Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Purje kuukausipiraatti1/2010

24 tavua lisätty, 25. tammikuuta 2010 kello 13.40
ei muokkausyhteenvetoa
-Mistä sait ensimmäisen sysäyksen tulla mukaan piraattitoimintaan?
<br>- Lex Karpelan säätämisen aikoihin päädyin mukaan sitä vastustavaan toimintaan ja masinointiliikkeeseen. Silloin en kuitenkaan vielä vastustanut nykyistä tekijänoikeusjärjestelmää itsessään. Sysäys siihen tuli, kun joku #masinointi-irkkikanavalla heitti linkin Against Intellectual Monopoly-kirjaan, joka argumentoi tekijänoikeutta vastaan taloustieteellisin perusteluin. Siitä se lähti.
-Mikä koskettaa sinua eniten piraattiliikkeessä?
<br>- Se, miten älytöntä tuhlausta olisi jos luvaton tiedostonjakaminen jonkin maagisen tempun kautta tosiaan saataisiin kitkettyä. Olemme päässeet tilanteeseen, jossa aika rajoittaa ihmisten kulttuurinkulutusta enemmän kuin raha. Menestyville ja työssäkäyville tässä ei toki ole mitään uutta, mutta nyt se on saatu laajennettua niin teineihin kuin työttömiin ja eläkeläisiinkin. Puhumattakaan siitä, miten se pakottaa kaupalliset tahot tarjoamaan laadukkaampia palveluita.
-Jaat edellistä kirjaasi ilmaiseksi verkossa, oliko vaikea saada kustantajaa suostumaan tähän?
<br>- Ei lainkaan. Laitoin kustannustoimittajalleni hieman viestin, jossa kertoilin pitkällisesti nettilevityksestä ja siitä, miten uraauurtavaa se olisi. Vastaus oli lyhyt, "nettilevitys on optio, vaikka onhan tuota ennenkin tehty" ja linkki artikkeliin jossa kerrottiin miehen itsensä julkaisseen joitakin teoksiaan ilmaislevitykseen. :)
-Uskotko tämän vaikuttaneen teoksesi menekkiin?
<br>- En ole vielä kysellyt myyntilukuja, mutta uskoisin ainakin lievää positiivista vaikutusta olleen. Ilman verkkolevitystä kukaan ei olisi tuntenut teosta. Nyt olen saanut ainakin irkkiprivaa ja kommenttia muutamalta ihmiseltä joiden käsiin teos oli jotakin kautta päässyt. Ehkä joku heistä päätyi sen jopa ostamaan.
-Olet kirjoittamassa uutta kirjaa, kertoisitko hiukan sen aiheesta?
<br>- Kirja käsittelee tekijänoikeuksia piraattinäkökulmasta. Olen huomannut, että sen näkökulman myyminen ihmisille lyhyissä tai edes vähän pidemmissä kirjoituksissa on varsin hankalaa. Oleellisia pointteja ja käsiteltäviä seikkoja on vain liikaa, joten tarvitaan kokonainen kirja. Tarkoituksena on käsitellä perusteellisesti sekä epäkaupallista kopiointia että kaupallista tekijänoikeutta.
-Aiotko asettua puolueen ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa? Miksi?
<br>- Pitäähän sitä parhaansa tehdä asian ajamiseksi. Olen ollut yksi näkyvimpiä puolueen jäseniä tähän asti. Koen että minulla on suoranainen velvollisuuskin käyttää sitä näkyvyyttä hyväkseni asettumalla ehdolle.
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
221
muokkausta

Navigointivalikko