Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC/Ohje

42 tavua poistettu, 25. lokakuuta 2017 kello 10.51
#piraattipuolue -> #piraatit
[[Kuva:Irc_irssia.png|thumb|300px|Kuvaruutukaappaus tyypillisestä IRC-kanavasta keskusteluineen]][[IRC|'''IRC''' eli '''Internet Relay Chat''']] on tekstipohjainen keskustelupalvelu, jossa voidaan viestiä joko henkilöltä toiselle (ns. privaviestintä) tai henkilöltä ryhmälle (julkinen viestintä).
'''Julkinen viestintä''' tapahtuu keskustelukanavilla, jotka yleensä käsittelevät jotain tiettyä asiaa, esim. kanava #piraattipuolue piraatit käsittelee Suomen Piraattipuoluetta, ja kanava #piraattinuoret käsittelee nuorisojärjestö Piraattinuorten toimintaa. Uusia kanavia voi käytännössä perustaa kuka tahansa, joka saa otettua yhteyden IRC-verkkoon.
'''Privaviestintä''' tapahtuu ottamalla suora yhteys haluttuun käyttäjään.
Lopuksi irssi jää '''odottamaan komentoja''' käyttäjältä. Huomaa myös komentorivillä oleva maininta piraattipuolue-nimisestä aktiivisesta IRC-palvelimesta.
Tässä vaiheessa voit yhdistää haluamallesi kanavalle, esim. #piraattipuoluepiraatit.<pre>/join #piraattipuoluepiraatit
tai lyhennettynä
/j #piraattipuoluepiraatit
</pre>
[[Tiedosto:Hexchat-4.png]]
Kirjoita siihen '''#piraattipuoluepiraatit'''' ja paina OK. Voit myös kirjoittaa tekstikenttään '/join #piraattipuoluepiraatit' ja painaa enter ja olet myös kanavalla. Voit myös liittyä useammalle kanavalle erottamalla kanavat pilkulla, esimerkiksi '''/join #piraattipuoluepiraatit,#piraattinuoret'''.
[[Tiedosto:Hexchat-5.png]]
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
349
muokkausta

Navigointivalikko