Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC

180 tavua lisätty, 19. kesäkuuta 2019 kello 14.09
Pientä päivitystä
}}
[http://fi.wikipedia.org/wiki/Irc IRC:n] avulla voi keskustella netissä reaaliaikaisesti. Se on chat-palvelu, jota kuitenkin yleensä käytetään erikseen hankittavalla tietokoneohjelmistolla. Piraattipuolueella on noin 250 120 käyttäjän erittäin aktiivinen IRC-kanava.
Maantieteelliset erot sivuuttavasta IRC:stä on muodostunut piraattien tärkein sähköisen yhdessäolon väline. IRC:iin voit tulla vaikkapa [https://hexchat.github.io/ HexChat]-, [https://weechat.org/ WeeChat], [http://www.irssi.org/ Irssi]- tai [http://www.mirc.com/ Mirc]-ohjelmistolla tai selaimellasi [https://kiwiircwebchat.com/client/ircpirateirc.piraattipuolue.fi:+6697net?nick=Vieras?#piraatit WebIRC:n] kautta. Voit valita kanavan, jolle haluat ensimmäisenä yhdistää, kirjoittamalla tekstikenttään #kanavannimi. Tämän jälkeen pääset muille kanaville kirjoittamalla avautuneen chat-ikkunan tekstikenttään: /join #kanavannimi.
Useimpien maiden [httphttps://wiki.pp-internationalpirateirc.net/IRC parties.html Piraattipuolueet on tavoitettavissa] saman IRC-palvelimen verkon kautta, mikä auttaa tiedonhaussa ja kansainvälisessä koordinoinnissa.
==Piraatit IRC:ssä==
Piraattipuolueella on käytössään oma IRC-palvelin, jonka kautta pääsee PirateIRC-IRC-verkkoon. Samassa IRC-verkossa on myös muiden maiden piraattipuolueiden jäseniä ja kanavia, joten muistathan huomioida, että kaikilla kanavilla ei kielenä välttämättä toimi suomi.
===Toimiva IRC-kokemus===
Aktiiville on tärkeää se, ettei käytyä keskustelua huku IRC-ohjelmiston ollessa pois päältä. Tämä onnistuu käyttäen BNC-yhteyttä (aktiivit saa pyynnöstä puolueen verkkovastaavalta tai kanavalta #verkkopalvelut) , Tmuxia tai Screeniä. Näistä lisää [[Irc-ohje]]essa. Osa puolueen IRC-kanavista on tavoitettavissa myös [[Discord]] ja [[Telegram]] -palveluiden kautta. Kaikki kanavat ovat saavutettavissa myös [[Matrix]]in ja [[XMPP]]n kautta.
====Lyhyt keskusteluohje====
'''Muuta:''' Älä käytä avointa välityspalvelinta (normaalit proxyt ok).
 
'''Tor (SASL):''' <code>tll4bxf546kzf6iv4n2m4pbbjnifrfewe3kcritva2tuuuiowygx2cqd.onion</code>
====Muita palvelimia====
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
349
muokkausta

Navigointivalikko