Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC/Ohje

499 tavua lisätty, 26. huhtikuuta 2015 kello 06.24
NickServ & co: pientä siistimistä ja laajennusta.
Nyt voit keskustella kanavalle kirjoittamalla teksikenttään ja painamalla enter. Kanaville voi liittyä automaattisesti yhteyden muodostuttua klikkaamalla kanavaa hiiren toisella painikkeella sivupalkissa ja valitsemalla "Autojoin". Automaattinen liittyminen kanavalle poistetaan samalla tavalla.
== Piratenetin palvelut ===== NickServ & co ===
'''Nickserv''' on Piratenetissä pyörivä botti, joka antaa mahdollisuuden suojata oma käyttäjätunnus siten, etteivät muut pääse käyttämään sitä. ==== Rekisteröityminen ====
''Tähän ehkä kaivattaisiin esimerkkejä siitä mitä NickServ ja muut sanovat.''
Sano sille <pre>register salasana sähköposti@example.com</pre> korvaten salasanan ja osoitteen oikeilla tiedoilla. NickServ lähettää sinulle sähköposti-osoitteen varmistusviestin, jossa on komento, joka tulee kopioida ja liittää NickServille.
==== Sisäänkirjautuminen ====
Sisäänkirjautumiseen on neljä yleisesti käytettyä tapaa:
* ''<pre>/msg NickServ identify nimimerkki salasana''</pre>
* Palvelimen salasanan asettaminen muotoon "nimimerkki:salasana"
* SASL ('''suositeltu'''). SASL kirjaa sinut sisään automaattisesti ennen kuin edes näyt verkossa (muille kuin IRC-operaattoreille). Ks. asiaskasohjelmien ohjeet aiemmin tällä sivulla tai [https://freenode.net/sasl freenoden SASL-ohjeet (englanniksi)].
* CertFP (asiakasohjelman puoleinen SSL-certificaatti), ks. [https://freenode.net/certfp freenoden certfp-ohjeet (englanniksi)].
 
==== Lisäohjeita ====
 
Komenna NickServille ''help'', niin se listaa tarjotut vaihtoehdot. Lisätietoja voi saada komennolla ''help komennonnimi''.
=== HostServ ===
'''HostServ ''' tarjoaa vhosteja eli virtuaalisia isäntänimiä. Esimerkiksi Mikaelan hostina näkyy vep.mikaela.info:n sijaan PirateParty/FI/Member. Huomaa, etteivät nämä yleisestä uskomuksesta huolimatta piilota oikeaa IP-osoitetta. Ks. [https://gist.github.com/maxteufel/1e2cf7ada079c271bd3c (Englanniksi) About Security of unaffiliated cloaks at freenode].
* Avaa keskustelu HostServin kanssa, ''/query HostServ''
Vhostisi tulee aina näkyviin kirjautuessasi sisälle. Mikäli et käytä SASLia ja liityt kanavalle ennen sisäänkirjautumista, muut näkevät että liityt oikealla hostillasi ja poistut viestillä "Changing host" ja liityt vhostillasi.
 
=== ChanServ ===
 
'''Chanserv''' on tarkoitettu lähinnä IRC-kanavien ylläpitäjille. Se tarjoaa automaattisia toimintoja kanavan hallinnointiin.
== Linkkejä ==

Navigointivalikko