Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Keskustelu:Yhdistyksen säännöt

13 tavua poistettu, 26. elokuuta 2008 kello 08.07
p
ei muokkausyhteenvetoa
====2 § Tarkoitus ja toiminnan laatu====
Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa valtiollisiin asioihin olemalla mukana päätöksenteossa ja lakiuudistusten kautta. Tavoitteidemme saavuttamiseksi pyrimme asettamaan ehdokkaita '''europarlamentti-''', eduskunta- ja kunnallisvaaleihin'''sekä presidentinvaaliin'''.
Puolue vaatii yksilön sähköisten oikeuksien turvaamista, erityisesti yksityisyydensuojan ja kuluttajansuojan kohentamista vastaamaan nykypäivän tarvetta.
Piiriyhdistyksien toiminta-alueena on eduskuntavaalien vaalipiiri. Piiriyhdistyksen jäseniä ovat henkilöjäsenet.
Piiriyhdistys on rekisteröity yhdistys, joka hyväksyy puolueen ohjelman ja säännöt ja jonka puoluehallitus hallitus hyväksyy jäseneksi. Puolueeseen liittynyt jäsen voi liittyä piiriyhdistykseen asuinpaikkansa mukaan.
====13 § Piiriyhdistyksen tehtävät ja toiminta====
*2. tehdä 14 §:ssä tarkoitettu esitys puolueen eduskuntavaaleissa asetettaviksi ehdokkaiksi ja vastata puolueen eduskuntavaalikampanjasta vaalipiirissä;
*3. asettaa toiminta-alueellaan puolueen ehdokkaat kunnallisvaaleissa ja vastata puolueen kunnallisvaalikampanjasta;
*4. hoitaa muut puoluehallituksen hallituksen sille määräämät tehtävät.
====14 § Ehdokkaiden asettaminen eduskuntavaaleihin====
Piiriyhdistys tekee puoluehallitukselle hallitukselle esityksen omassa vaalipiirissään asetettavista ehdokkaista. Esityksen tulee perustua piiriyhdistyksen sisäisen jäsenäänestyksen tulokseen tai piiriyhdistyksen kokouksen päätökseen.
Puoluehallitus Hallitus tekee päätöksen ehdokkaiden asettamisesta eduskuntavaaleihin. Puoluehallituksen Hallituksen päätöksen tulee noudattaa piiriyhdistyksen esitystä. Puoluehallitus Hallitus voi kuitenkin päättää asettaa vaalipiiriin enemmän ehdokkaita kuin piiriyhdistys on esittänyt. Kuitenkin vähintään 1/2 puolueen ehdokkaista vaalipiirissä on oltava piiriyhdistyksen esittämiä.
====15 § Ehdokkaiden asettaminen europarlamenttivaaleihin====
====18 § Ehdokkaiden nimeäminen jäsenäänestykseen====
Jokaisella puolueen henkilöjäsenellä on oikeus nimetä yksi ehdokas jäsenäänestykseen. Ehdokkaan nimeämisellä tulee lisäksi olla vähintään 20 henkilön kannatus. Kannattaja voi olla puolueen jäsen tai puolueen ulkopuolinen henkilö. Kannattajien täytyy kuitenkin olla äänioikeutettuja vaaleissa, joihin ehdokasta ollaan nimeämässä. Eduskuntavaaleissa kannattajan tulee olla äänioikeutettu siinä vaalipiirissä ja kunnallisvaaleissa siinä kunnassa, johon ehdokasta ollaan nimeämässä.
Jäsenäänestykseen ei saa nimetä henkilöä, joka ei ole valtiollisissa vaaleissa vaalikelpoinen, eikä henkilöä, joka ei ole antanut nimeämiseen kirjallista suostumustaan.
====20 § Vaalin toimittaminen====
Silloin kun täytettäviä paikkoja on vain yksi, äänestys toimitetaan kaksivaiheisella enemmistövaalitavalla. Jos ensimmäisellä kierroksella kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista hyväksytyistä äänistä, toimitetaan toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä.
Kun täytettäviä paikkoja on enemmän kuin yksi, käytetään suhteellista vaalitapaa.
Suhteellisten vaalien laskentatapana käytetään yhden äänen siirtovaaliäänitapaasiirtoäänivaalitapaa, jossa äänestäjä merkitsee ehdokkaansa äänestyslippuun suosituimmuusjärjestyksessä. Ehdokkaita voi merkitä yhden tai useamman, kuitenkin enintään neljä, mutta äänestäjällä on kuitenkin käytössään vain yksi ääni.
Äänet lasketaan seuraavasti:
*1. Kussakin äänestyslipussa ensimmäisenä oleva ehdokas saa yhden äänen.
*2. Äänikynnyksen ylittäneiltä ehdokkailta siirretään heidän saamansa ylijäämä-äänet äänestyslipussa toisena olleelle ehdokkaalle .*3. Kun Jos paikkoja on vielä täyttämättä, kun kaikki ylijäämä-äänet on jaettu, mutta paikkoja on vielä täyttämättä, karsitaan pois vähiten ääniä saanut ehdokas, jonka äänet siirretään äänestyslipussa seuraavana olevalle ehdokkaalle.
Äänikynnys lasketaan jakamalla annettujen äänien määrä jaossa olevien paikkojen määrällä(''Hare quota'').
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
576
muokkausta

Navigointivalikko