Ero sivun ”Pirate bay -oikeudenkäynti” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rivi 2: Rivi 2:
 
Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien tappioksi. Ylläpidossa mukana olleet N N ja N N tuomittiin X rangaistukseen ja Y:n korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksista. Sen sijaan N N ja N N vapautettiin syytteistä.
 
Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien tappioksi. Ylläpidossa mukana olleet N N ja N N tuomittiin X rangaistukseen ja Y:n korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksista. Sen sijaan N N ja N N vapautettiin syytteistä.
  
The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja. The Pirate Bay ei suoraan ole tiedostojen laittomaan levittämiseen sen syyllisempi kuin esimerkiksi Google. The Pirate Bay on koko ajan uskonut toimivansa Ruotsin lakien puitteissa, vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenhaltijat ovat useaan otteeseen lähettäneet palvelun ylläpitäjille Yhdysvaltain DMCA-tekijänoikeuslakiin liittyviä vaatimuskirjeitä. Tällainen piraattijahti on tarpeetonta, sillä mitkään tutkimukset eivät ole yksiselitteisesti osoittaneet, että tiedostonjakamisesta olisi haittaa musiikki- tai elokuva-alalle.
+
The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay katsonut toimivansa Ruotsin lakien vastaisesti - eikä se ainakaan ole toiminut Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, sillä sen toiminnalla on laaja ruohonjuuritason tuki. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.
  
Vaikka osa The Pirate Bayn ylläpitäjistä tuomittiin, piraattiliike selvisi oikeudenkäynnistä voittajana. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita runoilija Paulo Coelhosta alkaen. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä on jo oikeudenkäynnin aikana kasvanut kohisten. Oikeudenkäynnin kääntyminen The Pirate Bayn tappioksi enteileekin ruotsalaisille piraateille hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa saada pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto epäilemättä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.
+
Vaikka osa The Pirate Bayn ylläpitäjistä tuomittiin, piraattiliike selvisi oikeudenkäynnistä voittajana. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä on jo oikeudenkäynnin aikana kasvanut kohisten. Oikeudenkäynnin kääntyminen The Pirate Bayn tappioksi enteileekin ruotsalaisille piraateille hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa saada pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto epäilemättä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.
  
 
- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
 
- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
 +
 +
*http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/artikkelit/171-tiedostonjakamisen-vaikutuksista-kaupalliseen-kulttuurintuotantoon
 +
*http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/04/menestyskirjailija-paulo-coelho-tukee-avoimesti-pirate-bayta
  
 
==Piraatit voittivat The Pirate Bay -oikeudenkäynnin==
 
==Piraatit voittivat The Pirate Bay -oikeudenkäynnin==
 
Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien voittoon. Kaikki ylläpitäjät vapautettiin syytteistä.
 
Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien voittoon. Kaikki ylläpitäjät vapautettiin syytteistä.
  
The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja. The Pirate Bay ei suoraan ole tiedostojen laittomaan levittämiseen sen syyllisempi kuin esimerkiksi Google. The Pirate Bay on koko ajan uskonut toimivansa Ruotsin lakien puitteissa, vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenhaltijat ovat useaan otteeseen lähettäneet palvelun ylläpitäjille Yhdysvaltain DMCA-tekijänoikeuslakiin liittyviä vaatimuskirjeitä. Oikeuden päätös osoittaa, että ruotsalainen oikeuslaitos ei ole painostettavissa amerikkalaisten suuryritysten puolelle.
+
The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay ole koskaan toiminut Ruotsin lakien vastaisesti - eikä myöskään Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, kuten oikeudenkäynnin lopputuloskin hyvin osoittaa. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.
  
Vaikka The Pirate Bayn ylläpitäjät olisikin tuomittu, piraattiliike olisi selvinnyt oikeudenkäynnistä voittajana. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä kasvoi jo oikeudenkäynnin aikana kohisten.  The Pirate Bayta ei missään tapauksessa olisi saatu pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto olisi epäilemättä jatkanut toimintaansa entiseen malliin. Piraattimyönteinen ilmapiiri enteilee nyt Ruotsin piraattipuolueelle hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita runoilija Paulo Coelhosta alkaen.
+
Vaikka The Pirate Bayn ylläpitäjät olisikin tuomittu, piraattiliike olisi selvinnyt oikeudenkäynnistä voittajana. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä kasvoi jo oikeudenkäynnin aikana kohisten.  The Pirate Bayta ei missään tapauksessa olisi saatu pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto olisi epäilemättä jatkanut toimintaansa entiseen malliin. Piraattimyönteinen ilmapiiri enteilee nyt Ruotsin piraattipuolueelle hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen.
  
 
- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
 
- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
 
==The Pirate Bay -oikeudenkäynti lähenee==
 
Vajaa kolme vuotta sitten Ruotsin poliisi ratsasi Yhdysvaltojen suunnasta tuodun painostuksen edessä The Pirate Bay -sivuston palvelimet. Kolme päivää myöhemmin sivusto oli taas pystyssä. Nyt pitkä rikostutkinta on vihdoin johtanut syytteisiin, ja oikeudenkäynti The Pirate Bayta vastaan alkaa 16. helmikuuta 2009.
 
 
The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja. The Pirate Bay ei suoraan ole tiedostojen laittomaan levittämiseen sen syyllisempi kuin esimerkiksi Google. Molempien tarkoitus on löytää käyttäjälle tietoa, eikä kumpikaan tarjoa sitä itse, vaan toimii pikemminkin osoitepalveluna. Yleisesti tunnetuista palveluista YouTubekin rikkoo tekijänoikeuksia räikeämmin. Ruotsin nykyisen lainsäädännön mukaan The Pirate Bay onkin  täysin laillinen. Sitä käytetään myös täysin laillisiin tarkoituksiin, ja esim. tunnettu yhdysvaltalainen rock-yhtye Nine Inch Nails on hyödyntänyt sitä omien kappaleidensa levittämiseen.
 
 
Nyt The Pirate Bayn ylläpidossa keskeisesti mukana olevat henkilöt ovat kuitenkin syytettynä avunannosta tekijänoikeusrikokseen. Heiltä vaaditaan kymmenien miljoonien eurojen korvauksia. Juttu on jo nyt saanut useaan otteeseen farssin piirteitä. Yksi syyttäjän avaintodistajista jutussa on poliisi, joka sopi uuden työsuhteensa Warner Brosin palkkalistoille vielä kesken rikostutkinnan.  Juttua aloitettaessa syyttäjä joutui useaan otteeseen anomaan lisäaikaa syytteiden valmistelemisessa, käyttäen yli vuoden ennen kuin onnistui tekaisemaan kokoon väitettyjä lakipykälien rikkomuksia. Koko jutussa haiskahtaa suuryhtiöiden painostuksen sotkeentuminen oikeudenkäyntiprosessiin ja syytteiden kehittäminen poliittisista syistä. Piraattipuolue tuomitsee tämänlaisen toiminnan jyrkästi. Yhteiskunnassa on voitava luottaa siihen, että oikeuslaitos tuomitsee teot voimassaolevan lainsäädännön mukaan - ei sellaisen lain, jonka eri intressiryhmät toivoisivat näkevänsä voimassa.
 
 
Mediayhtiöt vaativat myös The Pirate Baylta täysin ylimitoitettuja korvauksia. Teollisuus laskee jokaisen tiedoston latauskerran menetetyksi myynniksi. Kuka tahansa täysijärkinen voi nähdä, ettei tämänlaisessa laskentatavassa ole todellisuuspohjaa nimeksikään. Teoksen lataaminen verkosta ei tarkoita, että se oltaisiin muutenkin lataajalle myyty, tai etteikö sitä sen vuoksi ostettaisi. Tilastot kertovatkin, että kulttuuriala elää tällä hetkellä poikkeuksellisen vahvaa nousukautta. Kappalemäärissä mitattu musiikin myynti on kasvanut tasaisesti, kansainvälisen elokuvateollisuuden tuotot ovat olleet ennätyskorkeita vuodesta toiseen, ja Amazon-verkkokaupan viime vuoden myydyin albumi oli myös täysin laillisesti ilmaisjakelussa.
 
 
Viime vuosina on tapahtunut paljon muutoksia ruotsalaisessa asenneilmapiirissä. Nyt jo kaikkien Ruotsin valtapuolueiden nuorisojärjestöt vaativat yksityisen kopioinnin laillistamista. Ruotsin piraattipuolueella on ollut muutoksessa merkittävä rooli. Sillä uskotaan olevan mahdollisuudet saada edustaja europarlamenttiin ensi kesän vaaleissa. Sillä on enemmän jäseniä kuin Ruotsin vihreillä ja sen nuorisojärjestö on jäsenmäärältään maan kolmanneksi suurin. The Pirate Bayn kaltaiset palvelut tarjoavat tehokasta ponnahduslautaa monille aloitteleville artisteille ja jopa vanhoille lähes unohtuneille teoksille. On häpeällistä miten tällaista kulttuurinkäyttöä edistävää palvelua kehdataan syyttää mielettömillä sakkouhilla teoista, joista pitäisi myöntää palkinto.
 
 
– Jos Pirate Bay häviää oikeudenkäynnin, se saa varmasti ruotsalaisten keskuudessa voimakkaita reaktioita. Kaikki sikäläiset poliittiset nuorisojärjestöt kannattavat jo tiedostonjakamisen laillistamista. Suomi on aina seurannut Ruotsin esimerkkiä, emmekö me voisi kerrankin näyttää esimerkkiä Ruotsille ja laillistaa yksityinen kopiointi? Palmulehto kysyy.
 
  
 
*http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/artikkelit/171-tiedostonjakamisen-vaikutuksista-kaupalliseen-kulttuurintuotantoon
 
*http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/artikkelit/171-tiedostonjakamisen-vaikutuksista-kaupalliseen-kulttuurintuotantoon
*http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-gets-ready-for-court-case-090126/
+
*http://piraattiliitto.org/uutiset/2009/04/menestyskirjailija-paulo-coelho-tukee-avoimesti-pirate-bayta
*http://torrentfreak.com/pirate-party-gets-massive-support-in-sweden-081226/
 
*http://arstechnica.com/media/news/2009/01/what-piracy-movie-biz-sees-record-box-office-in-2008.ars
 

Versio 16. huhtikuuta 2009 kello 19.01

The Pirate Bay hävisi - piraatit voittivat

Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien tappioksi. Ylläpidossa mukana olleet N N ja N N tuomittiin X rangaistukseen ja Y:n korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksista. Sen sijaan N N ja N N vapautettiin syytteistä.

The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay katsonut toimivansa Ruotsin lakien vastaisesti - eikä se ainakaan ole toiminut Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, sillä sen toiminnalla on laaja ruohonjuuritason tuki. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.

Vaikka osa The Pirate Bayn ylläpitäjistä tuomittiin, piraattiliike selvisi oikeudenkäynnistä voittajana. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä on jo oikeudenkäynnin aikana kasvanut kohisten. Oikeudenkäynnin kääntyminen The Pirate Bayn tappioksi enteileekin ruotsalaisille piraateille hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa saada pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto epäilemättä jatkaa toimintaansa entiseen malliin.

- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraatit voittivat The Pirate Bay -oikeudenkäynnin

Ruotsissa käyty oikeudenkäynti The Pirate Bay -vertaisverkkopalvelua vastaan on päättynyt palvelun ylläpitäjien voittoon. Kaikki ylläpitäjät vapautettiin syytteistä.

The Pirate Bayn palvelimilla ei ole koskaan ollutkaan mitään laitonta aineistoa. Se toimii hakukoneena, joka auttaa p2p-verkon käyttäjiä löytämään toisensa ja lataamaan toisiltaan tiedostoja, Googlen tapaan. Vaikka yhdysvaltalaiset oikeudenomistajat ovatkin jo pitkään painostaneet sitä lopettamaan toimintansa, ei The Pirate Bay ole koskaan toiminut Ruotsin lakien vastaisesti - eikä myöskään Ruotsin kansan moraalin vastaisesti, kuten oikeudenkäynnin lopputuloskin hyvin osoittaa. Piraattijahti onkin tarpeetonta, sillä tiedostonjakamisen kulttuurille aiheuttamat haitat ovat parhaimmillaankin kyseenalaisia. Suomen Piraattipuolueen oma katsaus myyntitilastoihin osoittaa, että jos haittaa koituu, ei se ainakaan kovin selkeästi myynnissä näy.

Vaikka The Pirate Bayn ylläpitäjät olisikin tuomittu, piraattiliike olisi selvinnyt oikeudenkäynnistä voittajana. Ruotsin piraattipuolueen jäsenmäärä kasvoi jo oikeudenkäynnin aikana kohisten. The Pirate Bayta ei missään tapauksessa olisi saatu pois netistä, koska sen palvelimia on sijoitettu useisiin maihin. Sivusto olisi epäilemättä jatkanut toimintaansa entiseen malliin. Piraattimyönteinen ilmapiiri enteilee nyt Ruotsin piraattipuolueelle hyvää menestystä kesäkuun eurovaaleissa. Kansainvälisellä tasolla The Pirate Bay on saanut merkittäviä tukijoita kirjailija Paulo Coelhosta alkaen.

- Lorem ipsum dolor sit amet, pohtii Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.