Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje effieu

4 tavua lisätty, 19. tammikuuta 2010 kello 14.18
ei muokkausyhteenvetoa
== EFFI vs. valitti Lex Nokia Nokiasta ==
Suomalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava Electronic Frontier Finland (EFFI) ry on valittanut sähköisen viestinnän tietosuojalaista Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT). Yksikään suomalainen yhteisötilaaja ei ole ilmoittanut tietosuojavaltuutetulle aikovansa harjoittaa lain sallimaa tunnistamistietojen tarkkailua internetliikenteessä, mutta EFFI ei silti epäröinyt silti toimia.
"Lähtökohta on ollut kokoajan aika selkeä. Lainsäädäntö ei täytä kriteereitä mitä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin asettaa asettamia kriteerejä verkkoliikenteen valvonnalle", EFFIn perustajajäsen Ville Oksanen kertoo."Suomessa ei tällä hetkellä ole olemassa mitään muuta valitustietä, jonka kautta voisi kyseenalaistaa tätä lakia. Niinpä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin oli ainoa mahdollisuus." Valitusprosessi on helppo aloittaa, mutta kestää kauan. Oksanen kertoo soveltamattomista laeista valitetun vain kahdesti aiemmin Euroopassa. "Jos [käsittely] menee tästä eteenpäin niin päästään syvemmälle juridiseen asiaan."
Euroopan Ihmisoikeussopimuksen kahdeksas artikla takaa oikeuden nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta. EFFI ei ole erityisesti huolestunut yritysten työntekijöihin ulottuvasta urkinnasta, vaan lähinnä kouluille, taloyhtiöille sekä muille yhteisöille tarjotusta mahdollisuudesta tunnistamistietojen, kuten esimerkiksi viestin lähettäjänValitusprosessi on helppo aloittaa, vastaanottajan, lähetysajan tietojen tarkkailuunmutta kestää kauan. Jo Lex Nokian säätämisen aikaan EFFI kokosi krittiikkiään nettisivuilleenOksanen kertoo soveltamattomista laeista valitetun vain kahdesti aiemmin Euroopassa. He ihmettelevät miksi laki sallii tilastollisen verkkoliikenteen seuraamisen tilanteissa, joissa käyttäjien vähäisen määrän vuoksi tietoja pystytään yhdistämään tiettyyn käyttäjään"Jos [käsittely] menee tästä eteenpäin niin päästään syvemmälle juridiseen asiaan."
Euroopan Ihmisoikeussopimuksen kahdeksas artikla takaa oikeuden nauttia yksityis- ja perhe-elämän kunnioitusta. EFFI ei ole erityisesti huolestunut yritysten työntekijöihin ulottuvasta urkinnasta, vaan lähinnä kouluille, taloyhtiöille sekä muille yhteisöille tarjotusta mahdollisuudesta tunnistamistietojen, kuten esimerkiksi viestin lähettäjän, vastaanottajan, ja lähetysajan tietojen tarkkailuun. Jo Lex Nokian säätämisen aikaan EFFI kokosi krittiikkiään nettisivuilleen. He ihmettelevät miksi laki sallii tilastollisen verkkoliikenteen seuraamisen tilanteissa, joissa käyttäjien vähäisen määrän vuoksi tietoja pystytään yhdistämään tiettyyn käyttäjään. "Kyseessä oli lainsäädäntöprosessi, jossa Lainsäädäntöprosessissa ei ollut selvää fokusta ja siihen pyrittiin yhdistämään liian monta asiaa, eli . Sillä haettiin yritysten liikesalaisuuksien suojausta ja , mutta lainsäädäntöön yhdistettiin samaan aikaan tietoturvaa tietoturvakysymyksiä ja sitten sotkettiin mukaan palveluntarjoajat sekä yhteisötilaajat. Kokonaisuus oli suhteellisen kaoottinen ja ei oikeastaan eikä ollut kunnolla sitä kehittävien henkilöiden hanskassa ja siitä tuli hallussa. Tuloksena syntyi hyvin hankalasti hallittava lainsäädäntöpaketti", Oksanen kiteyttää.
777
muokkausta

Navigointivalikko