Tapahtumien lisääminen kalenteriin

PiraattiWikistä
Versio hetkellä 10. heinäkuuta 2019 kello 14.11 – tehnyt Mikaela (keskustelu | muokkaukset) (→‎Huomioon otettavaa: Minulle tuntemattoman ohjeen korostus, sekä HKIn laajennus Helsingiksi)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Piraattipuolueen ja Piraattinuorten paikallistoiminnan määrä kasvaa. Jokaisesta tapaamisesta ja tapahtumasta on syytä ilmoittaa puolueen kalenterissa. Tunnuksia Oikeuksia kalenteriin jaetaan kaikille niitä tarvitseville. Tunnuksia Oikeuksia voi kysellä vaikkapa IRC:ssä kanavalla #toiminta (PirateIRC). Koska tunnuksia oikeuksia on monilla ihmisillä, tapahtumien merkitsemisessä kalenteriin on syytä noudattaa yhtenäistä käytäntöä.

Miksi kalenteri on tärkeä?

 • Merkitsettehän puolueen kalenteriin kaikki tapahtumat, joihin osallistuu paikallisia piraatteja. Lisätkää kalenteriin myös sellaiset tapahtumat, joissa on piraatteja vain yleisönä, eli joissa ei ole mitään virallista järjestäjäroolia.
 • Kalenteri on käytännössä ainoa tapa, jonka avulla puoluehallituksella on mitään mahdollisuuksia saada kokonaiskuva paikallistoiminnan laajuudesta. Lisäksi toimintakertomukset tehdään lähinnä kalenterin perusteella, eli jos haluatte sulkia hattuunne vilkkaasta toiminnasta, niin tapahtumien pitäisi löytyä kalenterista. :)

Huomioon otettavaa

 • Paikallistapaamisen kalenterimerkinnän otsikko on kokonaisuudessaan muodossa "[Paikkakunta] Tapahtuman nimi", esim. "[Helsinki] Ehdokas- ja aktiviitapaaminen".
  • Kalenterimerkinnän otsikosta on käytävä ilmi tapahtumapaikka hakasuluissa, esim. [Tampere] (kunta/kaupunki tai IRC).
  • Vältä käyttämästä sanaa "miitti" tapahtuman otsikossa, koska se ei ole sujuvaa suomea. On syytä yleisestikin välttää puhekielisiä ilmaisuja, koska kaikki eivät ymmärrä niitä ja ne merkitsevät eri ihmisille eri asioita. (Esimerkiksi suuriin ikäluokkiin kuuluvat käyttäisivät "miitin" sijaan sanaa "treffit" puhuessaan yleisestä tapaamisesta. Tämä puolestaan hämmentäisi nuoria ikäluokkia, jotka ovat tottuneet käyttämään "treffejä" kapeammassa, romanttisessa merkityksessä.)
 • Tapahtuman lisätietoihin merkitään tapahtuman kuvaus, tapahtuman tarkka osoite ja jonkun paikallisen piraatin yhteystiedot lisäkyselyitä varten.
 • Muista merkitä jokainen tapahtuma kalenteriin mahdollisimman ajoissa! Tiedota niistä myös aktiivisesti Facebookin kautta piirisi Facebook-sivulla. Tapahtumia voi välillä mainostaa myös blogissa tai puolueen Facebook-sivulla, mutta pääsääntö on se että näissä ei mainosteta paikallisia tapahtumia, ellei niihin liity jotain valtakunnallista aspektia (esim. tapahtumasta on yleisesti seurattavissa oleva videolähetys) tai ellei niillä ole valtakunnallista merkitystä (piraatteja tulee paikalle eri puolilta Suomea tms.). Poikkeuksista on siis sovittava etukäteen.
 • Jos kyse on tapahtumasta, jossa piraateilla ei ole virallista läsnäoloa (kuten seminaari tms., jossa ei ole ketään piraattia pitämässä esitelmää, tai tapahtuma, jossa piraateilla ei ole ständiä), tämä on mainittava tapahtuman lisätiedoissa (esim. "Piraateilla ei ole virallista läsnäoloa tapahtumassa.").
 • Älä lisää kalenteriin tapahtumia, jotka eivät liity Piraattipuolueen asialistaan.
 • Huom! Mikäli tapahtuma tai puolueen virallinen osallistuminen peruuntuu, muista päivittää siitä tieto kalenteritapahtumaan, esim "Peruttu: [Helsinki] Tapahtuman_nimi"

Kalentereita