Ero sivun ”Pekka Piraatti” versioiden välillä
pEi muokkausyhteenvetoa |
|||
Rivi 100: | Rivi 100: | ||
* Mitä allekirjoittaminen merkitsee? (toinen linkki) | * Mitä allekirjoittaminen merkitsee? (toinen linkki) | ||
[[Luokka: | [[Luokka:Luonnokset]] |
Versio 4. lokakuuta 2014 kello 16.16
Pekka Piraatti tarvitsee taustakertomuksen. Kertomus selventää, miksi Pekka Piraatti täyttää kannattajakortin. Lyhyt ja ytimekäs on ideaali, ja siihen voi pyrkiä paitsi aikaisempia ehdotuksia muokkaamalla, myös oman kertomuksen laatimalla.
Piraattikertomuksen alla/päällä/vieressä/yhteydessä olisi hyvä kertoa myös lyhyesti, linkeillä kenties jatkettuna, mitä kannattajakortin kirjoittaminen tarkoittaa, mihin se menee ja mitä sillä tehdään - kuten myös, mistä niitä saa!
Asgardin versio (10.11.2008)
Pekka Piraatti on ihan tavallinen 18-vuotias poika. Hänen isänsä on duunari, joka ei paljon tietotekniikan päälle ymmärrä, mutta pitää omaa blogiaan, jossa kritisoi suomalaista yhteiskuntaa. Hänellä on 10-vuotias pikkuveli, joka on myös aikamoinen tekniikkahirmu isään verrattuna.
Pekan maailmassa Piraattipuoluetta ei ole. Rahassa kahlaavat mediayhtiöt syyttävät nettipiraatteja artistien huonoista tuloista ja valvontayhteiskunta onkin vedetty äärimmilleen. Sananvapautta on kavennettu ja niinpä eräs päivä Pekan isä saikin huomata, että hänen suomalaista yhteiskuntaa kritisoiva nettisivu onkin sensuroitu lapsipornon nimissä. Harmillista tilanteessa on se, että Pekan isän nimi on tahrattu ilman, että valtio olisi siitä vastuussa. Edes korjausta tilanteeseen on turha odottaa.
Pekan 10-vuotias pikkuveli kopioi joka päivä kavereiltaan kännykällä koulussa musiikkia ja pelejä, jotka päätyvät loppujen lopuksi myös Pekan ylläpitämän mediakeskuksen, josta kukin perheenjäsen voi niitä käyttää ja josta myös tv-sarjat, elokuvat ja muut tulevat tv-ruudulle olohuoneeseen. Jatkuva riski on kuitenkin saada tekijänoikeusmafialta uhkailukirje, jonka mukaan tulee maksaa 3000 euroa tai joutuu oikeuteen ja tiedot osoittavat Pekan verkkotulostimen osoitteeseen. Pekan isällä ei ole oikein muuta vaihtoehtoa, kuin maksaa tulostimensa latailuista (jotka eivät edes ole mahdollisia), sillä oikeudessa häviäminen tulee vielä kalliimmaksi ja laki on niin mätä, ettei voittomahdollisuuksia juuri ole. Huvittavaa tilanteessa on se, että myös Pekan mummo, Pirkko Piraatti, joka osaa juuri ja juuri käyttää nettiselainta, on saanut samanlaisen lapun. Eipä hänenkään auta kuin maksaa, sillä pitäviä todisteita ei näissä asioissa vaadita. Poliisi- ja tuomioistuinvaltuudet saaneen yrityksen "tutkimukset" riittävät.
Kansa on toki laajemminkin muun muassa näitä systeemeitä vastaan, mutta turha se on enää pinnistellä, kun paskat on jo housuissa. Yhteistä ääntä on turha yrittää saada kuuluviin, sillä sensuuri kyllä huolehtii riittävästi kommunikoinnin vaikeuttamisesta suurten ihmismäärien välillä. Pekan ei auta kuin odottaa, että tulevaisuudessa Pekka pääsee käyttämään aikakonetta, jolla palata menneisyyteen ja perustaa Piraattipuolue, jotta pahin ei koskaan pääse toteutumaan.
Sarjuvan jatkotyöstöä kaipaava kertomus (10.11.2008)
Miksi Pekka Piraatti täyttää lappua käsissään? Miksei, sillä hän täyttää Piraattipuolue ry:n kannattajakorttia, yhdistyshän ajaa hänelle tärkeiden asioiden turvaamista.
Mitäkö Pekalle tärkeää Piraattipuolue puolustaa? Ahkerana musiikin harrastajana Pekka bloggaa mielipiteensä musiikista jota kuulee milloin mistäkin. Toisinaan haukkuja saavat suuren levy-yhtiön uudet artistit, joista Pekka kirjoittaa mm. seuraavaa: "satojen tuhansien taalojen perseenheilutusvideo saattaa pelastaa tämänkin blondin ansaitsemaltaan unohdukselta, sillä juuri perästä kuuluu tämän teoksen tulleen." , toisinaan kehuja saavat lyriikat jossa elämä on rosoisempaa. Pekka kirjoittaa kaikesta siitäkin huolimatta, että välillä miettii, josko jossain maassa jossa eletään yhden kirjan mukaan olisi tuokin teksti sensuroitu. Pekka näkee Piraattipuolueen yhtenä sananvapauden puolustajista. (sananvapauslinkkiä jonnekin)
Musiikin tekijänä Pekka P. ei voi ymmärtää joidenkin ihmisten aikomusta kieltää vertaisverkot. Mikä olisi parempi tapa levittää omatekoista musiikkia mahdollisimman laajalle yleisölle? Kaverienkin suosittelemat artistit ja niiden kappaleet olisi parempi ensin tarkistaa ettei tue huonoa musiikkia vaan rahallisesti vain oikeasti mielenkiintoisen musiikin tekoa. (ei-kaupallisen kopioinnin linkkiä)
Piraattien perhe on ollut monessa myrskyssä eri vaivojen kanssa mutta pillereillä on hoidettu niin heikkoa sydäntä, sekavaa päätä kuin huonoja geenejäkin. Aikaisemmin sairaalloinen Pekkakin saatiin lääkkeillä kuntoon ja hän elää nyt normaalia elämää. Kuitenkin, patenttijärjestelmä luo keinotekoisen monopolin joka vie varoja muusta terveydenhuollosta Suomessakin, puhumattakaan köyhemmistä maista, joiden patenttilääkkeiden korkeammat kustannukset estävät hoidon massoilta. (lääkepatenttilinkkiä)
Mitolin versio piraattikertomuksesta (10.11.2008)
Tämä tässä on Pekka Piraatti. Hänellä on kädessään Piraattipuoleen kannattajakortti, jota hän juuri täyttää - eikä syyttä.
Piraattipuolue tahtoo turvata monia Pekan elämässä esiintyviä asioita.
Pekka on musiikin harrastaja ja hän on perustanut kavereiden kanssa bändin. Bändin nettisivuilta löytyy muun muassa musiikkiblogi, jossa Pekka ja bänditoverit kirjoittavat sekä keikoistaan, että muiden orkestereiden musiikista. Silloin tällöin kritiikki voi olla korvia huumaavaa, mutta koska mielipiteet ovat Suomessa sallittuja, he jatkavat mielellään kirjoittamista. Miksi joku yrittää rajoittaa tätä vapautta? [ linkki sananvapauskirjoitukseen ]
Pekan bändille, kuten mille tahansa vähemmän tunnetulle taiteilijalle, on tärkeää saada tuotoksensa kuuluviin. Tämän toteuttamiseksi helppo ja halpa keino on vertaisverkkojen käyttö. Vertaisverkkojen kautta Pekka voi myös tutustua muihin artisteihin, joka taas on hyväksi ennen kuin juoksee kauppaan tuhlaamaan vähät viikkorahansa albumiin jonka kuuntelee kerran ja huomaa, ettei pidäkään siitä. Miksi siis joku kieltäisi vertaisverkkojen käytön? [ linkki ei-kaupallisen kopioinnin kirjoitukseen ]
Pekan sisar tykkää piirtää kovasti Aku Ankkaa. Silloin tällöin Pekka on tullut miettineeksi, missä menevät fanitaiteen lailliset rajat. Entä jos jonain päivänä sisko leimataankin rikolliseksi? [ linkki fanitaiteesta kertovaan kirjoitukseen ]
Sarjuvan lääkepatenttijuttu kertookin jo kaiken, mitä itse olisin aiheesta sanonut.
Täydennystarve
- mp3-soitin
- kirjat
- sanomalehdet
-
Versio 2.12.2008
Minimalistinen. Pari mielikuvaa, hieman faktaa. Tekstiä vain otsikossa sekä muutaman kuvasta leikatun yksityiskohdan ohessa kuvan alla. Mahdollinen taustakertomus linkin takana.
Otsikko
Pekka Piraatti sanoo: Allekirjoita kannattajakortti
Kuvatekstit
Lyhyitä tekstejä, max kaksi lausetta. linkit lisätietoihin.
Kitaralaukku
[lyhyesti jotain siitä, että Pekka toivoo voivansa saada musiikkia suuren yleisön tietoisuuteen eikä näe piraattipuolueen tavoitteita uhkana mahdolliselle ansaitsemiselleen tulevaisuudessa]
Tietokone
Yksityisyydensuojaa ja sananvapautta vastaan hyökätään piratismin vastaisen sodan varjolla. Piraattipuolueelle perustavat kansalaisoikeudet eivät ole kauppatavaraa.
Kuva seinällä
Missä kulkevat fanitaiteen lailliset rajat? Piraattipuolue pyrkii tukemaan arvokasta nuorisokulttuuria poistamalla joitain uusiokäyttöön liittyviä kieltoja sekä keventämällä tekijänoikeusmaksujen taakkaa.
Lääkeputeli
Lääkepatenttijärjestelmä luo keinotekoisen monopolin, joka vie varoja muusta terveydenhuollosta Suomessakin. Köyhemmissä maissa patenttilääkkeiden korkeammat kustannukset estävät hoidon massoilta.
Korvalaput
Kaksi kolmesta nuoresta lataa netistä luvattomia tiedostoja. Kyseessä on vääjäämättä yleistyvä kulttuurillinen ilmiö, jota vastaan taistelemisella vain heikennetään kansalaisten luottamusta lainsäädäntöön sekä rampautetaan tietoyhteiskuntaa.
jokin muu?
Kannattajakortti
Kaksi linkkiä:
- Allekirjoita kannattajakortti (linkki) (mahdollisesti suuri, houkutteleva nappi)
- Mitä allekirjoittaminen merkitsee? (toinen linkki)