Vaaliohjelman laatiminen

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 17. joulukuuta 2020 kello 07.07 – tehnyt Simmu (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Piraattipuolueen vaaliohjelmat laaditaan aina siten, että ne noudattavat tarkasti puolueohjelmaa ja ovat ajankohtaisia. Valtakunnalliset vaaliohjelmat valmistelee puoluehallituksen asettama työryhmä, jonka ehdotuksen puoluehallitus hyväksyy omaksi ehdotuksekseen puoluekokoukselle. Puoluekokouksessa kaikki maksaneet jäsenet päättävät vaaliohjelman hyväksymisestä.

2021 kuntavaalit

Piraattipuolueella on valtakunnallinen kuntavaaliohjelma. Kaikkien on syytä tutustua siihen perustellisesti ennen piiriyhdistysten omien vaaliohjelmien valmistelua.

Piiriyhdistykset voivat hyväksyä

  • koko piiriä koskevia,
  • osaa alueen kunnista yhteisesti koskevia ja
  • kuntakohtaisia vaaliohjelmia.

Tietyn kunnan ehdokkaat eivät voi keskenään hyväksyä kuntakohtaista tai tiettyjä kuntia yhteisesti koskevaa vaaliohjelmaa.

Päätöksen paikallisen vaaliohjelman hyväksymisestä tekee aina piiriyhdistys, koska piiriyhdistys vastaa kuntavaaleista kaikissa alueensa kunnissa. Suositeltavaa on, että paikallisista vaaliohjelmista tehdään päätös piiriyhdistyksen kokouksessa.

Piiri- tai kuntakohtainen vaaliohjelma ei saa sisältää puolueohjelman eikä valtakunnallisen vaaliohjelman kanssa ristiriitaisia tavoitteita. Mikäli piiriyhdistys alkaa paikallisen vaaliohjelman valmisteluun, sen on syytä tutustua vastikään uusittuun periaateohjelmaamme sekä mielellään muös puolueohjelmaamme kokonaisuudessaan.

Paikallinen vaaliohjelma voi kuitenkin sisältää paikallisesti tärkeitä tavoitteita, jotka eivät sisälly puolueohjelmaan eivätkä valtakunnalliseen vaaliohjelmaan.


Kuntavaaliohjeiden kaikki osiot