FRA-suojakeinoja

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 28. marraskuuta 2009 kello 21.09 – tehnyt Thihi (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Tällä wiki-sivulla listataan kategorioittain erilaisia ohjelmia ja keinoja, joilla Ruotsin FRA-lain aiheuttamaa uhkaa suomalaisten yksityisyyden suojalle pyritään kiertämään. ...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä wiki-sivulla listataan kategorioittain erilaisia ohjelmia ja keinoja, joilla Ruotsin FRA-lain aiheuttamaa uhkaa suomalaisten yksityisyyden suojalle pyritään kiertämään.

Webbisurffailun anonymisointi

http://www.torproject.org/

TOR ohjelma anonymisoi webbisurffauksesi kierrättämällä sen usean satunnaisen koneen kautta. Tämä takaa vahvan anonymiteetin, mutta haittapuolena on, että nettiselaus hidastuu. Muista myös, että viimeinen kone joka välittää surffauksesi internetin ja TOR verkon välillä voi olla kuka tahansa, joten älä lähetä TOR verkon kautta nettiin kryptaamattomana henkilökohtaisia tietoja.

http://trackmenot.org/

Track Me Not generoi satunnaisia verkkohakuja taustalla, ja tekee siten selaamisessi profiloinnin vaikeammaksi.

Sähköpostin kryptaus

http://getfiregpg.org/

Mahdollistaa sähköpostien kryptauksen GPG tekniikalla kun GMailia käytetään Firefoxin kanssa. Useimpiin muihin sähköpostiohjelmiin löytyy myös oma GPG plugin.

Pikaviestimien kryptaus

http://www.pidgin.im/

Pidgin pikaviestin sisältää Off The Record -pluginin jolla saa kryptattua keskustelut. Off The Record -plugin löytyy myös joillekin muille vapaille pikaviestimille, ja Pidgin tukee monta eri pikaviestinstandardia kuten MSN, Google Talk, AIM ja IRC.

http://www.skype.com/

Skype käyttää kryptattua protokollaa, mutta koska sen koodi ei ole avointa, ei voida varmistaa etteikö se sisällä takaovia esimerkiksi tiedustelupalveluille. Vielä ei kuitenkaan ole vuotanut mitään vedenpitävää todistusaineistoa siitä että Skypessä olisi takaovea. Käytä sitä jos luotat Skype yhtiöön.

Tiedostojen jakaminen

http://oneswarm.cs.washington.edu/

Tiedostojakoon tarkoitettu Oneswarm sisältää paitsi perinteisen Bittorrent clientin myös friend-to-friend protokollan jossa tiedostoja voi jakaa kryptatusti ja suhteellisen anonyymisti luotettujen ystävien kautta.

Lisätietoa FRA-laista