Messi

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 25. lokakuuta 2017 kello 06.33 – tehnyt Mikaela (keskustelu | muokkaukset) (Mukaan pääseminen: emailmemos vaikuttaa ryhmäkutsuun, ryhmäkutsun hyväksyminen & Telegram)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

#Messi:n tarkoitus on olla aktiiveiden kanava toisiinsa tutustumiseen ja offtopic-asioista keskustelemiseen. Siellä ei pidä keskustella politiikasta tai mistään, jonka pitäisi aatteidemme mukaisesti olla avoimia.

Mikäli allaolevat IRC-ohjeet vaikuttavat liian monimutkaisilta, pääset mukaan myös Slackissa tai Telegrammissa kysymällä kohdan 2. henkilöltä.

Mukaan pääseminen

1) Rekisteröidy PirateIRChen:

 1. Avaa privaikkuna NickServille eli kirjoita /query NickServ
  Jos olet Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_NickServ:diasp.in
 2. Kirjoita register salasana etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
  Matrix-käyttäjä: jos olet rekisteröinyt toisen nimimerkin, identify EnsisijainenNimimerkki salasana ja liitä nykyinen nimimerkkisi olemassaolevan tunnuksesi alle group. Vaihtaaksesi nimimerkkiäsi, luo huone ja kutsu @pirateirc:diasp.in ja sano !nick UusiNimimerkki.
  Jos olet rekisteröitynyt muulla sähköposti-osoitteella, voit vaihtaa sen komennolla set email etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 3. Tarkista sähköposti ja kopioi sieltä komennoksi: VERIFY REGISTER saamasi_koodi
  Vapaaehtoista: aseta sähköpostiosoite näkyviin (Mikaela suosittelee, vaikka IRC-operaattorina näkeekin HIDEMAIL:in läpi): set hidemail off
  Jos haluat memot sähköpostiisi MemoServ:in sijaan, kirjoita: set emailmemos on (Näin saat ryhmään kutsumisviestin myös sähköpostiisi.)

2) Ilmoittaudu aktiiviksi piirihallituksesi (tai PiNu-aktiivina PiNun hallituksen) jäsenelle, ja hän katsoo alta kohdasta Mukaan päästäminen miten antaa sinulle pääsy.

TÄSTÄ ETEENPÄIN OHJEET EIVÄT TOIMI ENNEN KUIN SINUT ON LISÄTTY AKTIIVIRYHMÄÄN!

3) Kun sinut on kutsuttu ryhmään (saat MemoServ-viestin), liity sinne /msg GroupServ join !PPFI-aktiivit, ota käyttöön aktiivi-vhost (eli väärennetty @IP-osoite WHOISissa, liittymisviesteissä jne). Mikäli sinut lisätään ryhmään antaen oikeudet lisätä muita, et saa mitään ilmoitusta muulta kuin manuaalisesti sinut lisänneeltä.

 1. Kirjoita /query HostServ avataksesi ikkunan HostServille.
  Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_HostServ:diasp.in
 2. Kirjoita offerlist
  Kirjoita esimerkiksi TAKE PirateParty/FI/Activist/$account
  PirateParty/FI/Activist/$account” ($ACCOUNT kirjoitetaan sellaisenaan, HostServ muuttaa sen puolestasi tunnukseksesi) on neutraali esimerkki, voit valita mieleisesti kunhan se alkaa “PirateParty/FI/Activist/” tai “YoungPirates/FI/Activist/, mahdolliset vaihtoehdot lukevat OFFERLIST ulostulossa.
  Jos kaipaat jotakin puuttuvaa vaihtoehtoa tai toivoisit vaikutusalueesi olevan kirjoitettu toisin, pyydä Mikaelaa tai Scoffaa laittamaan tarjolle toivomasi vhost. Samoilta henkilöiltä voit myös toivoa omaa rooliasi vastaavaa vhostia, esimerkiksi PirateParty/FI/Activist/Helsinki/BoardMember .

4) Kirjoita /join #messi

Jatkossa sisäänkirjautuminen ja /join #messi riittää. Mikaela suosittelee automaattisen sisäänkirjautumisen määrittämistä esimerkiksi freenode-IRC-verkon ohjeiden mukaisesti https://freenode.net/kb/answer/sasl (heidän esimerkkinsä luonnollisesti käyttävät freenodea, mutta niitä voi soveltaa vaihtamalla vain freenoden PirateIRCksi ja korjaamalla osoitteen). Jos olet Telegram-käyttäjä, katso myös /query ChanServ (tai Matrix-käyttäjä @pirateirc_ChanServ:matrix.org) ja siellä info #messi saadaksesi kutsulinkin.
Matrix-käyttäjä: yksityiskeskustelussa @pirateirc:diasp.in kanssa, sano !storepass salasana ja sinun pitäisi tulla automaattisesti sisäänkirjatuksi mikäli olet rekisteröinyt nykyisen nimimerkkisi (katso kohta 1).

Mukaan päästäminen

1) Tarvittaessa tarkista, että henkilö on kuka sanoo olevansa:

 1. Kirjoita /query NickServ
 2. Kirjoita info käyttäjätunnus
  Käyttäjätunnus on sama kuin rekisteröity nimimerkki, Mikaela on Mikaela, mutta jos kirjoittaisitkin Mikaela- se tarjoaisi samat tiedot mainiten suluissa "Accout: Mikaela".
  Olettaen, että käyttäjän sähköposti-osoite on julkinen, vastauksessa lukee "Email  : etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi"

2) Anna henkilölle liput ryhmässä !ppfi-aktiivit

 1. Kirjoita /query GroupServ
  1. Kirjoita: flags !ppfi-aktiivit KÄYTTÄJÄTUNNUS +cvA
   Mikäli henkilö on hallituslainen, jonka pitäisi pystyä lisäämään muita, kirjoita: flags !ppfi-aktiivit käyttäjätunnus +cmviAf
   Lippujen selitykset saa halutessaan help flags
 2. Ohjaa henkilö jatkamaan yltä Mukaan pääsemisen -ohjeista kohdasta 3).