Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

IRC

5 tavua lisätty, 25. maaliskuuta 2016 kello 04.56
ei muokkausyhteenvetoa
| otsikko = Onko IRC uusi tuttavuus?
| teksti = Tutustu [[Irc-ohje]]eseen!
| teksti = Vaihtoehtona [[Slack]]!
}}
[http://fi.wikipedia.org/wiki/Irc IRC:n] avulla voi keskustella netissä reaaliaikaisesti. Se on chat-palvelu, jota kuitenkin yleensä käytetään erikseen hankittavalla tietokoneohjelmistolla. Piraattipuolueella on noin 250 käyttäjän erittäin aktiivinen IRC-kanava.
Maantieteelliset erot sivuuttavasta IRC:stä on muodostunut piraattien tärkein sähköisen yhdessäolon väline. IRC:iin voit tulla vaikkapa [https://hexchat.github.io/ HexChat-], [http://www.irssi.org/ Irssi-] tai [http://www.mirc.com/ Mirc]-ohjelmistolla tai selaimellasi [https://kiwiirc.com/client/irc.pirateirc.net:+6697?nick=Vieras?#piraattipuolue WebIRC:n] kautta. Voit valita kanavan, jolle haluat ensimmäisenä yhdistää, kirjoittamalla tekstikenttään #kanavannimi. Tämän jälkeen pääset muille kanaville kirjoittamalla avautuneen chat-ikkunan tekstikenttään: /join #kanavannimi. Ks. myös [[Irc-ohje]].
==Piraatit IRC:ssä==
===Toimiva IRC-kokemus===
Aktiiville on tärkeää se, ettei käytyä keskustelua huku IRC-ohjelmiston ollessa pois päältä. Tämä onnistuu käyttäen BNC-yhteyttä (aktiivit saa pyynnöstä puolueen verkkovastaavalta) tai Screeniä. Näistä lisää IRC[[Irc-ohjeessaohje]]essa. Osa puolueen IRC-kanavista on tavoitettavissa myös [[Slack-ohje|Slack ]] -palvelun]] kautta.
====Lyhyt keskusteluohje====
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
332
muokkausta

Navigointivalikko