Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ode

91 tavua lisätty, 18. kesäkuuta 2009 kello 10.44
ei muokkausyhteenvetoa
* En nyt ehdi muokata itse kirjoitusta, mutta ottakaa tuossa huomioon, että tekijänoikeuslaissa on lehdistön sitaattioikeudelle erillinen pykälä:
''Päivänkysymystä koskeva kirjoitus''''23 § (24.3.1995/446) ''
''Sanomalehteen tai aikakauskirjaan saa toisesta sanomalehdestä tai aikakauskirjasta, jollei siinä ole jälkipainantakieltoa, ottaa uskonnollista, poliittista tai taloudellista päivänkysymystä koskevan kirjoituksen.''
''Tekijän nimi ja lähde on aina mainittava''
Oleellista on kuitenkin huomata myös, että tämä oikeus on rajattu sanomalehdille. ''Tekijänoikeus ja lähioikeudet'' toteaa seuraavasti: "''Lehdistön lainausoikeuteen on lupa tukeutua vain lehdistön sisällä. Sanoma- tai aikakauskirjaan ei ole lupa lainata kirjoituksia esimerkiksi ajankohtaisia kysymyksiä käsitteelvistä kirjoista. Vastaavasti kirjailija ei voi ottaa kirjaansa tähän säännökseen tukeutuen artikkeleita aikakauskirjoista. Säännöksessä tarkoitettu sanoma- tai aikakauskirja voi yhtä hyvin olla paineutssa kuin digitaalisessakin muodossa.''"
Oleellista lienee siis kysymys siitä, onko blogi verrattavissa sanomalehteen.[[Käyttäjä:Kaj Sotala|Kaj Sotala]] 18. kesäkuuta 2009 kello 10.44 (UTC)
------------------
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
221
muokkausta

Navigointivalikko