Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje 1005 uutiset

27 tavua poistettu, 12. lokakuuta 2010 kello 19.08
ei muokkausyhteenvetoa
Piraattipuolue pitää päätöstä täysin kohtuuttomana, sillä DC-hubin tai tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakaminen ei aiheuta ainakaan todistettavissa olevia haittoja. "Suomen tuomioistuin osoitti jälleen ymmärtämättömyytensä uuden tekniikan suhteen. Mies tuomittiin tekijänoikeusrikkomusten mahdollistamisesta, kuten tänä päivänä voisi tuomita lähes minkä tahansa sähköisen palvelun ylläpitäjän", toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
TTVKn mukaan Rannikko on saanut toiminnallaan aikaan laajamittaisen tiedostojen luvattoman jakamisen, he pitävätkin korvaussummaa sekä vankeusrangaistusta oikeana seurauksena tahallisesta, suunnitellusta ja vahingollisesta toiminnasta. Palvelinten ylläpitäjien jäljittämisen lisäksi TTVK on ilmoittanut kaksinkertaistavansa suorien yhteydenottojen koteihin lähetettävien kirjeiden määrän.
Tuomio ladattavissa osoitteesta j.mp/rannikko
Poliisi sormenjälkirekisterin kimppuun
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ilmoitti elokuun alussa poliisin toivovan sormenjälkirekisteriä käyttöönsä seuraavalla hallituskaudella. Kysymyksessä on biopassin hakijoiden sormenjäljistä muodostettu tietokanta. Paateron mielestä sitä tarvittaisiin vakavimpien rikosten selvittelyyn. Asiassa ei ole mitään uutta, sillä kun Kun sormenjälkirekisteriä perustettiin poliisi ilmoitti toivovansa siihen käyttöoikeuksia.
Elokuun puolivälissä sisäministeri Anne Holmlund (kok) lupasi selvittää mahdollisuutta rekisterin käytön laajentamiseen. Nykyään rekisteriä hyödynnetään vain ruumiden tunnistamiseen erikoistapauksissa. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasin (myös kok) mukaan lain muuttaminen jälkeenpäin voi rikkoa kansan luottamuksen rekisteriin. Tietoyhteiskunnan kansalaisoikeuksiin keskittynyt Electronic Frontier Finland-järjestö vastustaa koko rekisteriä. Effistä rekisteri on tarpeeton passin käyttötarkoituksen toteutumiseksi ja aiheuttaa tietoturvauhan, varsinkin jos sen jäyttöä vielä laajennetaan.
357
muokkausta

Navigointivalikko