Puoluekokous kesäkuussa 2009

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Piraattipuolue ry:n vuosikokous Vantaalla 14.6.2009

Piraattipuolue ry:n I varsinainen kokous pidetään Vantaalla, Rekolan Kinon tiloissa, osoitteessa Rekolantie 43, 01400 Vantaa. Voit ilmoittautua Piraattipuolueen sivuilla. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta suositeltavaa.

Kokouksessa käsitellään toimintakertomus, tilinpäätös, toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio ja valitaan tilintarkastajat. Lisäksi käsitellään kokoukselle tehdyt kokousaloitteet, joista löytyy lisätietoa keskustelupalstalta. Kokouksessa ei valita uutta hallitusta, sillä Piraattipuolueen hallituksen toimikausi on kaksivuotinen ja jatkuu siten vuoden 2010 alkupuoliskolle.

Kokouksen yhteydessä järjestetään myös pienimuotoinen seminaari ja keskustelutilaisuus, johon saapuvat vieraileviksi puhujiksi Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry:n ja Suomen Transhumanistiliitto ry:n varapuheenjohtaja Jani Moliis sekä Electronic Frontier Finland - Effi ry:n varapuheenjohtaja Mikael Storsjö. Piraattipuolueen puolesta esitelmän pitää puoluesihteeri Ahto Apajalahti. Esitelmien aiheet tarkentuvat vielä, mutta ne käsittelevät pääosin ajankohtaisia tietoyhteiskunta-asioita.

Ohjelma

 • n. 12.00 Vuosikokous alkaa
 • n. 15.00 Tauko
 • n. 15.30 Esitelmät ja keskustelua

Puhujat:

Jani Moliis

Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry:n ja Suomen Transhumanistiliitto ry:n varapuheenjohtaja

Aihe: Mikä on Tieteen ja teknologian vihreät, mihin se pyrkii ja mikä sen näkökulma on ajankohtaisiin tietoyhteiskunta-asioihin? Meneillään olevan tekijänoikeuslain uudistustarpeiden arviointi opetusministeriössä.

Mikael Storsjö

Electronic Frontier Finland - Effi ry:n varapuheenjohtaja

Aihe: Effin näkemys ajankohtaisista tietoyhteiskunta-asioista erityisesti EU-tasolla. Effin harjoittama kansalaistoiminta Edrin kautta EU-tasolla.

Ahto Apajalahti

Piraattipuolue ry:n puoluesihteeri

Aihe: Miten Ruotsin piraateille kävi eurovaaleissa ja miksi? Lyhyt katsaus siihen, miten EU toimii. Mistä piraattiagendan asioista EU:ssa päätetään?

Esityslista

Yhdistyksen I varsinaisen kokouksen esityslista liitteineen.

Pöytäkirja

Pöytäkirja

Riittävästi kannatusta saaneet aloitteet

1. Aloite Piraattipuolueen kannaksi sananvapauteen

Esittäjä:

 • Ahto Apajalahti

Kannattajat:

 1. Jyri Hämäläinen
 2. Pasi Palmulehto
 3. Harri Kivistö
 4. Jari S. Hiltunen
 5. Mikko Kunnari
 6. Juuso Lehtimäki
 7. Antti Impiö
 8. Hermanni Saresma
 9. Panu Horsmalahti
 10. Joonas Mäkinen
 11. Jukka Rasi
 12. Juha Oksanen
 13. Simo Sahlman