Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaaliohjelma 2011

28 tavua lisätty, 20. toukokuuta 2010 kello 20.41
Tavoitteet vaalikaudelle 2011-2015:
===Tavoitteet vaalikaudelle 2011-2015:===
*Tekijänoikeuslakia on muutettava siten, että kaikki julkisyhteisöjen työntekijöiden työtehtävissään luomat teokset olisivat tekijänoikeudettomia. Verovaroilla luotujen teosten tulisi olla aina veronmaksajien vapaasti hyödynnettävissä.
*Valtion pitää määritellä tutkimustulosten julkisuus, avoimuus ja ilmainen saatavuus yliopistojen rahoituksen ehdoksi.
*Valtion on annettava tietojärjestelmähankintojen kilpailutuksesta sellaiset ohjeet, joissa painotetaan yhteensopivuutta ja joustavuutta järjestelmän jatkokehityksessä. Valtion virastojen on pyrittävä siirtymään vapaiden ja avointen ohjelmistojen sekä rajapintojen käyttöön. Näin saadaan aikaan merkittäviä säästöjä ja yhteensopivampia järjestelmiä.
*Suomen on edistettävä kolmessa edellä mainitussa kohdassa tarkoitettuja tavoitteita myös EU-politiikassa.
*Suomen on EU-politiikassaan vaadittava unionin laajuista sitovaa tietoyhteiskunnan perusoikeuskirjaa, jossa taattaisiin sananvapaus ja viestintäsalaisuus Internetissä.
*Tietoyhteiskuntaan liittyvien palveluiden kuluttajansuojan toteutumista on selvitettävä. Suomen on edistettävä tätä tavoitetta myös EU-politiikassa.
*Yhdistystoiminnassa on sallittava sähköiset etäkokoukset.*Suojaamattoman wlan-yhteyden luvaton käyttö on dekriminalisoitava.**Oikeusministeriössä pohditaan dekriminalisointia. Luvattomasta käytöstä ei ole käytännössä yleensä haittaa ja luvaton käyttö on helppo estää yhteyden suojaamalla.
795
muokkausta

Navigointivalikko