Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC/Oper-ohje

2 201 tavua poistettu, 16. tammikuuta 2022 kello 14.05
Ergo-siivousta
: ''We would like to take this moment to remind you that we accept absolutely no liability for the insanity you're about to endure.''
:: toivotti aiemmin käyttämämme Charybdis IRC-palvelin
Mikäli olet IRC-operaattori, tämä sivu sisältää tärkeimmät asiat, jotka sinun tulisi tietää.
Tärkeä muu dokumentaatio:
* [https://charybdisgithub.readthedocs.io/en/latest/ Charybdis operguide]* <code>com/join #services<ergochat/code> ja <code>ergo/msg <joku-palvelu-nimilistasta> help<tree/code>* [[IRCmaster/Palvelut#Piraattisetup]docs Ergon dokumentaatio] uusien IRC-kanavien pystytys
== Oper-vaatimukset ==
Oper-tiimiin ei taida olla kirjattuja virallisia vaatimuksia, mutta näitä on pyydetty:
* Suostumus vähintään yhdeltä operaattorilta/palvelin Kansainvälisen oper-tiimin siunaus (ks. <code>/map</code>luistettavissa)* Oper-salasanan hash, jonka ircd.conf -muokkaaja on lisännyt uuteen oper-lohkoon <code>/quote mkpasswd salasana</code>*: <code>* Hash [SHA512] for salasana: $6$/3UNQI3T8fErnxRX$x97Crx.aCqLTF5KzTjrbBiAPKGq8y1Awtjd4jc0Uhc2reZm09ehIFVOKpAkIwfahGfnRdnQdcPA0IhLIVnqwe/</code>* Host tai hostit, joilta yhdistät palvelimellemme <code>roubaix-fr.pirateirc.net</code>*: Esimerkiksi [[Käyttäjä:Mikaela|Mikaela]] käytti aiemmin Lataa Ergo ja suorita <code>*@*.elisa-mobile.fi</code> ollessaan kaikkialla mobiili-Elisan takana, sekä [[Tor]]in vuoksi <code>*@127.0.0.1ergo genpasswd</code>. Nykyisin hän käyttää useita [[Yggdrasil]]-osoitteita, jotka mahdollistavat kiinteän IPv6-osoitteen [[Yggdrasil|Yggdrasil-verkon]] sisällä. Roubaix on [[Yggdrasil]]issa <code>201:677d:1809:c5eb:202a:d39:e598:305</code>* Lupa sinulta ja muilta opereilta lisätä sinut [[Signal]]-ryhmään (jossa kaikki näkevät toistensa puhelinnumerot). Signal ei ole vaatimus operuudelle. Käytössä on myös [[Telegram]], jonne julkinen #opers -kanava on toistettu yksisuuntaisestisaadaksesi hashin.
== Tärkeimmät komennot ==
<code>OPER Tunnus Salasana</code> - kirjaudu sisään operaattoriksi (ja saadaksesi sivun alussa olevan tervehdyksen)
 
<code>MAP</code> - näyttää yhdistetyt palvelimet ja tärkeimpänä viimeaikaiset netsplitit
 
<code>CONNECT <palvelin> 0 [<etäpalvelin>]</code>
- manuaalinen palvelinten toisiinsa yhdistys.
 
:Esim1: <code>CONNECT hub-nl.pirateirc.net 0</code> - yhdistää meidät keskuspalvelimeen, johon kaikki palvelimet yhdistävät. Hubin nimen pitäisi kai olla salaista tietoa, mutta "cannot send to channel" vuosi sen kaikille muutenkin, sittemmin IRCd-päivitykset ovat korjanneet ongelman.
:Esim2: <code>CONNECT stockholm-se.pirateirc.net 0 hub-nl.pirateirc.net</code> - käskee etäpalvelinta hubi yhdistämään Tukholman palvelimeen.
:HUOM! Automatiikan pitäisi hoitaa tämä.
<code>REHASH</code> - lukee asetustiedostot uudelleen
<code>STATS KIRJAIN [<etäpalvelin>]</code> - tietoja palvelimen tilasta. Jotkin näistä toimivat myös tavallisille käyttäjille, suurin osa valittaa ettet ole oper.
<code>STATS g</code> - globaalit k-linet <code>STATS k/K</code> - K-linejä lisää <code>STATS n</code> - dnsBL ja moni on osunut niihin sitten viimeisen REHASHin. <code>HELP stats</code> - muut kirjaimet
<code>HELP</code> - kaikki komennot
<code>HELP HELPOP <INDEX|KOMENTO></code> - lista komennoista tai <KOMENNON> ohje <code>MODE <omanick> +p</code> - oper-override (God-mode) :spämmää pahasti, käytä Athemen (OperServ & co) komentoja. === OperServ === <code>OPERSERV AKILL <ADD|DEL> *@111.222.333.444</code> - lisää tai poistaa verkkobannin kaikille käyttäjille osoitteesta 111.222.333.444. OperServ lähettää OPERWALL:in ja #services ilmoituksen tästä.
<code>OPERSERV MODE #SAMODE <kanava +o omanick></code> - antaa omanick opit #kanava:llaoper-override (God-mode)
== Katso myös ==
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
349
muokkausta

Navigointivalikko