Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Someohje

3 001 tavua lisätty, 23. maaliskuuta 2016 kello 18.43
Ohje laadukkaaseen someviestintään
*Sun-Tzu: Valitse vain ne taistelut, jotka voit voittaa.
*Jos vastapuoli on puoluetoveri, siirrä keskustelu suljettuun ryhmään tai chat-ikkunaan konfliktin ratkaisemiseksi. Pyydä tarvittaessa keskusteluun mukaan luottamuksesi ansainnut neuvottelija.
 
==Somemarkkinointi==
*Mieti jo päivitystä tehdessäsi, kannattaisiko sen näkyvyyttä buustata rahalla. Facebook ehdottaa sitä vain suosittujen päivitysten kohdalla.
 
 
=#Mediaseuranta -kanavan ohjeet=
IRCin #mediaseuranta-kanava on perustettu puolueen olennaisten viestintätoimintojen joukkoistamista varten. Kanavalla tuodaan esiin puoluetta ja puolueen agendaa koskeva internet-sisältö, sekä tuotetaan puolueen someviestintää.
 
==Toiminnot==
 
Mediaseuranta -kanavan toiminta keskittyy viestinnän seuraamiseen (mediaseuranta) ja viestinnän tuottamiseen (someviestintä).
 
 
===Mediaseuranta kanavalla===
 
Piraattipuoluetta ja sen agendaa koskevaa uutisointia seurataan hakemalla sisältöä eri internetin lähteistä ja tuomalla se esille kanavalla, jotta myös muut, etenkin avain-aktiivit tulevat niistä tietoiseksi. Tietoa jatkokäsitellään some- ja blogiviestinnäksi, sekä käytetään puolueen toimintaympäristön hahmottamiseen avainaktiivien toimesta.
 
*Tarkista http://ampparit.fi -palvelun hakukentän (hae 'Piraat') avulla, onko puolueen nimeä mainittu missään uutisessa. Jos uutista ei ole tuota kanavalla esille, jaa linkki siihen.
*Katso onko http://blogit.uusisuomi.fi -palveluun tullut uusia blogauksia Piraattipuolueen puoluetunnuksen alle. Jos blogausta ei ole tuota kanavalla esille, jaa linkki siihen.
*Jaa myös linkit Piraattipuolueen puolueohjelmaa tukeviin, siihen liittyviin tai muutoin agendaamme lähellä oleviin uutisiin.
 
 
===Someviestintä kanavalla===
 
Piraattipuolueen keskeisimmät ulospäin suuntautautuvat viestintävälineet ovat sosiaaliset mediat. Someviestintä kanavalla keskittyy laadukkaan somesisällön laatimiseen ja sisällöntuotannon ohjaamiseen. Kanava sopii erityisesti laadukkaasta ja tehokkaasta someviestinnästä, sekä puolueen imagon edistämisestä kiinnostuneille. Julkaisuoikeudelliset vastaavat, että ulospäin menevän viestinnän laatu ja määrä on sopivissa rajoissa. Somevastaava ohjaa viestinnän rytmiä ja hallinnoi julkaisuoikeuksia.
 
'''Yleistä tietoa'''
* Facebook-sivumme tavoittaa yleisönsä parhaiten noin 12h aamuyhdeksästä alkaen.
* Suositeltavat julkaisuajat: aamu klo 08-10, iltapäivä klo 12-15 ja ilta klo 18-20. Julkaisuväli vähintään (suositus) 4h.
* Julkaisun ajastusta saa ja kannattaa käyttää (välttäen päällekkäisyyksiä ajan tai aiheen kanssa), etenkin aamujulkaisujen kohdalla.
 
 
'''Kun löytyy julkaisukelponen linkki'''
# Valitkaa sen julkaisulle sopiva kanava.
# Neuvotelkaa sille hyvä, hiottu, mielenkiintoinen ja sisältöä avaava saateteksti.
# Jos kukaan julkaisuoikeudellinen ei ole tähän mennessä asiaan reagoinut, tägätkää hänet viestiin jossa on linkki ja mahdollisimman valmis saate.
 
 
'''Julkaisuoikeudellinen'''
# Tarkistaa että tarjottu sisältö on laadukas ja puolueen etua edistävä.
# Valitsee hyvän julkaisuajankohdan (Facebook 1-3 postausta per vrk, Twitter vaikka heti) ja kanavan julkaisulle.
# Suorittaa sisällön julkaisun loppuun.
 
 
'''Somevastaava'''
* Ylläpitää tärkeimpien kanavien sisällön monipuolisuutta ja laatua.
* Hallinnoi käyttöoikeuksia.
* Opastaa kaikkia toimintaan osallistuvia.
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
332
muokkausta

Navigointivalikko