Loki104
"Lukijat tai katsojat ovat täysin oikeassa kieltäytyessään maksamasta verkkosisällöstä. Suurin osa siitä on tylsää copy-paste journalismia, joka on tuupattu ulos mahdollisimman nopeasti. "
Pekka Pekkala, kolumnisti, hs.fi, 14. maaliskuuta
"Nykyisten pienpuolueiden suurimmat mahdollisuudet ovatkin nukkuvissa. Piraatit varmasti vetoavat vaihtoehtona etenkin parikymppisiin, joille netti ja siellä toimiminen on tuttua ja jotka muuten jättäisivät äänestämättä kokonaan."
Ilkka Partanen, kokoomus, uusisuomi.fi, 6. kesäkuuta
"Musiikin ja leffojen laittoman jakamisen estävät tekniikat estävät ehkä Mikko Alatalon kuuntelijoita, mutta muuten peli on kirjaimellisesti menetetty. Firmat eivät voi kuin hoitaa sairautta haastamalla oikeuteen megajakelijoita, kuten suomalaiselle Finreactorille kuusi vuotta sitten kävi. Tekijänoikeusrikkomuksista maksettiin korkeimmillaan 5000 euroa per nokka. Samalla hinnalla saisi kymmenisen pahoinpitelyä, mutta suosittelen kuitenkin warettamista."
Del Aholainen, city.fi, 19. toukokuuta
"Korkein oikeus on melkoisesti poikennut laista jossa puhutaan kohtuullisesta hyvitysmaksusta ja on luomassa doktriinia jossa kohtuulliset hyvitysmaksut ovat nyt siis 'tuntuvat hyvitykset'."
Herkko Hietanen, asianajaja, turre.com, 30. kesäkuuta
LANKKU:
“Korkeimman oikeuden ratkaisu vahvistaa lopullisesti sen tärkeän periaatteen, että piraattipalvelun ylläpitäjät ovat sekä rikosoikeudellisessa että korvausvastuussa kaikesta palvelua hyväksikäyttäen tapahtuneesta luvattomasta jakelusta.”
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen, hs.fi, 30. kesäkuuta
Toiminnanjohtaja Kotilainen esittää jälleen lausahduksen, jota ei voi nettiuskottavasti kuin kutsua trollaamiseksi. Finreactor-tapauksen yhteydessä koettu oikeusmurha ei ole minkään asteinen lopullinen vahvistus asioille, vaan ainoastaan hetkellinen asiaintila. Piraattipuolueen tavoitteiden noustessa osaksi poliittista keskustelua muuttuvat asenteet ja säädökset tiedostonjaon suhteen varmasti suuresti lähivuosina.