Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje web design

4 307 tavua lisätty, 26. toukokuuta 2010 kello 13.11
ei muokkausyhteenvetoa
Suunnitteludokumentti Purjeen tulevia sivuja varten.
 
==Sisältö==
 
===Etusivu===
 
Purje 3/2010
 
Vuoden kolmas Purje on julkaistu! Lehti on saatavilla <linkki>pdf-tiedostona</linkki> sekä <linkki>selainelehtenä</linkki>. Uudessa lehdessä muun muassa käsittelemme ohjelmistopatenttien haitallisia vaikutuksia, esittelemme ruotsalaisen piraattinuoren Victoria Westbergin, ja arvostelemme suomalaisen piraatteja käsittelevän teoksen Jokapiraatinoikeus. Kannattaa muistaa, että lehden kopioiminen, tulostaminen ja jakaminen on sallittua ja erittäin toivottavaa. Hyviä lukuhetkiä Purjeen parissa!
 
====Blogahdus====
 
Purje sai omat sivut!
 
Tervetuloa Purjeen uusille verkkosivuille. Jatkossa lehtemme levitetään näiden hienojen raamien kautta. Vaikka Purje on elänyt keväällä lievää hiljaiseloa, kaikenlaista mielenkiintoista on valmisteltu kulissien takana. Uusia lukijoita kiinnostanevat uusimman julkaisun lisäksi myös <linkki>lehtiarkistomme</linkki>, jossa käsitellän selvällä suomenkielellä tärkeitä piraattiaiheita. Nämä jutut eivät vanhene käsiin. Lue myös lehden <linkki>esittely</linkki>, sekä lisätietoa sen <linkki>tekijöistä</linkki>. Mikäli Purjeen tekeminen kiinnostaa sinua, <linkki>ota meihin yhteyttä</linkki> ja kerro mitä osaat ja haluat puuhata yhteisen tavoitteen edistämiseksi.
 
===Lehdet===
 
Vuosittain lajiteltuja Purjeita kansikuvineen, sisällysluetteloineen, ja linkkeineen sekä pdf:iin että selainlehtiin.
 
===Esittely===
 
Purje keskittyy piraattiasian edistämiseen ja siitä tiedottamiseen Suomessa. Se on piraattiliikkeen toiminnasta ajankohtaisesti uutisoiva vapaasti saatavilla oleva Piraattipuolueen jäsenlehti.
 
Sisältö syntyy avoimista aineksista. Purjetta saa kopioida, tulostaa ja jakaa. Teksti, valokuvat, grafiikka ja taitto tuotetaan alusta loppuun vapaalla tahdolla, ilmaisilla ohjelmilla ja yhteisillä resursseilla. Tämä kuvaa hyvin piraattiliikettä itseään.
 
Puolueen ja sen alajärjestöjen jäsenlehteä julkaistaan noin kymmenen numeroa vuodessa.
 
Purje on saatavilla pdf-tiedostona sekä verkkolehtenä. Lehden voi myös <linkki>tilata</linkki> paperille tulostettuna. Tämä on hyvä keino levittää tietoutta piraattiasiasta vaikkapa sukulaisille, tuttaville tai töihin.
 
====Lisenssi====
 
Purje tukee vapaata kulttuuria, joten kaikki toimituksen ja avustajien omat kirjoitukset, piirrokset sekä valokuvat jaellaan CC-BY lisenssin alla. Muut kuvat ja vieraskirjoitukset säilyttävät alkuperäiset lisenssinsä.
 
Sinulla on oikeus jakaa, kopioida sekä käyttää Purjeen toimituksen ja avustajien omaa sisältöä osana omaa teosta. Sinulla on kuitenkin vastuu ilmoittaa alkuperäinen tekijä.
 
Alkuperäinen tekijä tulee ilmoittaa muodossa "Purje, numero, kirjoittaja/sisällön tekijä, linkki lehteen." Esimerkiksi: "Purje 3/2009, Aapo Alasuutari, www.purje.fi"
 
Purjeen taitto ei ole jaettavissa muunneltuna.
 
===Toimitus===
 
Päätoimittaja – Tapio Berschewsky
e-mail: tapio.berschewsky@piraattipuolue.fi
IRC: Thihi
 
Toimitussihteeri – Joonas Mäkinen
e-mail: joonas.makinen@piraattinuoret.fi
IRC: JoonasD6
 
Taitto ja ulkoasu – Jari Nousiainen
IRC: holist
 
Graafikko – Mitol Berschewsky
IRC: mitol
 
Uutistoimittaja – Aino Partonen
IRC: Ainu
 
Uutistoimittaja – Timi Wahalahti
IRC: SipuliSopuli
 
====Avustajat====
 
Aapo Alasuutari, Ahto Apajalahti, Kyuu Eturautti, Hans Häggström, Tero Inha, Hannu Kuosmanen, Petri Lagus, Tuomas Puikkonen, Jussi Sorjonen, Lotta Söderholm
 
===Osallistu tekemiseen===
 
Purje ei synny itsestään. Vapaaehtoisia piraattiasiasta kiinnostuneita ihmisiä tarvitaan mahdollistamaan lehden julkaisu sekä pitämään laatu tasaisen hyvänä.
 
Lehti suunnitellaan pääosin IRC-kanavalla, ja sen kehittämiseen käytetään piraattiwikiä sekä piratepadia, joissa sisältöä kommentoidaan ja muokataan yhteisöllisesti.
 
Haemme joukkoomme toimittajia, kolumnisteja, kuvittajia, valokuvaajia sekä muita tekijöitä. Tällä hetkellä erityisesti tarvetta olisi pätevälle editoivalle toimittajalle.
 
Voit tulla keskustelemaan kanssamme IRCiin PirateNetin kanavalle #purje, laittaa sähköpostia osoitteeseen purje@piraattipuolue.fi, tai täyttää allaolevan lomakkeen.
 
Nimi tai nimimerkki:
Sähköpostiosoite:
 
Kuka olet, ja mitä haluat tehdä Purjeessa?
 
==KAIKKI TÄSTÄ ALASPÄIN ON VANHAA TROLOLOOL==
==Staattinen sisältö==
777
muokkausta

Navigointivalikko