Ero sivun ”Kierrätyskampanja” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
 
Rivi 8: Rivi 8:
 
''Alle voit lisätä vanhan toimivan lahjoitettavan tietokoneesi. Ole hyvä ja merkitse alla olevin tavoin ''
 
''Alle voit lisätä vanhan toimivan lahjoitettavan tietokoneesi. Ole hyvä ja merkitse alla olevin tavoin ''
  
* IBM-merkkinen työpöytämallinen pöytäkone (Lahjoittaja: Insu)
+
* IBM-merkkinen työpöytämallinen pöytäkone
 
** 2.4GHz P4, 40GB kiintolevy ja 256MB keskusmuistia
 
** 2.4GHz P4, 40GB kiintolevy ja 256MB keskusmuistia
  

Nykyinen versio 16. joulukuuta 2012 kello 04.22

Kierrätyskampanja

ATK-laitteiston kierrätyskampajan tavoite on saattaa käytöstä poistettujen, mutta silti toimivien ja käyttökelposien tietokoneiden uusiokäyttöön ilman että tästä syntyisi ongelmajätettä. Laitteita otetaan vastaan lahjoituksena tai pienellä korvauksella. Tietokoneiden tehot olisi hyvä sen tasoisia, että Internetin surffailu käyttäen Ubuntu 10.04 linux-käyttöjärjestelmää olisi mahdollista. Lahjoituksen kohteita voisi olla yksityishenkilöt, yhteisöt yms. Kampanjan tarkoitus on tarjota tietotekniikkaa sellaisille henkilöille tai yhteisöille, joiden taloudellinen tilanne ei salli sellaisen hankkimista.


Listaus tarjolla olevista ATK-laitteista

Alle voit lisätä vanhan toimivan lahjoitettavan tietokoneesi. Ole hyvä ja merkitse alla olevin tavoin

  • IBM-merkkinen työpöytämallinen pöytäkone
    • 2.4GHz P4, 40GB kiintolevy ja 256MB keskusmuistia


Laitteistolle suoritettavat toimenpiteet

Keskusyksikön puhdistus pölystä ja liasta. Puhdistuksen voi turvallisesti suorittaa komponenttipuhdistukseen suunnatulla paineilmapulloa käyttäen tai pölynimurin harjapäätä. Komponenttien kunnon selvitys riittää ihan kuuntelemalla ettei pyörivistä osista synny ylimääräistä rapinaa tai hankausääntä (Komponentin laakerit todennäköisesti ovat kuluneet)

Uusiokäyttö tietokoneiden kiintolevyn kunto tulisi tarkastaa, sekä poistaa vanha data tehokkaasti suorittamalla levylle nk. Low Level Format tai Zero Fill-operaatiolla. Suositeltava ohjelma datan poistamiseen on Darik's Boot and Nuke

Vanha käyttöjärjestelmä poistetaan ja kaikki tiedostot tuhotaan pysyvästi. Tämän jälkeen suoritettaan Ubuntu-käyttöjärjestelmän asennus sekä toivottujen lisäsovelluksien asentaminen (Mozilla FireFox, OpenOffice, GIMP yms...)


Yhteyshenkilö

Projektin yhteyshenkilö toimii tällä hetkellä Tero Inha. Yhteyttä voit ottaa IRC kautta tai lähettämällä sähköpostia etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi