Pirate bay -oikeudenkäynti

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 16. huhtikuuta 2009 kello 19.01 – tehnyt Kaj Sotala (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

The Pirate Bay hävisi - piraatit voittivat

Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien tappioksi. Ylläpidossa mukana olleet N N ja N N tuomittiin X rangaistukseen ja Y:n korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksista. Sen sijaan N N ja N N vapautettiin syytteistä.

The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay katsonut toimivansa Ruotsin lakien vastaisesti - eikä se ainakaan ole toiminut Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, sillä sen toiminnalla on laaja ruohonjuuritason tuki. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.

Vaikka osa The Pirate Bayn ylläpitäjistä tuomittiin, piraattiliike selvisi oikeudenkäynnistä voittajana. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä on jo oikeudenkäynnin aikana kasvanut kohisten. Oikeudenkäynnin kääntyminen The Pirate Bayn tappioksi enteileekin ruotsalaisille piraateille hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa saada pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto epäilemättä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.

- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraatit voittivat The Pirate Bay -oikeudenkäynnin

Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien voittoon. Kaikki ylläpitäjät vapautettiin syytteistä.

The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay ole koskaan toiminut Ruotsin lakien vastaisesti - eikä myöskään Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, kuten oikeudenkäynnin lopputuloskin hyvin osoittaa. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.

Vaikka The Pirate Bayn ylläpitäjät olisikin tuomittu, piraattiliike olisi selvinnyt oikeudenkäynnistä voittajana. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä kasvoi jo oikeudenkäynnin aikana kohisten. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa olisi saatu pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto olisi epäilemättä jatkanut toimintaansa entiseen malliin. Piraattimyönteinen ilmapiiri enteilee nyt Ruotsin piraattipuolueelle hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen.

- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.