Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje kuukausipiraatti1/2010

20 tavua lisätty, 25. tammikuuta 2010 kello 17.08
ei muokkausyhteenvetoa
Purje valitsi tammikuun piraatiksi puoluehallitukseen kuuluvan kirjailijan tämän aktiivisen piraattityön ansiosta.
Kuukauden piraatti: Kaj Sotala
Mistä sait ensimmäisen sysäyksen tulla mukaan piraattitoimintaan?---
Kuka: Kaj Sotala Mikä: Piraattipuolueen tiedottaja Missä: Helsinki, IRC, ... Järjestöt: Piraattipuolue, ... --- Mistä sait ensimmäisen sysäyksen osallistua piraattitoimintaan? Lex Karpelan säätämisen aikoihin päädyin mukaan sitä vastustavaan toimintaan ja masinointiliikkeeseen. Silloin en En vielä vastustanut nykyistä tekijänoikeusjärjestelmää itsessään. Sysäys tähän tuli, kun joku linkkasi minulle Against Intellectual Monopoly -kirjan, joka argumentoi tekijänoikeutta vastaan taloustieteellisin perusteluin. Siitä se lähti.
Mikä koskettaa sinua eniten piraattiliikkeessä?
Se, miten älytöntä tuhlausta olisi, jos tiedostonjakaminen jonkin maagisen tempun kautta tosiaan saataisiin kitkettyä. Olemme päässeet tilanteeseen, jossa ihmisten kulttuurillista sivistystä rajoittaa enemmän aika kuin raha. Menestyville tässä ei toki ole mitään uutta, mutta tiedostonjaon avulla se on saatu laajennettua kaikkiin vähätuloisiinkoskee myös kaikkiavähätuloisia. Puhumattakaan siitä, miten Lisäksi se pakottaa kaupalliset tahot tarjoamaan laadukkaampia palveluitalaadukkaampaa palvelua.
Jaat edellistä kirjaasi ilmaiseksi verkossa, oliko vaikea saada kustantajaa suostumaan tähän?
Ei lainkaan. Laitoin kustannustoimittajalleni viestin, jossa kerroin pitkällisesti nettilevityksestä ja siitä, miten uraauurtavaa se olisi. Vastaus oli lyhyt, "nettilevitys on optio, vaikka onhan tuota ennenkin tehty". Toimittaja oli itsekin julkaissut joitakin teoksiaan ilmaislevityksessä.
Uskotko tämän vaikuttaneen teoksesi menekkiin?
En ole kysellyt myyntilukuja, mutta uskoisin uskon pientä positiivista vaikutusta olleen. Ilman verkkolevitystä kukaan ei olisi tuntenut tuntisi teosta. Nyt olen Olen saanut kommenttia palautetta sen ladanneilta ihmisiltä, joiden käsiin teos on verkon kautta päätynyt. Ehkä joku osa heistä päätyi sen jopa ostamaankirjan.
Olet kirjoittamassa uutta kirjaa, kertoisitko hiukan sen aiheesta?
Kirja käsittelee tekijänoikeuksia piraattinäkökulmasta. Olen huomannut, että tämän Tämän selittäminen ihmisille lyhyissä tai edes vähän pidemmissä kirjoituksissa on erittäin hankalaa. Oleellisia seikkoja on vain liikaa, joten niiden esittämiseen tarvitaan kokonainen kirja. Tarkoituksena on käsitellä Teos käsittelee perusteellisesti sekä epäkaupallista kopiointia että kaupallista tekijänoikeutta.
Aiotko asettua puolueen ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa? Miksi?
Pitäähän sitä tehdä parhaansa asian ajamiseksi. Olen ollut yksi näkyvimpiä puolueen jäseniä tähän asti. Koen , että minulla on suoranainen velvollisuus käyttää tätä hyväkseni asettumalla ehdolle.
777
muokkausta

Navigointivalikko