Ero sivun ”Discord” versioiden välillä

Kohteesta PiraattiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Botti on muuttanut puolueen palvelimelle)
(Piraatit Discordissa: cwchristerw)
 
(10 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Discord on etenkin pelaajien suosiossa oleva "Slack, johon on lisätty edistyneemmät roolit ja puhekanavat". Se korvaa Piraattien käytössä olleen Slackin IRC-gatewayn poistuessa.
+
Discord on etenkin pelaajien suosiossa oleva "Slack, johon on lisätty edistyneemmät roolit ja puhekanavat". Se korvasi Piraattien käytössä olleen [[Slack|Slackin]] IRC-gatewayn poistuttua.
  
== Toistinbotti D6 ==
+
== Toistinbotti ==
  
D6 on Discord-IRC https://github.com/reactiflux/discord-irc joka on pyörimässä puolueen toistinpalvelimella. Alla on lisäsäätöä, jota ei dokumentaatiossa mainittu vaan säädin itse saadakseni automaattisen käynnistyksen toimimaan itseäni tyydyttävästi.
+
MI1 on [https://github.com/42wim/matterbridge Matterbridge]-instanssi joka on pyörii puolueen toistinpalvelimella.
  
=== systemd ===
+
<small>D6 oli Discord-IRC https://github.com/reactiflux/discord-irc joka on pyörimässä puolueen toistinpalvelimella. Se potee lukuisista ongelmista, kuten [https://github.com/reactiflux/discord-irc/issues/326 lopettaa toistamisen itsekseen ja vaatii usein uudelleenkäynnistyksen].</small>
  
<pre>
+
== Piraatit Discordissa ==
[Unit]
 
Description=discord-irc
 
#After=network-online.target
 
  
[Service]
+
* https://piraattipuolue.fi/discord
ExecStart=/home/discord-irc/start
+
* https://im.piraattinuoret.fi/discord
Restart=on-failure
+
User=discord-irc
+
Halutessasi kanavasi Discordiin tai IRChen, ota yhteyttä [[user:Mikaela|Mikaelaan]] [[user:cwchristerw|cwchristerwhen]] tai [[user:AriMartti|AriMarttiin]] tai [[user:Peit|Peittiin]] ilmoittaen Discord-kanavasi IDn ja mieluiten myös webhookin;
  
[Install]
+
* Ota käyttöön [https://support.discordapp.com/hc/en-us/articles/206346498-Where-can-I-find-my-User-Server-Message-ID- Discordin Developer Mode], oikeaklikkaa kanavaa ja valitse "copy id".
WantedBy=default.target
+
* [https://support.discordapp.com/hc/en-us/articles/228383668-Intro-to-Webhooks Discordin webhook-ohje (kohtele salasanana ja lähetä vain yksityisviestissä)].
  
</pre>
+
== Discord-vinkkejä ==
  
=== start ===
+
* Näppäin-yhdistelmä CTRL + K sallii hyppäämisen mille tahansa "palvelimelle" ja (myös mutetetulle) kanavalle nopeasti.
 +
* Kanavia, jotka eivät kiinnosta sinua, saa piilotettua oikeaklikkaamalla (mobiilisti koskettamalla niitä pitkään) kanavapalkissa ja valitsemalla "mute". Tämän jälkeen "palvelinta" voi oikeaklikata (mobiililla koskettamalla pitkään) ja valita "Hide muted channels", jolloin kanavapalkki voi näyttää vähän siistimmältä ja helpommin hallittavalta.
 +
* Palvelinkohtaista nimimerkkiä voi muuttaa vasemmalla ylhäällä palvelimen nimen vieressä olevasta alaspäin osoittavasta nuolesta (tai mobiilisti samassa paikassa olevasta kolmesta pisteestä) ja valitsemalla "change nickname". Kätevää esimerkiksi oikean nimensä käyttämiseen piraatti-asioissa.
 +
*: Mikäli käytät samaa nimimerkkiä IRCssä ja Discordissa, Discord-bottimme näyttää IRC-käyttäjälläsi Discord-tunnuksesi profiilikuvan.
 +
* Erittäin kiinnostavalta kanavalta saat ilmoitukset kaikista viesteistä samasta nuolesta palvelimen nimen vierestä yläpalkissa vasemmalla ylhäällä ja valitsemalla "notification settings". Lisää erityiskohtelun kanavasi kohtaan "notification overrides".
 +
*: Mobiilisti tämä on hiukan eri paikassa. Avaa kanava, jonka ilmoitus-asetuksia haluat muokata, valitse oikeasta ylänurkasta kolme pistettä ja channel settings. Nyt näet tälle kanavalle samat asetukset.
  
<pre>
+
[[Luokka:Discord]] [[Luokka:Viestintä]] [[Luokka:Ohjeet]] [[Luokka:Pikaviestimet]]
#!/usr/bin/env bash
 
cd /home/discord-irc/discord-irc
 
npm start -- --config /home/discord-irc/config.json
 
</pre>
 

Nykyinen versio 18. joulukuuta 2019 kello 16.42

Discord on etenkin pelaajien suosiossa oleva "Slack, johon on lisätty edistyneemmät roolit ja puhekanavat". Se korvasi Piraattien käytössä olleen Slackin IRC-gatewayn poistuttua.

Toistinbotti

MI1 on Matterbridge-instanssi joka on pyörii puolueen toistinpalvelimella.

D6 oli Discord-IRC https://github.com/reactiflux/discord-irc joka on pyörimässä puolueen toistinpalvelimella. Se potee lukuisista ongelmista, kuten lopettaa toistamisen itsekseen ja vaatii usein uudelleenkäynnistyksen.

Piraatit Discordissa

Halutessasi kanavasi Discordiin tai IRChen, ota yhteyttä Mikaelaan cwchristerwhen tai AriMarttiin tai Peittiin ilmoittaen Discord-kanavasi IDn ja mieluiten myös webhookin;

Discord-vinkkejä

  • Näppäin-yhdistelmä CTRL + K sallii hyppäämisen mille tahansa "palvelimelle" ja (myös mutetetulle) kanavalle nopeasti.
  • Kanavia, jotka eivät kiinnosta sinua, saa piilotettua oikeaklikkaamalla (mobiilisti koskettamalla niitä pitkään) kanavapalkissa ja valitsemalla "mute". Tämän jälkeen "palvelinta" voi oikeaklikata (mobiililla koskettamalla pitkään) ja valita "Hide muted channels", jolloin kanavapalkki voi näyttää vähän siistimmältä ja helpommin hallittavalta.
  • Palvelinkohtaista nimimerkkiä voi muuttaa vasemmalla ylhäällä palvelimen nimen vieressä olevasta alaspäin osoittavasta nuolesta (tai mobiilisti samassa paikassa olevasta kolmesta pisteestä) ja valitsemalla "change nickname". Kätevää esimerkiksi oikean nimensä käyttämiseen piraatti-asioissa.
    Mikäli käytät samaa nimimerkkiä IRCssä ja Discordissa, Discord-bottimme näyttää IRC-käyttäjälläsi Discord-tunnuksesi profiilikuvan.
  • Erittäin kiinnostavalta kanavalta saat ilmoitukset kaikista viesteistä samasta nuolesta palvelimen nimen vierestä yläpalkissa vasemmalla ylhäällä ja valitsemalla "notification settings". Lisää erityiskohtelun kanavasi kohtaan "notification overrides".
    Mobiilisti tämä on hiukan eri paikassa. Avaa kanava, jonka ilmoitus-asetuksia haluat muokata, valitse oikeasta ylänurkasta kolme pistettä ja channel settings. Nyt näet tälle kanavalle samat asetukset.