Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje 1003 uutiset

1 tavu poistettu, 20. toukokuuta 2010 kello 11.15
WIKILEAKS PINTEESSÄ
== WIKILEAKS PINTEESSÄ ==
Arkaluontoisia dokumentteja anonyymisti julkaiseva The Sunshine Press eli Wikileaks on elänyt jännittävissä tilanteissa pitkin talvea. Joulukuussa Wikileaks-sivusto typistyi vain uusia paljastuksia vastaanottavaksi. Syyksi vanhojen dokumenttien tarjonnan lopettamiselle ilmoitettiin rahoitusvaikeudet. Toukokuun puoliväliin mennessä vanhat dokumentit palautuivat sivuille, ja Wikileaks toimii taas täydellä teholla.
Wikileaks on ollut esillä myös Islannin helmikuisessa Icelandic Modern Media Initiative -aloitteessa maan lainsäädännön muuttamisesta tutkivaa journalismia tukevammaksi. Wikileaks puolustaa muutosta, joka toisi suojaa paljastuksia tehneille sisäpiiriläisille. Viime vuonna Wikileaks julkaisi tietoa Kaupthing-pankin korruptoituneesta toiminnasta anonyymin lähteen avulla. Se aiheutti skandaalin saarivaltiossa.
Maaliskuussa Wikileaksin työntekjä kertoi Twitterissä Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun seuraavan järjestön työntekijöitä Islannissa. Työntekijöitä oli myös kuvattu ja kuulusteltu. Syy oli myöhemmin Wikileaksin julkaisema video Yhdysvaltain helikopteri-iskusta Irakissa. Iskussa kuoli muun muassa kaksi Reutersin työntekijää ja haavoittui lapsia.
357
muokkausta

Navigointivalikko