Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vastineet

511 tavua lisätty, 11. kesäkuuta 2009 kello 10.39
ei muokkausyhteenvetoa
TTVK:n Antti Kotilainen pitää mahdollisena, että Pirate Bay -tuomion jälkimainingeissa "tulevaisuudessa nähdään enemmän kansallisia päätöksiä nettiyhteyksien rajoittamisesta." Nyt onkin syytä miettiä hyvin tarkkaan, annammeko vallan yhdelle teollisuudenhaaralle katkaista keskivertokansalaisen nettiyhteys EPÄILYN perusteella, kuten Ranskassa näyttää käyneen. (http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/05/ranskan-hadopi-laki-lapi-myos-senaatissa-sosialistit-lannistuivat). Huomatkaa, että Ranskassa perustuslakituomioistuin totesi ko. lainkohdan perustuslain vastaiseksi: (http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ranska+ei+saa+katkoa+piraattien+nettiyhteyksiä/1135246770367). Tätä voisi käyttää perusteluna vaatia Suomeenkin perustuslakituomioistuinta!
Taloussanomien uutisten kommenteissakin todetaan, että Pirate Bayn lisäksi ruotsista on tullut toinenkin innovaatio: Spotify. Jos Kotilainen väittää Pirate Bayta syypääksi Suomen ontuvaan musiikin digitaaliseen kauppaan, niin miksi sitten Ruotsissa kyetään kehittämään uusi ja menestyvä digimusiikin palvelumalli?Kotilainen sanoo, että on mahdotonta taistella ilmaista palvelua vastaan, ja tässä hän on väärässä. Kansa maksaa, jos saa palvelua. Toivottavast Kotilainen käyttäisi vertaisverkkoja tarpeeksi ymmärtäkseen, että niissäkin olisi runsaasti paranatamisen varaa, jos kyseessä olisi musiikkipalvelu. Bittorrent-tekniikka on mitä mahtavin datan jakamiseen yleensä, mutta jos mediateollisuutta häiritsevät lähinnä musiikki ja elokuvat, he voisivat tarjota paljon vertaisverkkoja parempaa palvelua.
Teosto ei ilmeisesti vieläkään salli sitä, että muusikot myisivät musiikkia itse suoraan netissä (tarkistakaa ennenkuin lähetetään!). Joku voisi väittää, että tämä on hidastanut nettipalvelujen leviämistä huomattavasti.
941
muokkausta

Navigointivalikko