Messi

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 7. lokakuuta 2017 kello 12.46 – tehnyt Mikaela (keskustelu | muokkaukset) (Muotoilun aloittaminen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

#Messi:n tarkoitus on olla aktiiveiden kanava toisiinsa tutustumiseen ja offtopic-asioista keskustelemiseen. Siellä ei pidä keskustella politiikasta tai mistään, jonka pitäisi aatteidemme mukaisesti olla avoimia.

Mikäli allaolevat IRC-ohjeet vaikuttavat liian monimutkaisilta, pääset mukaan myös Slackissa tai Telegrammissa kysymällä kohdan 2. henkilöltä.

Mukaan pääseminen

 • Rekisteröidy PirateIRChen:
  • Avaa privaikkuna NickServille eli kirjoita /query NickServ
   • Jos olet Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_NickServ:diasp.in
  • Kirjoita register salasana etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
  • Jos olet rekisteröitynyt muulla sähköposti-osoitteella, voit vaihtaa sen: set email etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Tarkista sähköposti ja kopioi sieltä komennoksi: VERIFY REGISTER saamasi_koodi

   - Vapaaehtoista: aseta sähköpostiosoite näkyviin (Mikaela Suomalainen suosittelee, vaikka IRC-operaattorina näkeekin HIDEMAIL:in läpi): set hidemail off
   - Jos haluat memot sähköpostiisi MemoServ:in sijaan, kirjoita: set emailmemos on (Piraatit eivät Mikaelan nähden ole pahemmin käyttäneet sitä, mutta mainitsee sen kuitenkin.)

2) Ilmoittaudu aktiiviksi piirihallituksesi (tai PiNu-aktiivina PiNun hallituksen) jäsenelle, ja hän katsoo alta kohdasta Mukaan päästäminen miten antaa sinulle pääsy.

 - Toistaiseksi IRCssä tämän voivat tehdä Mikaela Suomalainen (ei halua tuomita kuka on tai ei ole aktiivi), Ari-Martti Hopiavuori ja Jonna Purojärvi (ja pian myös sinä hallituslainen, kunhan olet sitä pyytänyt).

3) Kun sinut on lisätty pääsylistalle, ota käyttöön aktiivi-vhost (eli väärennetty @IP-osoite WHOISissa, liittymisviesteissä jne).

  Kirjoita/query HostServ avataksesi ikkunan HostServille.
  - Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_HostServ:diasp.in
  Kirjoitaofferlist
  Kirjoita esimerkiksi TAKE PirateParty/FI/Activist/$account
   - “PirateParty/FI/Activist/$account” ($ACCOUNT kirjoitetaan sellaisenaan, HostServ muuttaa sen puolestasi tunnukseksesi) on neutraali esimerkki, voit valita mieleisesti kunhan se alkaa “PirateParty/FI/Activist/” tai “YoungPirates/FI/Activist/, mahdolliset vaihtoehdot lukevat OFFERLIST ulostulossa.
   - Jos kaipaat jotakin puuttuvaa vaihtoehtoa tai toivoisit vaikutusalueesi olevan kirjoitettu toisin, pyydä Mikaelaa tai Scoffaa laittamaan tarjolle toivomasi vhost. Samoilta henkilöiltä voit myös toivoa omaa rooliasi vastaavaa vhostia, esimerkiksi PirateParty/FI/Activist/Helsinki/BoardMember .

4) Kirjoita /join #messi

 - Jatkossa sisäänkirjautuminen ja /join #messi riittää. Mikaela suosittelee automaattisen sisäänkirjautumisen määrittämistä esimerkiksi freenode-IRC-verkon ohjeiden mukaisesti https://freenode.net/kb/answer/sasl (heidän esimerkkinsä luonnollisesti käyttävät freenodea, mutta niitä voi soveltaa vaihtamalla vain freenoden PirateIRCksi ja korjaamalla osoitteen). 

Mukaan päästäminen

1) Tarvittaessa tarkista, että henkilö on kuka sanoo olevansa:

  Kirjoita/query NickServ
  Kirjoitainfo käyttäjätunnus
  Käyttäjätunnus on sama kuin rekisteröity nimimerkki, Mikaela on Mikaela, mutta jos kirjoittaisitkin Mikaela- se tarjoaisi samat tiedot mainiten suluissa “Accout: Mikaela”.
  Olettaen, että käyttäjän sähköposti-osoite on julkinen, vastauksessa lukee “Email    : etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi”

2) Anna henkilölle liput ryhmässä !ppfi-aktiivit

  Kirjoita /query GroupServ
  (TULEVAISUUDESSA: invite !PPFI-aktiivit käyttäjätunnus ) Valitettavasti nyt ei ole tulevaisuus, joten nyt kirjoita: flags !ppfi-aktiivit KÄYTTÄJÄTUNNUS +cvA
   - Mikäli henkilö on hallituslainen, jonka pitäisi pystyä lisäämään muita, kirjoita: flags !ppfi-aktiivit käyttäjätunnus +cmviAf (tämä myös tulevaisuudessa).
   - Lippujen selitykset saa halutessaan help flags
  Ohjaa henkilö jatkamaan yltä Mukaan pääsemisen -ohjeista kohdasta 3).