Ero sivun ”Piraattiradio” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Vetäjät)
(Vetäjät)
Rivi 25: Rivi 25:
  
 
Label: Piraattipuolue
 
Label: Piraattipuolue
 +
 
Address: 93.191.121.78
 
Address: 93.191.121.78
 +
 
Port: 64738
 
Port: 64738
 +
 
Username: <käyttäjänimi>
 
Username: <käyttäjänimi>
 +
 
Password: <ei mitään>
 
Password: <ei mitään>
  

Versio 7. heinäkuuta 2009 kello 16.14

Piraattiradio

Piraattiradion tarkoitus on pari kertaa kuukaudessa tehdä asiakeskustelu podcast-lähetys, jossa keskustellaan puolueen asioista, uutisista tai muista asioista, mitä maailmalla on tapahtunut ja jollakin tavalla koskee myös puolueen toimintaa. Ulkopuolisia vieraita kuten toisen puolueen, yhdistyksen tai yhteisöjen edustajia voisi myös osallistua keskustelemaan piraattien kanssa.

Podcastin aikataulut

8. jakson nauhoitus pian vuosikokouksen jälkeen: vuosikatsaus


Käytettäviä aiheita: Mediakasvatus, -tietämys, "piraattiseniorit".

Vetäjät

  • Puuhkaja (juontaja)
  • Insu (editointi)
  • Matti
  • mjr (tallennus)
  • JoonasD6 (sävellys)
  • Asgard (julkaisu)

Tänne lisätään Piraattiradion vetäjät. Lisää nimimerkki listaan, jos haluat osallistua. Vetäjien tehtäviin kuuluu yleinen keskustelu, nauhoittaminen, podcastin editointi ja sen julkaisu. Kuka tahansa voi tehdä piraattiradiojaksoja omalla kaveriporukallaan. Yleisin käytäntö on ollut, että yksi Mumble-keskustelijoista nauhoittaa keskustelun ja editoi sen.

Piraattipuolueella on oma Mumble-serveri:

Label: Piraattipuolue

Address: 93.191.121.78

Port: 64738

Username: <käyttäjänimi>

Password: <ei mitään>

Keskustelupaneeli

Mikäli haluat osallistua keskustelupaneeliin keskustelemaan keskusteluaiheista tai antamaan asioista omia mielipiteitä, lisää nimesi tähän listaan. Ainot vaatimukset, jotta pääset keskusteluun mukaan on, että omistat mikrofonin, kuulokkeet (headset suositellaan) ja asiakasohjelman (olemme tähän mennessä käyttäneet Mumblea, http://mumble.sourceforge.net/), jolla voit ottaa yhteyttä palvelimelle. Voi myös onnistua kaiuttimien kanssa, mutta suosittelemme käyttämään kuulokkeeita ja mikrofonia.

Idea podcastiin

Avoimen lähdekoodin Songbird-musiikkisoitin mahdollistaa kaikenlaisen kommunikoinnin soitettavaan kappaleeseen. Olisi mahdollista luoda web-sivut, joille tulisi puheena olevaan aiheeseen liittyvää materiaalia podcastin edetessä. Materiaali olisi vain podcastia tukevaa eli kuuntelijalla ei tarvitse olla juuri Songbird-soitinta. Pykäsin pystyyn pienen demon. Sen kuuntelemiseen (ja katselemiseen) tarvitset songbird-soittimen. Demon osoite on http://laika.mine.nu/podcast/ (eli avaa osoite songbirdillä).

Piraattiradiologo.svg [[1]]

Julkaiseminen

TPB torrent:

Näyttää kivalta, kun koitat nimetä tiedostot samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin. Tällöin myös linkin antama tiedostolistaus TPB:ssä on aina uusimmasta julkaisusta vanhimpaan ja fiksun näköinen. Käytä tagi-kentässä "piraattiradio, piraattipuolue", jotta linkitykset nettisivuilta toimivat oikein. Linkitä siis piraattiradiojaksot radion sivuilta käyttämällä osoitetta "http://thepiratebay.org/tag/piraattiradio". Älä siis linkkaa hakusanoilla, koska TPB:n haku toimii todella huonosti eikä välttämättä aina anna tuloksia lainkaan. Muualta linkitettäessä yleisesti puolueen materiaaliin TPB:ssä voi käyttää "http://thepiratebay.org/tag/piraattipuolue".

Huomautuksena vielä, että TPB:n tulevaisuus on nyt hiukan epävarma, joten ehdota tähän muita palveluita. Palveluun ei saa olla pakko rekisteröityä ja trackerin tarjoama statistiikka latausten määrästä on suurta plussaa.