Ero sivun ”Messi” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Muotoilun aloittaminen)
(Mukaan pääseminen: Viimeistele kohdan muotoilu)
Rivi 5: Rivi 5:
 
== Mukaan pääseminen ==
 
== Mukaan pääseminen ==
  
* Rekisteröidy PirateIRChen:
+
1) Rekisteröidy PirateIRChen:
** Avaa privaikkuna NickServille eli kirjoita <code>/query NickServ</code>
 
*** Jos olet Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne <code>@pirateirc_NickServ:diasp.in</code>
 
** Kirjoita <code>register salasana etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi</code>
 
** Jos olet rekisteröitynyt muulla sähköposti-osoitteella, voit vaihtaa sen: set email etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
  
Tarkista sähköposti ja kopioi sieltä komennoksi: VERIFY REGISTER saamasi_koodi
+
* Avaa privaikkuna NickServille eli kirjoita <code>/query NickServ</code>
      - Vapaaehtoista: aseta sähköpostiosoite näkyviin (Mikaela Suomalainen suosittelee, vaikka IRC-operaattorina näkeekin HIDEMAIL:in läpi): set hidemail off
+
** Jos olet Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne <code>@pirateirc_NickServ:diasp.in</code>
      - Jos haluat memot sähköpostiisi MemoServ:in sijaan, kirjoita: set emailmemos on (Piraatit eivät Mikaelan nähden ole pahemmin käyttäneet sitä, mutta mainitsee sen kuitenkin.)
+
* Kirjoita <code>register salasana etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi</code>
 +
** Jos olet rekisteröitynyt muulla sähköposti-osoitteella, voit vaihtaa sen komennolla <code>set email etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi</code>
 +
* Tarkista sähköposti ja kopioi sieltä komennoksi: <code>VERIFY REGISTER saamasi_koodi</code>
 +
** Vapaaehtoista: aseta sähköpostiosoite näkyviin (Mikaela Suomalainen suosittelee, vaikka IRC-operaattorina näkeekin HIDEMAIL:in läpi): <code>set hidemail off</code>
 +
** Jos haluat memot sähköpostiisi MemoServ:in sijaan, kirjoita: <code>set emailmemos on</code> (Piraatit eivät Mikaelan nähden ole pahemmin käyttäneet sitä, mutta mainitsee sen kuitenkin.)
 +
 
 +
2)  Ilmoittaudu aktiiviksi piirihallituksesi (tai PiNu-aktiivina PiNun hallituksen) jäsenelle, ja hän katsoo alta kohdasta ''Mukaan päästäminen'' miten antaa sinulle pääsy.
 +
: Toistaiseksi IRCssä tämän voivat tehdä Mikaela Suomalainen (ei halua tuomita kuka on tai ei ole aktiivi), Ari-Martti Hopiavuori ja Jonna Purojärvi (ja pian myös sinä hallituslainen, kunhan olet sitä pyytänyt).
  
2)  Ilmoittaudu aktiiviksi piirihallituksesi (tai PiNu-aktiivina PiNun hallituksen) jäsenelle, ja hän katsoo alta kohdasta Mukaan päästäminen miten antaa sinulle pääsy.
 
  -  Toistaiseksi IRCssä tämän voivat tehdä Mikaela Suomalainen (ei halua tuomita kuka on tai ei ole aktiivi), Ari-Martti Hopiavuori ja Jonna Purojärvi (ja pian myös sinä hallituslainen, kunhan olet sitä pyytänyt).
 
 
3)  Kun sinut on lisätty pääsylistalle, ota käyttöön aktiivi-vhost (eli väärennetty @IP-osoite WHOISissa, liittymisviesteissä jne).
 
3)  Kun sinut on lisätty pääsylistalle, ota käyttöön aktiivi-vhost (eli väärennetty @IP-osoite WHOISissa, liittymisviesteissä jne).
  
    Kirjoita/query HostServ avataksesi ikkunan HostServille.
+
* Kirjoita <code>/query HostServ</code> avataksesi ikkunan HostServille.
    - Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_HostServ:diasp.in
+
** Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne <code>@pirateirc_HostServ:diasp.in</code>
    Kirjoitaofferlist
+
* Kirjoita <code>offerlist</code>
    Kirjoita esimerkiksi TAKE PirateParty/FI/Activist/$account
+
** Kirjoita esimerkiksi <code>TAKE PirateParty/FI/Activist/$account</code>
      - “PirateParty/FI/Activist/$account” ($ACCOUNT kirjoitetaan sellaisenaan, HostServ muuttaa sen puolestasi tunnukseksesi) on neutraali esimerkki, voit valita mieleisesti kunhan se alkaa “PirateParty/FI/Activist/” tai “YoungPirates/FI/Activist/, mahdolliset vaihtoehdot lukevat OFFERLIST ulostulossa.
+
*** “<code>PirateParty/FI/Activist/$account</code>” (<code>$ACCOUNT</code> kirjoitetaan sellaisenaan, HostServ muuttaa sen puolestasi tunnukseksesi) on neutraali esimerkki, voit valita mieleisesti kunhan se alkaa “<code>PirateParty/FI/Activist/</code>” tai “<code>YoungPirates/FI/Activist/</code>, mahdolliset vaihtoehdot lukevat <code>OFFERLIST</code> ulostulossa.
      -  Jos kaipaat jotakin puuttuvaa vaihtoehtoa tai toivoisit vaikutusalueesi olevan kirjoitettu toisin, pyydä Mikaelaa tai Scoffaa laittamaan tarjolle toivomasi vhost. Samoilta henkilöiltä voit myös toivoa omaa rooliasi vastaavaa vhostia, esimerkiksi PirateParty/FI/Activist/Helsinki/BoardMember .
+
**** Jos kaipaat jotakin puuttuvaa vaihtoehtoa tai toivoisit vaikutusalueesi olevan kirjoitettu toisin, pyydä Mikaelaa tai Scoffaa laittamaan tarjolle toivomasi vhost. Samoilta henkilöiltä voit myös toivoa omaa rooliasi vastaavaa vhostia, esimerkiksi <code>PirateParty/FI/Activist/Helsinki/BoardMember</code> .
 +
 
 +
4) Kirjoita <code>/join #messi</code>
  
4) Kirjoita /join #messi
+
:Jatkossa sisäänkirjautuminen ja <code>/join #messi</code> riittää. Mikaela suosittelee automaattisen sisäänkirjautumisen määrittämistä esimerkiksi freenode-IRC-verkon ohjeiden mukaisesti https://freenode.net/kb/answer/sasl (heidän esimerkkinsä luonnollisesti käyttävät freenodea, mutta niitä voi soveltaa vaihtamalla vain freenoden PirateIRCksi ja korjaamalla osoitteen).
  -  Jatkossa sisäänkirjautuminen ja /join #messi riittää. Mikaela suosittelee automaattisen sisäänkirjautumisen määrittämistä esimerkiksi freenode-IRC-verkon ohjeiden mukaisesti https://freenode.net/kb/answer/sasl (heidän esimerkkinsä luonnollisesti käyttävät freenodea, mutta niitä voi soveltaa vaihtamalla vain freenoden PirateIRCksi ja korjaamalla osoitteen).  
 
  
 
== Mukaan päästäminen ==
 
== Mukaan päästäminen ==

Versio 7. lokakuuta 2017 kello 12.55

#Messi:n tarkoitus on olla aktiiveiden kanava toisiinsa tutustumiseen ja offtopic-asioista keskustelemiseen. Siellä ei pidä keskustella politiikasta tai mistään, jonka pitäisi aatteidemme mukaisesti olla avoimia.

Mikäli allaolevat IRC-ohjeet vaikuttavat liian monimutkaisilta, pääset mukaan myös Slackissa tai Telegrammissa kysymällä kohdan 2. henkilöltä.

Mukaan pääseminen

1) Rekisteröidy PirateIRChen:

 • Avaa privaikkuna NickServille eli kirjoita /query NickServ
  • Jos olet Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_NickServ:diasp.in
 • Kirjoita register salasana etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
  • Jos olet rekisteröitynyt muulla sähköposti-osoitteella, voit vaihtaa sen komennolla set email etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 • Tarkista sähköposti ja kopioi sieltä komennoksi: VERIFY REGISTER saamasi_koodi
  • Vapaaehtoista: aseta sähköpostiosoite näkyviin (Mikaela Suomalainen suosittelee, vaikka IRC-operaattorina näkeekin HIDEMAIL:in läpi): set hidemail off
  • Jos haluat memot sähköpostiisi MemoServ:in sijaan, kirjoita: set emailmemos on (Piraatit eivät Mikaelan nähden ole pahemmin käyttäneet sitä, mutta mainitsee sen kuitenkin.)

2) Ilmoittaudu aktiiviksi piirihallituksesi (tai PiNu-aktiivina PiNun hallituksen) jäsenelle, ja hän katsoo alta kohdasta Mukaan päästäminen miten antaa sinulle pääsy.

Toistaiseksi IRCssä tämän voivat tehdä Mikaela Suomalainen (ei halua tuomita kuka on tai ei ole aktiivi), Ari-Martti Hopiavuori ja Jonna Purojärvi (ja pian myös sinä hallituslainen, kunhan olet sitä pyytänyt).

3) Kun sinut on lisätty pääsylistalle, ota käyttöön aktiivi-vhost (eli väärennetty @IP-osoite WHOISissa, liittymisviesteissä jne).

 • Kirjoita /query HostServ avataksesi ikkunan HostServille.
  • Matrix-käyttäjä: luo huone ja kutsu sinne @pirateirc_HostServ:diasp.in
 • Kirjoita offerlist
  • Kirjoita esimerkiksi TAKE PirateParty/FI/Activist/$account
   • PirateParty/FI/Activist/$account” ($ACCOUNT kirjoitetaan sellaisenaan, HostServ muuttaa sen puolestasi tunnukseksesi) on neutraali esimerkki, voit valita mieleisesti kunhan se alkaa “PirateParty/FI/Activist/” tai “YoungPirates/FI/Activist/, mahdolliset vaihtoehdot lukevat OFFERLIST ulostulossa.
    • Jos kaipaat jotakin puuttuvaa vaihtoehtoa tai toivoisit vaikutusalueesi olevan kirjoitettu toisin, pyydä Mikaelaa tai Scoffaa laittamaan tarjolle toivomasi vhost. Samoilta henkilöiltä voit myös toivoa omaa rooliasi vastaavaa vhostia, esimerkiksi PirateParty/FI/Activist/Helsinki/BoardMember .

4) Kirjoita /join #messi

Jatkossa sisäänkirjautuminen ja /join #messi riittää. Mikaela suosittelee automaattisen sisäänkirjautumisen määrittämistä esimerkiksi freenode-IRC-verkon ohjeiden mukaisesti https://freenode.net/kb/answer/sasl (heidän esimerkkinsä luonnollisesti käyttävät freenodea, mutta niitä voi soveltaa vaihtamalla vain freenoden PirateIRCksi ja korjaamalla osoitteen).

Mukaan päästäminen

1) Tarvittaessa tarkista, että henkilö on kuka sanoo olevansa:

  Kirjoita/query NickServ
  Kirjoitainfo käyttäjätunnus
  Käyttäjätunnus on sama kuin rekisteröity nimimerkki, Mikaela on Mikaela, mutta jos kirjoittaisitkin Mikaela- se tarjoaisi samat tiedot mainiten suluissa “Accout: Mikaela”.
  Olettaen, että käyttäjän sähköposti-osoite on julkinen, vastauksessa lukee “Email    : etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi”

2) Anna henkilölle liput ryhmässä !ppfi-aktiivit

  Kirjoita /query GroupServ
  (TULEVAISUUDESSA: invite !PPFI-aktiivit käyttäjätunnus ) Valitettavasti nyt ei ole tulevaisuus, joten nyt kirjoita: flags !ppfi-aktiivit KÄYTTÄJÄTUNNUS +cvA
   - Mikäli henkilö on hallituslainen, jonka pitäisi pystyä lisäämään muita, kirjoita: flags !ppfi-aktiivit käyttäjätunnus +cmviAf (tämä myös tulevaisuudessa).
   - Lippujen selitykset saa halutessaan help flags
  Ohjaa henkilö jatkamaan yltä Mukaan pääsemisen -ohjeista kohdasta 3).