Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaaliohjelma 2011

38 tavua lisätty, 20. toukokuuta 2010 kello 20.38
Tavoitteet vaalikaudelle 2011-2015:
===Tavoitteet vaalikaudelle 2011-2015:===
*Kansainvälisten sopimusten epädemokraattiseen ja salaiseen valmisteluun on puututtava.*Valtakunnallista 3 %:n äänikynnystä ei pidä hyväksyä. Asiaa koskeva perustuslain muutos on torjuttava. Ainoa oikea äänikynnys 200 edustajan vaaleissa on 0,5 %. Muu on demokratian halventamista.(Harri: Valtakunnallista 3 %:n äänikynnystä ei pidä hyväksyä; vaalijärjestelmässä ei tule olla muodollista äänikynnystä. Asiaa koskeva perustuslain muutos on torjuttava.)
*Lainsäädäntöön vaikuttamaan pyrkivistä tahoista (lobbaajista) on tehtävä virallinen rekisteri ja niiden toiminnasta on tehtävä läpinäkyvää.*Valmisteilla olevat puolue- ja vaalirahoituslainsäädännön uudistukset on toteutettava ja niiden noudattamista valvottava tehokkaasti. *Suoraa demokratiaa on lisättävä ottamalla käyttöön kansalaisaloite, kansanäänestysaloite ja kirjallinen kansalaiskysymys. Suomen on vaadittava näitä myös EU:n päätöksentekoon.**Kansalaisaloitteen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia. Aloite koskisi lain säätämistä tai kumoamista. Eduskunnan olisi pakko käsitellä aloite. Aloitetta koskeva lakiesitys on jo valmisteilla.Kansanäänestysaloite velvoittaisi viranomaisia järjestämään kansanäänestyksen aloitteessa esitetystä asiasta. Aloitteen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia.Kirjallinen kansalaiskysymys olisi kuten kansanedustajien ministerille esittämä kirjallinen kysymys, mutta sen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia. Ministerin täytyisi vastata siihen lyhyen ajan kuluessa.
* Suoraa demokratiaa on lisättävä ottamalla käyttöön kansalaisaloite, kansanäänestysaloite ja kirjallinen kansalaiskysymys. Suomen on vaadittava näitä myös EU:n päätöksentekoon.
** Kansalaisaloitteen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia. Aloite koskisi lain säätämistä tai kumoamista. Eduskunnan olisi pakko käsitellä aloite. Aloitetta koskeva lakiesitys on jo valmisteilla.
** Kansanäänestysaloite velvoittaisi viranomaisia järjestämään kansanäänestyksen aloitteessa esitetystä asiasta. Aloitteen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia.
** Kirjallinen kansalaiskysymys olisi kuten kansanedustajien ministerille esittämä kirjallinen kysymys, mutta sen voisi tehdä tietty määrä kansalaisia. Ministerin täytyisi vastata siihen lyhyen ajan kuluessa.
==6. Tietoyhteiskunta==
795
muokkausta

Navigointivalikko