Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Someohje

37 tavua lisätty, 5. marraskuuta 2016 kello 07.40
p
ei muokkausyhteenvetoa
=Ohje laadukkaaseen someviestintäänsome-viestintään=
Tämä ohje on tarkoitettu ohjenuoraksi hyvään someviestintään some-viestintään kaikille puolueen toiminnassa mukana oleville. Vinkkejä agendaamme sopivista, mielenkiintoisista uutisista voit antaa [[IRC]]issä kanavalla #mediaseuranta.
==Yleiset ohjeet someviestintäänsome-viestintään==
'''Some on imagonrakennusalusta'''
*Älä julkaise puolueohjelman vastaista sisältöä. Jos asiasta on epäselvyyttä, ota aihe keskusteluun ensin sopivassa, suppeammassa Facebook -ryhmässä.
*Älä julkaise linkkiä tarkistamatta sen sisältöä ja muista aina tarkistaa sisällön päivämäärä.
*Kilpailevien puolueiden ja poliittikkojen tuottaman sisällön jakaminen on mainontaa myös heille. Julkaise somessa vain perustellusti (edistää Piraattipuolueen piraattipuolueen tavoitteiden toteutumista) ja vasta syvällisen harkinnan jälkeen.
*Jos toinen ei ansaitse kohteliaisuutta, on parempi olla sanomatta mitään.
==SomemarkkinointiSome-markkinointi==
*Facebookissa voit ostaa mainostilaa postauksillesi. Huomioi, että postauksia joiden kuvissa on yli viidennes tekstiä, ei hyväksytä. Tämä [https://tabsite.com/blog/wp-content/uploads/2013/10/1200x627-page-post-link-ad.png kaavio] auttaa mainosten luomistyössä.
*Zuckerberg haluaa rahastaa rajoittamalla fbFacebook-tapahtumien näkyvyyttä. Parhaiten näkyvyyttä saat tapahtumallesi sitten, että luot seinäpäivityksen tapahtuman mainoskuvalla, johon lisäät saatetekstin (tapahtumakuvaus: Milloin, missä ja miksi) sekä linkin fbFacebook-tapahtumaan.
=#Mediaseuranta -kanavan ohjeet=
IRCin #mediaseuranta-kanava on perustettu puolueen olennaisten viestintätoimintojen joukkoistettua tuottamista varten. Kanavalla tuodaan esiin puoluetta ja puolueen agendaa koskeva internet-sisältö, sekä tuotetaan ja kehitetään puolueen someviestintää.
==Toiminnot==
Mediaseuranta -kanavan toiminta keskittyy viestinnän seuraamiseen (''mediaseuranta'') ja viestinnän tuottamiseen (''someviestintäsome-viestintä''). Toiminta tapahtuu vapaasti selkeällä, hyväntahtoisella ja tavoitehakuisella viestinnällä. Kontribuoijaksi viestintään voi osallistua kuka tahansa vapaasti, julkaisuoikeudelliset vastaavat toiminnan kriteerien täyttämisestä. Toimintaa opastaa, hallinnoi ja valvoo somevastaavasome-vastaava(t).
'''Nopea osallistumisohje'''
*Päivittäin tulisi tarkistaa http://ampparit.fi -palvelun hakukentän (hae 'Piraatpiraat') avulla, onko puolueen nimeä puoluetta tsi piraatteja mainittu missään uutisessa. Jos puoluetta koskevaa uutista ei ole tuotu kanavalla esille, jaa linkki.*Katso onko osoitteeseen http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogihakemisto?etunimi=&sukunimi=&kunta=All&puolue=Piraattipuolue&aihe=All&vaalipiiri=All tullut uusia blogauksia. Linkin pitäisi johtaa valmiiksi Piraattipuolueen piraattipuolueen Uusi Suomi-blogeihin. Jos blogausta ei ole tuotu kanavalla esille, jaa linkki.
*Jaa myös linkit Piraattipuolueen puolueohjelmaa tukevaan, siihen liittyvään tai muutoin agendaamme lähellä olevaan sisältöön johon satut törmäämään jossain internetin ihmeellisessä maailmassa.
**Osa näistä kannattaa viedä laajemmin piraattiaktiivien tietoisuuteen. Sopivia kanavia on useita, mm. vaaleihin tai muuhun toimintaan liittyvät, avoimet tai suljetut fbFacebook-ryhmät.
===Someviestintä Some-viestintä kanavalla===
Piraattipuolueen keskeisimmät ulospäin suuntautautuvat viestintävälineet ovat [http://fb.com/Piraattipuolue Facebook -sivu] ja [http://twitter.com/piraattipuolue Twitter -tili]. Someviestintä Some-viestintä keskittyy laadukkaan somesisällön some-sisällön laatimiseen ja sisällöntuotannon ohjaamiseen. Kanava sopii erityisesti someviestintätaidon some-viestintätaidon kehittämisestä kiinnostuneille, sekä henkilöille, jotka haluavat sitoutua puolueen imagon edistämiseen. Julkaisuoikeudellisten tehtävä on . Somevastaava Some-vastaava ohjaa viestinnän rytmiä ja hallinnoi julkaisuoikeuksia.
'''Yleistä tietoa Facebookista'''
'''SomevastaavaSome-vastaava'''
* Pyrkii edistämään sisällön monipuolisuutta sekä tarkoituksenmukaisuutta.
* Hallinnoi käyttöoikeuksia.
* Opastaa kaikkia toimintaan osallistuvia, moderoi kanavaa.
[[Luokka:Ohjeet]]
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
3 973
muokkausta

Navigointivalikko