Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Piraattipeli

2 048 tavua lisätty, 14. syyskuuta 2008 kello 20.41
Peli-ideoita
== Peli-ideoita ==
 
=== Piraatit sorron yöstä nouskaa ===
 
Pelaajat pelaavat yhdessä peliä vastaan - joko kaikki voittavat tai kaikki häviävät. Pelaajat ovat Piraatteja, jotka pyrkivät pelastamaan kansalaisoikeudet.
 
Joka vuoro vedetään Sortopakasta yhtä monta korttia kuin on pelaajia. Sortopakan kortit on jaettu kolmeen kategoriaan: tekijänoikeussorto, patenttisorto ja oikeusvaltiosorto. Kukin Piraatti voi vuorollaan joko kehittää Piraattiliikkeen kannatusta ja resursseja, tai pyrkiä estämään yhden sortopakan kortin läpimenon.
 
Alussa valinnan joutuu tekemään ennen kuin tietää, mitä kortteja Sorron Voimat ovat vetäneet, mutta kannatuksen kerääminen mahdollistaa ensin yhden ja sitten kaikkien korttien katsomisen ennen päätöksentekoa. Lisäksi alussa kutakin Sortokorttia voi asettua vastustamaan vain yksi Piraatti kerrallaan (vapauden voimat ovat vielä hajanaiset ja toisistaan tietämättömiä), mutta Piraattiliikkeen kehittäminen mahdollistaa liittoutumisen.
 
Kullakin pelaajalla on oma hahmokortti tai erikoisvoima (esim. Foorumisoturi, Verkostoituja), jonka perusteella on hyvä, keskiverto tai huono kunkin sortokategorian vastustamisessa. Peli päättyy Piraattien tappioon, jos Sorron Voimat saavat lävitse esim. (2x pelaajien määrä) sortokorttia jossakin yksittäisessä kategoriassa, tai (3x pelaajien määrä) yhteensä.
 
Sortokorttien läpimeno saattaa myös vaikeuttaa kannatuksen keräämistä, kortista riippuen - toisaalta kaikki kannatuksen lähteet eivät ole saatavilla ellei sortotaso ole tarpeeksi korkea (piraattien puheita pidetään sitä ennen paranoidina hapatuksena).
 
Pelin tavoitteena on nostaa kannatus niin korkealle, että Sortajat saadaan pysäytettyä. Niistä kukin (Tekijänoikeussortaja, Patenttisortaja, Oikeusvaltiosortaja) joudutaan kukistamaan erikseen. Mikäli Sortopakasta vedetään kukistetun sortajan kortteja, nämä jätetään huomiotta ja vedetään tilalle uusia kortteja niin, että saadaan täyteen oikea määrä sortokortteja pelissä mukana olevilta Sortajilta.
=== Kilpailevat trackerit ===
Byrokraatti, ylläpitäjä, uploadaccess
221
muokkausta

Navigointivalikko