Piraattiradio

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 7. heinäkuuta 2009 kello 16.26 – tehnyt Mikko Kunnari (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Piraattiradio

Piraattiradion tarkoitus on pari kertaa kuukaudessa tehdä asiakeskustelu podcast-lähetys, jossa keskustellaan puolueen asioista, uutisista tai muista asioista, mitä maailmalla on tapahtunut ja jollakin tavalla koskee myös puolueen toimintaa. Ulkopuolisia vieraita kuten toisen puolueen, yhdistyksen tai yhteisöjen edustajia voisi myös osallistua keskustelemaan piraattien kanssa.

Podcastin aikataulut

Tähän voit muodostaa listaa asioista, joita haluat lähetyksissä käsiteltävän. Kuka tahansa voi vapaasti ehdottaa aiheita ja myös keskustelijoita, vaikka ei itse osallistuisi keskusteluun tai muuten jakson tekemiseen.

9. jakson nauhoitus

Käytettäviä aiheita: Mediakasvatus, -tietämys, "piraattiseniorit".

Vetäjät

 • Puuhkaja (juontaja)
 • Insu (editointi)
 • Matti
 • mjr (tallennus)
 • JoonasD6 (sävellys)
 • Asgard (julkaisu)

Tänne lisätään Piraattiradion vetäjät. Lisää nimimerkki listaan, jos haluat osallistua. Vetäjien tehtäviin kuuluu yleinen keskustelu, nauhoittaminen, podcastin editointi ja sen julkaisu. Kuka tahansa voi tehdä piraattiradiojaksoja omalla kaveriporukallaan. Yleisin käytäntö on ollut, että yksi Mumble-keskustelijoista nauhoittaa keskustelun ja editoi sen.

Piraattipuolueella on oma Mumble-serveri:

 • Label: Piraattipuolue
 • Address: 93.191.121.78
 • Port: 64738
 • Username: <käyttäjänimi>
 • Password: <ei mitään>

Keskustelupaneeli

Ainot vaatimukset, jotta pääset keskusteluun mukaan on, että omistat mikrofonin, kuulokkeet (headset suositellaan) ja asiakasohjelman (olemme tähän mennessä käyttäneet Mumblea, http://mumble.sourceforge.net/), jolla voit ottaa yhteyttä palvelimelle. Voi myös onnistua kaiuttimien kanssa, mutta suosittelemme käyttämään kuulokkeeita ja mikrofonia. Käytä alussa aikaa testailuun, jotta saatte kaikkien äänenvoimakkuuden samalle tasolle ja mahdollisimman laadukkaan tallenteen. Se ei ole helppoa, ja näin editoimisen tarve minimoituu.

Idea podcastiin

Avoimen lähdekoodin Songbird-musiikkisoitin mahdollistaa kaikenlaisen kommunikoinnin soitettavaan kappaleeseen. Olisi mahdollista luoda web-sivut, joille tulisi puheena olevaan aiheeseen liittyvää materiaalia podcastin edetessä. Materiaali olisi vain podcastia tukevaa eli kuuntelijalla ei tarvitse olla juuri Songbird-soitinta. Pykäsin pystyyn pienen demon. Sen kuuntelemiseen (ja katselemiseen) tarvitset songbird-soittimen. Demon osoite on http://laika.mine.nu/podcast/ (eli avaa osoite songbirdillä).

Piraattiradiologo.svg [[1]]

Julkaiseminen

Verkkosivut:

Kopioi verkkosivulla olevasta valmiista tekstipätkästä malli ja tee julkaisusi samaa kaavaa käyttäen. Valmiit äänitteet lähetetään PP:n serverille ja tämän voi tehdä:

 • MikkoK
 • Puuhkaja
 • Scoffa

TPB torrent:

Näyttää kivalta, kun koitat nimetä tiedostot samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin. Tällöin myös linkin antama tiedostolistaus TPB:ssä on aina uusimmasta julkaisusta vanhimpaan ja fiksun näköinen. Käytä tagi-kentässä "piraattiradio, piraattipuolue", jotta linkitykset nettisivuilta toimivat oikein. Linkitä siis piraattiradiojaksot radion sivuilta käyttämällä osoitetta "http://thepiratebay.org/tag/piraattiradio". Älä siis linkkaa hakusanoilla, koska TPB:n haku toimii todella huonosti eikä välttämättä aina anna tuloksia lainkaan. Muualta linkitettäessä yleisesti puolueen materiaaliin TPB:ssä voi käyttää "http://thepiratebay.org/tag/piraattipuolue". Logon saat uppimalla ohessa olevan logon bayimg.com-palveluun ja käyttämällä bayimg-kentässä saamasi linkin lopussa olevaa 9-merkkistä koodia.

Huomautuksena vielä, että TPB:n tulevaisuus on nyt hiukan epävarma, joten ehdota tähän muita palveluita. Palveluun ei saa olla pakko rekisteröityä ja trackerin tarjoama statistiikka latausten määrästä on suurta plussaa.

Ehdotuksia

Tähän voit jättää ehdotuksia radion kehittämiseksi.