Akateemiset Piraatit

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Opiskelijajärjestöt voivat saada käyttöönsä opiskelijatoimintaan varattuja tiloja ja voivat asettua ehdolle ylioppilaskuntien vaaleissa, ja tätä kautta päästä vaikuttamaan yhteiskunnallisiin (poliittisiin) asioihin. Opiskelijajärjestöt pääsevät myös tuomaan itseään esille veloituksetta erilaisissa tapahtumissa ja nämä tapahtumat ovat oivia rekrytointi- ja tiedotustilaisuuksia. Järjestötoiminnan kautta pääsee myös esittelemään asiaansa suuremmalle yleisölle, etenkin akateemisessa maailmassa, mikä meidän kohdallamme on enemmän kuin toivottua.

Käytännön järjestelyt

Opiskelijajärjestöjen perustaminen on ainakin Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan osalta triviaalia, koska yhdistyksen ei tarvitse edes olla rekisteröity, vaikka rekisteröinti tuo mukanaan tiettyjä etuja. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että rekisteröinnin kanssa ei ole mahdotonta kiirettä. HYY käsittelee piiriinliittymishakemukset kahdesti vuodessa. HYY:n vihreiden säännöt esimerkkinä

Helsingin Yliopiston Akateemiset Piraatit

Helsingin Yliopiston Akateemisista Piraateista tullaan käyttämään lyhennettä H-YARR. Ruotsinkieliseksi yhdistyksen nimeksi valittiin Akademiska Piraterna vid Helsingfors Universitet.

Hallitus

  • Puheenjohtaja: Joonas Mäkinen
  • Varaapuheenjohtaja: Ahto Apajalahti
  • Sihteeri: Kaj Sotala
  • Rahastonhoitaja: Lotta Söderholm
  • Hallituksen jäsen: Patrik Hirvinen

Tampereen Yliopiston Ylioppilaskunta

Aaltopiraatit

Aaltopiraatit tulee olemaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys.