ACTA

Kohteesta PiraattiWiki
Versio hetkellä 3. syyskuuta 2008 kello 10.37 – tehnyt Matti Hiltunen (keskustelu | muokkaukset) (Valmisteluprosessi)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on ACTA-tekijänoikeussopimukseen liittyvä suunnittelusivu, johon kerätään avainpointteja tulevaa kannanottoa, flyereita jne. varten. Sivua ei ole tarkoitettu sellaisenaan julkaistavaksi dokumentiksi, vaan enemmänkin tärkeimpiä kysymyksiä avaavaksi käsitekartaksi.

Olennaisinta

Valmisteluprosessi

  • "Eduskunta haluaa päättää rikosoikeudelliset seuraamukset eli rangaistusasteikot ja -tyypit, mutta itse substanssiin eli mikä olisi kiellettyä tai sallittua se ei ota mitään kantaa." -EFFI
    • Tällä Eduskunta haluaa pestä kätensä koko asiasta, aivan kuten se teki Lex Karpelan yhteydessä. Päättäjämme haluavat uskotella meille, että EU-jäsenyys automaattisesti pakottaa suomalaiset nöyrästi hyväksymään jokaisen älyttömyyden jonka unionin byrokratia sylkee sisuksistaan. Maailmanlaajuisena kansanliikkeenä Piraattipuolue tiedostaa kansainvälisen yhteistyön tärkeyden ja koska me suomalaiset olemme Euroopan unionin jäseniä, meillä on oikeus ja velvollisuus vaatia union toimivan kansanvaltaisesti ja oikeudenmukaisesti.
  • Suomessa tekijänoikeusasioita valmistelee tekijänoikeustoimikunta, jonka ulkopuolelle on jätetty esimerkiksi Internet-palveluntarjoajat, ohjelmistoteollisuus, kirjastot, arkistot, museot ja tavalliset kansalaiset.

Sisältö

Mitä itse sopimus sisältää ja mitkä sen vaikutukset ovat

Linkkejä