Ero sivun ”Paikallistoimintaopas” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p
Rivi 5: Rivi 5:
 
Haluat auttaa Piraattipuoluetta, mutta et tiedä miten. Mitä tehdä?
 
Haluat auttaa Piraattipuoluetta, mutta et tiedä miten. Mitä tehdä?
  
Hyvä keino on lähteä mukaan paikallisten piraattien toimintaan ja tutustua heihin ja heidän ajatuksiinsa, ja näin päästä mukaan osaksi tiimiä. Mutta useimmilla paikkakunnilla ei vielä ole omaa paikallistoimintaa. Lista paikallisyhdistyksistä ja toiminnasta löytyy [[Lista Paikallisyhdistyksistä | täältä]] Jos omalla paikkakunnallasi ei vielä yhdistystä ole, kannattaa perustaa oma piraattijaosto. Toimi näin:
+
Hyvä keino on lähteä mukaan paikallisten piraattien toimintaan ja tutustua heihin ja heidän ajatuksiinsa, ja näin päästä mukaan osaksi tiimiä. Mutta useimmilla paikkakunnilla ei vielä ole omaa paikallistoimintaa. Lista paikallisyhdistyksistä ja toiminnasta löytyy [[Lista Paikallisyhdistyksistä | täältä]]. Jos omalla paikkakunnallasi ei vielä yhdistystä ole, kannattaa perustaa oma piraattijaosto. Toimi näin:
  
 
'''1. Tutustu olemassaolevaan materiaaliin'''
 
'''1. Tutustu olemassaolevaan materiaaliin'''

Versio 25. tammikuuta 2010 kello 18.39

Tälle sivulle luodaan opas kaikille, jotka haluavat aloittaa Piraattipuolueen paikallistoimintaa.


Haluat auttaa Piraattipuoluetta, mutta et tiedä miten. Mitä tehdä?

Hyvä keino on lähteä mukaan paikallisten piraattien toimintaan ja tutustua heihin ja heidän ajatuksiinsa, ja näin päästä mukaan osaksi tiimiä. Mutta useimmilla paikkakunnilla ei vielä ole omaa paikallistoimintaa. Lista paikallisyhdistyksistä ja toiminnasta löytyy täältä. Jos omalla paikkakunnallasi ei vielä yhdistystä ole, kannattaa perustaa oma piraattijaosto. Toimi näin:

1. Tutustu olemassaolevaan materiaaliin

Piraattipuolueen kannattajat törmäävät usein samoihin kysymyksiin, kuten "miten tekijät sitten saisivat leipänsä" tai "miksi varastaminen pitäisi sallia". Tutustumalla tähänastisiin kantoihin ja yhteenvetoihin helpottuu näihin vastaaminen.

2. Kerää ihmisiä

Piraattipuolueen paikallistoiminta on helppo aloittaa keräämällä yhteen kiinnostuneita ihmisiä.

  • Levitä paikkakunnallasi mainoksia. Näitä löytyy ainakin yksinkertainen paikallisflyijeri, joskin kattavampia yleisiä mainoksia tarvitaan edelleen.
  • Ilmoittaudu vaalipiirivastaavallesi, hänen kauttaan saat myös kokoontumisistasi mainoksen puolueen blogiin ja tapahtumakalenteriin. Jos vaalipiirivastaavaa ei omassa vaalipiirissäsi vielä ole, ryhdy sellaiseksi!
  • Liity vaalipiirikohtaisista irkkikanavista omallesi ja mainosta toimintaasi siellä. Jos sellaista ei vielä ole, luo sellainen!

3. Järjestä toimintaa

Yhteishenkisten piraattien etsiminen on tärkeää, mutta ellei heille ole tarjota mitään tekemistä, saattaa toiminta helposti kuivua kokoon. Paikallisosastollasi kannattaa järjestää ainakin seuraavanlaista toimintaa:

  • Piraattilukupiiri. Valitkaa jokin kirjalistalla oleva teos ja alkakaa lukemaan sitä läpi sekä keskustelemaan siitä. Näin saatte rakennettua tietopohjaanne, sekä toimivan keskustelunaiheen.
  • Piraattiväittelypiiri. Tulette varmasti joutumaan tilanteisiin, jossa kantanne kyseenalaistetaan. Omistakaa siis aikaa puhtaasti väittelytekniikan harjoittelemiseen.
  • Mediaverkostoituminen. Ottakaa yhteyttä paikallislehtien toimittajiin ja kertokaa halukkuudestanne olla haastateltavina. Kirjoittakaa yleisönosastoihin Piraattipuoluetta koskettavista aiheista.
  • Yleinen hengailu. Välillä tarvitsee olla rennompaakin menoa, jossa voi rentoutua ja tutustua piraattitovereihinsa vähemmän muodollisessa tilanteessa. Saunotkaa, grillatkaa, lanittakaa, mikä ikinä sattuukaan inspiroimaan.
  • Perustakaa virallinen paikallisyhdistys. Ohje paikallisyhdistyksen perustamiseen
  • Järjestäkää julkinen tapahtuma ajankohtaisesta tai itseänne kiinnostavasta piraattiaiheesta. Piraattipuolueesta löytyy varmasti vapaaehtoisia puhujia. Katso vaikka vapaaehtoiset puhujat ja alustajat.


Muista aina, että Piraattiperiaate on tee-se-itse.


Aiheeseen liittyvää