Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Paikallistoimintaopas

3 621 tavua lisätty, 9. kesäkuuta 2009 kello 11.01
Ak: Uusi sivu: Tälle sivulle luodaan opas kaikille, jotka haluavat aloittaa Piraattipuolueen paikallistoimintaa. ------- Haluat auttaa Piraattipuoluetta, mutta et tiedä miten. Mitä tehdä? Hyv...
Tälle sivulle luodaan opas kaikille, jotka haluavat aloittaa Piraattipuolueen paikallistoimintaa.

-------

Haluat auttaa Piraattipuoluetta, mutta et tiedä miten. Mitä tehdä?

Hyvä keino on lähteä mukaan paikallisten piraattien toimintaan ja tutustua heihin ja heidän ajatuksiinsa, ja näin päästä mukaan osaksi tiimiä. Mutta useimmilla paikkakunnilla ei vielä ole omaa paikallistoimintaa. Tällöin hyvä tapa on perustaa oma piraattijaosto. Toimi näin:

'''1. Tutustu olemassaolevaan materiaaliin'''

Piraattipuolueen kannattajat törmäävät usein samoihin kysymyksiin, kuten "miten tekijät sitten saisivat leipänsä" tai "miksi varastaminen pitäisi sallia". Tutustumalla tähänastisiin kantoihin ja yhteenvetoihin helpottuu näihin vastaaminen.

* Kulttuuriartikkeleista ainakin [http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/artikkelit/171-tiedostonjakamisen-vaikutuksista-kaupalliseen-kulttuurintuotantoon| Tiedostonjakamisen vaikutuksista kaupalliseen kulttuurintuotantoon] ja [http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/artikkelit/259-tutkittua-asiaa-tiedostonjakamisesta| Tutkittua asiaa tiedostonjakamisesta].
* Kansalaisoikeusartikkeleista ainakin [http://www.piraattipuolue.fi/kansalaisoikeudet/artikkelit/91-tiedostonjakamisen-vapauttamisesta| Kulttuuri ja kansalaisoikeudet] sekä [http://www.piraattipuolue.fi/kansalaisoikeudet/artikkelit/92-mita-ehdotat-vaihtoehdoksi| Mitä ehdotat vaihtoehdoksi?]
* Piraattipuolueen [http://www.piraattipuolue.fi/kehitys/laakepatentit| vaihtoehto lääkepatenteille], syyt [http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/epaekaupallinen-kopiointi| epäkaupallisen kopionnin vapauttamiselle] sekä [http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/tekijanoikeus| yleiset tekijänoikeuskannat].
* Lyhyet vastaukset [[UKK|yleisimpiin kysymyksiin ja vastaväitteisiin]] (UKK:ta pitää päivittää!)

'''2. Kerää ihmisiä'''

Piraattipuolueen paikallistoiminta on helppo aloittaa keräämällä yhteen kiinnostuneita ihmisiä.

* Levitä paikkakunnallasi mainoksia (tähän linkki muokattavaan flyeripohjaan ja jonkinaliseen yleiseen flyerilistaan)
* Ilmoittaudu vaalipiirivastaavallesi ja lisää nimesi [[Paikallistoimijat|listaan paikallistoimijoista]], hänen kauttaan saat myös kokoontumisistasi mainoksen puolueen blogiin ja tapahtumakalenteriin. Jos vaalipiirivastaavaa ei omassa vaalipiirissäsi vielä ole, ryhdy sellaiseksi!
* Liity [[Vaalipiirikanavat|vaalipiirikohtaisista irkkikanavista]] omallesi ja mainosta toimintaasi siellä

'''3. Järjestä toimintaa'''

Yhteishenkisten piraattien etsiminen on tärkeää, mutta ellei heille ole tarjota mitään tekemistä, saattaa toiminta helposti kuivua kokoon. Paikallisosastollasi kannattaa järjestää ainakin seuraavanlaista toimintaa:

* Piraattilukupiiri. Valitkaa jokin [[Kirjoja|kirjalistalla]] oleva teos ja alkakaa lukemaan sitä läpi sekä keskustelemaan siitä. Näin saatte rakennettua tietopohjaanne, sekä toimivan keskustelunaiheen.
* Piraattiväittelypiiri. Tulette varmasti joutumaan tilanteisiin, jossa kantanne kyseenalaistetaan. Omistakaa siis aikaa puhtaasti väittelytekniikan harjoittelemiseen. [[Väittelypiirit|Ohjeita väittelypiirin tehokkaaseen pyörittämiseen]].
* Mediaverkostoituminen. Ottakaa yhteyttä paikallislehtien toimittajiin ja kertokaa halukkuudestanne olla haastateltavina. Kirjoittakaa yleisönosastoihin Piraattipuoluetta koskettavista aiheista.
* Yleinen hengailu. Välillä tarvitsee olla rennompaakin menoa, jossa voi rentoutua ja tutustua piraattitovereihinsa vähemmän muodollisessa tilanteessa. Saunotkaa, grillatkaa, lanittakaa, mikä ikinä sattuukaan inspiroimaan.
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
221
muokkausta

Navigointivalikko