Tapahtumien lisääminen kalenteriin

PiraattiWikistä
Versio hetkellä 1. huhtikuuta 2010 kello 15.13 – tehnyt Puuhkaja (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tulostettavaa versiota ei enää tueta ja siinä voi olla renderöintivirheitä. Päivitä selaimesi kirjanmerkit ja käytä selaimen tavallista tulostustoimintoa sen sijaan.

Piraattipuolueen ja Piraattinuorten paikallistoiminnan määrä kasvaa. Jokaisesta tapaamisesta ja tapahtumasta on syytä ilmoittaa puolueen kalenterissa. Tunnuksia kalenteriin jaetaan kaikille niitä tarvitseville (kysele asiasta vaikkapa IRC:ssä kanavalla #toiminta (PirateNet). Koska tunnuksia on monilla ihmisillä, tapahtumien merkitsemisessä kalenteriin on syytä noudattaa yhtenäistä käytäntöä.

Huomioon otettavaa:

  • Kalenterimerkinnän otsikosta on käytävä ilmi tapahtumapaikka (kunta/kaupunki tai IRC).
  • Paikallistapaamisen kalenterimerkinnän otsikko on muodossa "Piraatti(nuort)en tapaaminen X:ssä", jossa X on tapahtuman paikkakunta.
  • Tapahtuman lisätietoihin merkitään tapahtuman kuvaus, tapahtuman tarkka osoite ja jonkun paikallisen piraatin yhteystiedot lisäkyselyitä varten.
  • Jos kyse on tapahtumasta, jossa piraateilla ei ole virallista läsnäoloa (kuten seminaari tms., jossa ei ole ketään piraattia pitämässä esitelmää, tai tapahtuma, jossa piraateilla ei ole ständiä), tämä on mainittava tapahtuman lisätiedoissa (esim. "Piraateilla ei ole virallista läsnäoloa tapahtumassa.").
  • Vältä käyttämästä sanaa "miitti" tapahtuman otsikossa, koska se ei ole sujuvaa suomea. On syytä yleisestikin välttää puhekielisiä ilmaisuja, koska kaikki eivät ymmärrä niitä ja ne merkitsevät eri ihmisille eri asioita. (Esimerkiksi suuriin ikäluokkiin kuuluvat käyttäisivät "miitin" sijaan sanaa "treffit" puhuessaan yleisestä tapaamisesta. Tämä puolestaan hämmentäisi nuoria ikäluokkia, jotka ovat tottuneet käyttämään "treffejä" kapeammassa, romanttisessa merkityksessä.)
  • Muista merkitä jokainen tapahtuma kalenteriin mahdollisimman ajoissa! Tapahtumasta kirjoittaminen keskustelupalstan paikallistoiminta-alueelle on myös hyödyllistä. Isommista tapahtumista voi tehdä wiki-sivun, josta löytyy lisätietoa. Tapahtumia voi välillä mainostaa myös blogissa, joskaan se ei ole suositeltavaa aivan jokaisen tapahtuman kohdalla.