Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC/Ohje

357 tavua lisätty, 25. lokakuuta 2014 kello 10.28
Ohjeet Irssin käyttöön
<pre>$ irssi</pre>
<!-- TODOIrssin ikkuna jakautuu neljään osaan: irssin ikkunan kuvaus tähän -->otsikkoriviin, varsinaiseen keskusteluikkunaan, tilariviin ja komentoriviin. [[Kuva:irssi_kuvaus.png]] Kaikki kirjoittamasi teksti näkyy komentorivillä.
'''Muodosta yhteys Piraattipuolueen IRC-palvelimelle.''' Tämä tapahtuu antamalla komento
Kirjoittamisen jälkeen painetaan luonnollisesti enteriä.
[[Kuva:irssi_yhdistairssi_2.png]] Kun '''irssi yhdistää IRC-palvelimelle''', näyttöön tulee samankaltaista tekstisekamelskaa kuin seuraavassa kuvassa: [[Kuva:irssi_yhdistettyirssi_3.png]]
Lopuksi irssi jää Irssin '''odottamaan komentojayhdistäminen IRC-palvelimelle''' käyttäjältä. Huomaa myös alalaidan voi kestää hetken, mutta älä huoli, hetken päästä näyttöön pitäisi tulla monta riviä tekstiä (palvelimen ns. status-rivillä oleva maininta piraattipuolue-nimisestä aktiivisesta IRC-palvelimesta"message of the day", tervetuloviesti).
[[Kuva:irssi_waitingLopuksi irssi jää '''odottamaan komentoja''' käyttäjältä. Huomaa myös komentorivillä oleva maininta piraattipuolue-nimisestä aktiivisesta IRC-palvelimesta.png]]
Tässä vaiheessa voit yhdistää haluamallesi kanavalle, esim. #piraattipuolue.
</pre>
Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsiennen tätä (tai sen jälkeenkin), se tapahtuu komennolla
<pre>/nick nimimerkki</pre>
[[Kuva:irssi_4.png]] [[Kuva:irssi_5.png]] Ja ei muuta kuin jutustelemaannyt voit '''alkaa jutustella muiden kanssa'''! Kirjoita haluamasi viesti komentoriville ja paina enteriä. Tästä se lähtee :) Aktiiviset kanavat on listattu [[IRC|sivulla IRC]].
=== Ohje XChat-asiakasohjelman käyttöön ===

Navigointivalikko