Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Uutiset4

106 tavua poistettu, 5. heinäkuuta 2010 kello 18.37
ei muokkausyhteenvetoa
Nuortenkirja kuohutti Noitakirjan käännös hyllytettiin
Kansanedustaja Leena Rauhala (KD) teki kesäkuun alussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä mitä hallitus aikoo tehdä lapsien ja nuorien suojelemiseksi vahingolliselta materiaalilta kirjallisuudessa. "Kysymyksessä hain vastausta, saako lapsille markkinoida Suomen lain vastaisia toimia positiivisina ja kannustettavina, vai onko tämä ristiriidassa esimerkiksi lastensuojelulain kanssa", Rauhala totesi Purjeelle. Esimerkeissään Rauhala mainitsi Cate Tiernanin wiccanoidasta kertovan Sweep -kirjasarjan yksityiskohtia. Sweep aiottiin julkaista TL-kirjakerhossa, joka on suunnattu 9-13-vuotiaille lapsille.
Kirjastot vapautuvat Kirjastojen tieto nettiin
Pääkaupunkiseudun kirjastojen HelMet-tietokannan muuttuminen avoimeksi tiedoksi ylitti uutiskynnyksen kesäkuussa. Luettelointitiedot Kirjastojen luettelointitiedot tulivat kaikkien käyttöön Creative Commons-lisenssin avulla. Nyt jokainen voi selata ja muokata kirjastojen tietolähdettä sovelluksissaan ladattuaan sen osoitteesta data.kirjastot.fi.  Julkisen kirjaston tulevaisuutta tutkitaan opetusministeriön rahoituksella. Labs.kirjastot.fi-projektin koodaaja- ja suunnittelijaryhmä on vapautuksen takana. Kirjastot.fi:n ja Helsingin kaupunginkirjaston verkkoyksikön yhteisen hankkeen blogissa kerrotaan uusista ideoista. Helsingin kaupunginkirjaston sanotaan haluavan olla "mukana mahdollistamassa uusia kansalaispalveluja, jotka voivat syntyä aidosti avoimen, maksuttoman julkisen datan ympärille". Samanlaista kehitystä toivotaan myös koko Suomen kirjastoihin. "Palvelu on suunnattu lähinnä ohjelmoijille, mutta toivomme, että asialla on myös suurempaa periaatteellista merkitystä. Avaamalla datan kirjasto avaa vahvuutensa, erityisesti ja ennen kaikkea vuosikymmenten laadukkaan metadatatyön", projektin suunnittelija Antti Pakarinen kirjoitti kirjastot.fin keskustelupalstalla. Pakarinen kertoi Purjeelle ideoinnin olevan labs-hankkeen tärkein tehtävä. Silti myös kokeiluja pystytään tekemään kirjastoissa. Ensi syksynä RSS-syötteitä aiotaan hyödyntää teossuositusten levittämisessä.   * reaaliaikaisen tiedon hyödyntämistä löytämisen apuvälineenä,  * kirjojen käyttötiedon louhimista suosituksien perusteena.
Julkisen kirjaston tulevaisuutta tutkitaan opetusministeriön rahoituksella. Labs.kirjastot.fi-projektin koodari- ja suunnittelijaryhmä on HelMetin vapautumisen takana. Kirjastot.fi:n ja Helsingin kaupunginkirjaston verkkoyksikön yhteisen labs-hankkeen blogissa kerrotaan säännöllisesti uusista ideoista. Helsingin kaupunginkirjaston sanotaan haluavan olla "mukana mahdollistamassa uusia kansalaispalveluja, jotka voivat syntyä aidosti avoimen, maksuttoman julkisen datan ympärille". Samansuuntaista kehitystä toivotaan myös koko Suomen kirjastoihin.
"Palvelu on suunnattu lähinnä ohjelmoijille, mutta toivomme, että asialla on myös suurempaa periaatteellista merkitystä. Avaamalla datan kirjasto avaa vahvuutensa, erityisesti ja ennen kaikkea vuosikymmenten laadukkaan metadatatyön", projektin suunnittelija Antti Pakarinen kirjoitti kirjastot.fin keskustelupalstalla. Pakarinen kertoi Purjeelle ideoinnin olevan labs-hankkeen tärkein tehtävä. Silti myös kokeiluja pystytään tekemään kirjastoissa. Ensi syksynä RSS-syötteitä aiotaan hyödyntää teossuositusten levittämisessä.
357
muokkausta

Navigointivalikko