Telegram

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mikä on Telegram?

Telegram on erityisesti nuorten suosiossa oleva WhatsApp-kilpailija, jossa puhelinnumero ei näy muille käyttäjille, ellei heillä ole puhelinnumeroasi. Sen "superryhmien" käyttäjäraja on 100 000, se on saatavilla vähän kaikille alustoille ja se vaatii ainoastaan puhelinnumeron, joka voi vastaanottaa vahvistus tekstiviestejä, mikäli asennat työpöytäsovelluksen (HUOM! macOS:n App Storessa on kaksi Telegrammia, joista toisella [kummalla?] ei voi rekisteröityä ilman älypuhelinta). Jostakin syystä Telegram Web:illä ei enää voi rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi.

https://telegram.org/apps

Miten piraatit löytyvät sieltä?

Julkisten piraattiryhmien liittymislinkit ovat listattuna Piraatit-kanavalla ( https://t.me/piraatit (kanava = ylläpitäjät lähettävät viestejä yksisuuntaisesti jäsenille)) (vaihtoehtoisesti Telegrammin hakuun voi kirjoittaa “@piraatit”) ja vain aktiiveille suunnatut linkit löytyvät salaiselta Piraattiaktiivit-kanavalta ( pyydä linkkiä tai katso Slackin #piraatit topic ).

Miksi Telegram-ryhmät on säädetty kuten ne ovat?

Telegrammista löytyy superryhmien lisäksi tavallisia ryhmiä, joiden pääasiallinen ero olisi ettei niiden historia näy kutsulinkkien kautta liittyville käyttäjille ja käyttäjäraja olisi 200 jäsentä ja niissä ei voisi bannata käyttäjiä, joten superryhmät ovat mielestäni pienempi paha, koska joutuisimme jokatapauksessa päivittämään ja tekemään historian päivityshetkestä alkaen kaikille näkyväksi.

Salaiset ja julkiset ryhmät

Superryhmille on kaksi yksityisyysasetusta, salainen ja julkinen. Julkisilla ryhmillä on kiva t.me -linkki, kuten aiemmin mainittu https://t.me/piraatit , salaiset ryhmät taas eivät löydy hausta.

Yhdellä käyttäjällä/puhelinnumerolla voi olla rekisteröitynä kahdeksan (8) käyttäjätunnusta. Tähän lasketaan mukaan ainakin julkiset kanavat ja ryhmät. Workaround on yksi julkinen kanava, joka sitten linkittää salaisiin ryhmiin.

Joillakin ryhmillä on myös julkisia linkkejä, mutta voin joutua poistamaan niitä varoittamatta, joten en suosittele käyttämään niitä paikoissa, joita ei voi muokata. Mikaela Suomalainen (keskustelu) 19. huhtikuuta 2018 kello 18.47 (UTC)

Lisäksi mikäli Telegram päättää rajoittaa käyttäjätunnusta spammauksen vuoksi (tapahtui sitä tai ei), julkisen ryhmän perustaja ei voi lisätä ylläpitäjiä, poistaa niitä tai edes puhua ryhmässä. Tämän vuoksi katson salaiset ryhmät turvallisemmaksi vaihtoehdoksi.

Ylläpitäjistä

Ryhmän perustaja on ikuisesti sidottu ryhmään korkeimpaan valtaan. Jos perustaja haluaa pois ryhmästä, hänen selvitä sekavasta käyttöliittymästä ja varoa sekoittamasta leave/delete (Telegram desktop: oikeaklikkaa ryhmää, Android: paina ryhmää pohjassa, Telegram X: vain delete on tarjolla, älä käytä). Mikäli ryhmän perustajan käyttäjätunnus poistetaan (tunnuksen poistamissivulta tai epäaktiivisuudesta), kaikista ryhmän senhetkisistä jäsenistä tulee operaattoreita verrattuna heidän jälkeensä liittyneisiin käyttäjiin.

Tarpeen vaatiessa superryhmien siirtäminen tapahtuu luomalla uusi tervetulokanava ja superryhmät, ohjaamalla ihmiset liittymään ryhmään ja päivittämällä TeleIRC:n (toistinsovellus) asetustiedosto. Tosin jos Mikaela alkaisi poistumaan Telegrammista, botti pitäisi myös tehdä uudelleen, mutta tähän löytyy ohjeet TeleIRCn dokumentaatiosta.

Asiakirjan Facebookista siirtämisen aikaan on tiedossa, että Telegram lupaa omistajan siirtämistä seuraavassa versiossaan.

Ylläpitäjän asemaa saa superryhmiin tarvittaessa pyytämällä nykyisiltä ylläpitäjiltä, olettaen heillä olevan oikeuden lisätä muita ylläpitäjiä.

Miten saan piirini/kanavani Telegrammiin?

Luo ryhmä ja päivitä se supergroupiksi. Ota yhteyttä johonkuhun kanavien ylläpitäjään ilmoittaen superryhmän kutsulinkki (löytyy jäsenten lisäämisen alta), jotta voimme lisätä sen Piraatit-kanavalle.

Halutessasi IRC-toistinta, lisää ryhmään käyttäjä @PirateIRC_RelayBot ja pyydä Mikaelaa tai AriMarttiaa tai Peittiä lisäämään TG-superryhmäsi/IRC-kanavasi asetustiedostoon. Tähän tarvitaan superryhmän ja kanavan nimet. Voit myös pyytää jotakuta luomaan ryhmän

Esimerkki kanava/ryhmä-pari TeleIRCn asetustiedostosta. Kirjainkoko merkitsee molemmissa.


{
    ircChan: '#piraatit',
    tgGroup: 'Piraatit'
}