


Piraattien uutiskirje 1/2018

Hei!

Puolueen sisäistä viestintää parantaaksemme olemme päättäneet aloittaa sisäisen uutiskirjeen julkaisun noin kolmen viikon välein. Uutiskirjeessä kerromme puoluehallituksen toimista sekä ajankohtaisista asioista puolueessa ja sen ympärillä. Tämä uutiskirje on alustavasti noin vuoden projekti, mutta mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan käytäntöä tullaan jatkamaan pidempäänkin. Seuraavan 12 kuukauden aikana tulossa on jopa kolmet vaalit ja siksi tuleva ajanjakso on meille erityisen tärkeä. Tehdään siitä yhdessä menestyksekäs.

Puolueen strategiatapaaminen järjestettiin Jyväskylässä 16.6.2018.

Tapaamisessa jakauduttiin ryhmiin ja aloitettiin työskentely eri aihealueiden parissa. Ryhmät laativat suuntaviivat seuraavan 12 kuukauden toiminnalle ja alkavat toteuttaa suunnitelmia vaiheittain. Voit ilmoittautua mukaan itseäsi kiinnostaviin ryhmiin ja lähteä mukaan tekemään tulevia vaalivoittoja kanssamme.

Vaaliteematyöryhmä: Työryhmässä suunnitellaan mm. poliittiset sisällöt tulevia vaaleja varten ja pyritään selkeyttämään identiteettiämme Ryhmän yhteys- ja vastuuhenkilöinä toimivat Ahto Apajalahti ja Petra Salmi Helsingin piraateista: ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi. petra.salmi@piraattipuolue.fi

Brändityöryhmä: Tässä ryhmässä työskentelevät henkilöt toteuttavat mm. vaalimateriaalin (julisteet, flyerit, somekuvat) eli keskittyvät graafisen materiaalin tuottamiseen. Lisäksi luodaan tiedottamiseen ja viestintään toimivat käytännöt. Ryhmän yhteys- ja vastuuhenkilönä toimii puolueen tiedottaja Veera Kontiokari: veera.kontiokari@piraattipuolue.fi

Varainhankintaryhmä: Ryhmä alkaa tehostaa puolueen nykyisiä varainhankintakeinoja ja suunnittelee sekä toteuttaa uutta varainhankintaa. Ryhmän yhteyshenkilönä ja vastaavana toimii puolueen varapuheenjohtaja Markku Brask: markku.brask@piraattipuolue.fi

EU:n tekijänoikeusuudistus, #SaveYourInternet

EU:n tekijänoikeusuudistus on uhka vapaalle tiedonvälitykselle ja ilmaisunvapaudelle. Erityisen ongelmallisia ovat artiklat 11 ja 13, jotka sisältävät linkkiveron ja sensuuribotit. Oikeudellisten asioiden valiokunta asettui keskiviikkona 20.6. äänin 12-13 linkkiveron ja äänin 10-15 sensuuribottien puolelle. Seuraava uudistukseen liittyvä äänestys on todennäköisesti 4.7., jolloin äänestämässä on koko Euroopan parlamentti. “Meppimme Julia Reda on aktiivisesti kampanjoinut ja toiminut näitä järjettömyyksiä vastaan. Muihin parlamentaarikoihin voi jokainen ottaa yhteyttä ja se onnistuu helposti esimerkiksi sivuston https://savethelink.org tai https://saveyourinternet.eu kautta, josta löytyy myös kattavasti tietoa uudistuksesta ja sen ongelmista. Lakipaketti sisältää valtavasti myös hyviä ja toivottavia asioita, minkä tähden näinkin isot ongelmat voivat päästä osalta mepeistä huomaamatta läpi. Nyt on aika vaikuttaa ja pelastaa internet!”, kannustaa piraattien puheenjohtaja Jonna Purojärvi.

Lue lisää myös piraattimeppi Julia Redan nettisivuilta: https://juliareda.eu/2018/06/not-giving-up/

Uusi kannatustuotekauppa on avattu!

Puolueen uusi kannatustuotekauppa on avattu osoitteessa https://kauppa.piraattipuolue.fi. Kaupassa on jo joitakin uusia tuotteita ja uusia suunnitellaan jatkuvasti. Käy tekemässä ensimmäiset ostoksesi ja jaa tietoa uudesta kaupasta verkostoissasi sekä ideoi uusia tuotteita. Tuotetoiveita ja ideoita voi lähettää Petra Salmelle: petra.salmi@piraattipuolue.fi

Uusi jäsenrekisteri

Puoluehallitus on valinnut puolueen ja piirien käyttöön uuden jäsenrekisterijärjestelmän. Järjestelmän toimittaa Membook ja se otetaan käyttöön lähiaikoina. Järjestelmä tarjoaa aiempaa enemmän ominaisuuksia ja se tulee tehostamaan toimintaamme. Jäsenrekisteri mahdollistaa mm. automaattiset jäsenmaksulaskutukset. Jäsenmaksulaskutukset alkavat pyörimään heti uuden järjestelmän käyttöön oton jälkeen. Laskutukset tapahtuvat kunkin jäsenen liittymispäivän mukaan tasaisesti ympäri vuoden. Tiedotamme uuden järjestelmän käyttöönotosta lisää lähiaikoina

Tietosuojavastaava

Kuten on tunnettua, Piraattipuolue suhtautuu vakavasti tietosuojaan ja yksityisyyteen. Varmistaaksemme jäsentemme tietosuojan ja yksityisyyden parhaalla mahdollisella tavalla olemme valinneet puolueelle myös tietosuojavastaavan. Puolueen tietosuojavastaavaksi valittiin Pauli Eronen. pauli.eronen@piraattipuolue.fi https://tietosuoja.fi/tietosuojavastaavat

Puoluekokous 21.7.2018

Ylimääräinen puoluekokous järjestetään lauantaina 21.7.2018 kello 11.00 alkaen Lahdessa. Osoite Niemenkatu 73, 15150 Lahti. Puoluekokouksessa täydennetään hallitusta ja eronneiden tilalle valitaan yksi uusi varapuheenjohtaja sekä kaksi hallituksen varsinaista jäsentä. Jos olet aktiivinen tekijä ja olet valmis sitoutumaan jatkuvaan työskentelyyn tavoitteidemme toteutumiseksi niin ilmoittaudu ehdokkaaksi 7.7.2018 mennessä puolueen keskustelufoorumilla! Puoluekokouksessa käsitellään myös puoluehallituksen esitys puolueen tasa-arvo-ohjelmaksi sekä tilinpäätös. Tarkemmat tiedot löydät erikseen lähetetystä puoluekokouskutsusta.

Puoluekokouksen Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1661460243971047/

SuomiAreena 2018

Piraattipuolue osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Porin SuomiAreenalle SuomiAreenan kansalaistori on auki ma 16.7. klo 9-17, ti 17.7. klo 10-17 ja ke 18.7. klo 10-17. Piraattien teltta on kyseisenä aikana Eetunaukion lavan ja MTV-lavan välimaastossa (teltta nro 48A). Paikalle toivotaan mahdollisimman paljon piraattiaktiiveja, joten lähde kanssamme viettämään mukavia kesäpäiviä Poriin.

Piraattipuolueella on oma torivartti MTV-lavalla tiistaina 17.7. kello 10.00-10.20. Lavalla ovat Piraattipuolueen puheenjohtaja Jonna Purojärvi ja varapuheenjohtaja Petrus Pennanen. Torivartin aiheena on "Totta vai tarua tietoyhteiskunnasta".

Tiistaina 17.7. kello 16-17 Piraattipuolue järjestää lisäksi yhdessä Liberaalipuolueen kanssa SuomiAreeenalla keskustelupaneelin. Paneelin aiheena on "Maalaisromantiikkaa vai huoltovarmuutta" ja keskustelua käydään luonnollisesti maataloustuista. Lähde mukaan seuraamaan mielenkiintoista keskustelua ja klikkaa mukaan fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1791815570925804/

Yhteyshenkilönä SuomiAreenan suhteen toimii Satu Immonen, joten ota yhteyttä jos pääset mukaan Porin SuomiAreenalle ja voit esimerkiksi auttaa kampanjateltalla pieniäkin jaksoja: satu.immonen@piraattipuolue.fi

Piireissä tapahtuu:


Juttele kanssamme verkossa
Seuraa ja jaa sosiaalisen median sisältöjämme

Juttuvinkit sosiaaliseen mediaan, piirien tapahtumat ja tiedotteet yms. voi toimittaa osoitteeseen some@piraattipuolue.fi tai janne.uotila@piraattipuolue.fi tai IRC/Telegram kanavalle #mediaseuranta

Muistathan, että aina jos sinua askarruttaa jokin asia, et tiedä kuka vastaa jostakin asiasta, tai et löydä etsimääsi tietoa puolueeseen liittyen, voit olla yhteydessä puoluesihteeri Pekka Mustoseen: pekka.mustonen@piraattipuolue.fi


Ystävällisin terveisin,

Janne Uotila
Puoluehallituksen jäsen
Piraattipuolue, https://piraattipuolue.fi
janne.uotila@piraattipuolue.fi